رشد جنسی در کودکان 4 تا 6 ساله
اکثر کودکان از سن 4 سالگی به مهدکودک فرستاده می شوند. جایی که در آن با قوانین رفتاری، معیارهای جدید و ارزش های گروهی آشنا می شوند.
اگر چه ممکن بود کودک در سنین پایین تر با نگاه کردن به آلت تناسلی خود و دیگران و یا لمس آن با توبیخی از جانب والدین روبه رو نشود، اما در محیط مدرسه این چنین نیست.
انجام این کار در محیط مدرسه با برخورد جدی مسئولین روبه رو میشود و به همین دلیل کودک با ورد به سن مهد کودک، معمولا این قبیل رفتارها و بازی های جنسی را در جاهای دنج، خلوت و دور از چشم والدین انجام خواهد داد.
این سن شروع شکل گیری خجالت در کودکان است. همانند تغییرات رشدی دیگر، رشد دستگاه تناسلی نیز در این دوره بیشتر می شود و کودکان شروع به طرح سوالات زیادی در خصوص زاد و ولد می کنند.
مامان، بچه از کجا اومده؟
دقیقا در همین سن کودک با مطرح کردن سوالات زیادی در مورد زاد و ولد، دوران حاملگی و چگونگی به دنیا آمدن بچه، بزرگترها را غافل گیر می کند.
لازم است بدانید که سوالات کودک در این زمینه هیچ ربطی به احساسات جنسی او ندارد. در واقع این خود ما هستیم که با ربط دادن این سوالات به مسایل جنسی، در پاسخ به کودکان دچار مشکل می شویم.
نکته ی مهم در این پاسخ دهی چیست؟ آنچه مهم است آن است که اگر به سوالات کودک در این سنین اهمیت داده نشود، او خواهد آموخت که در مورد این مسایل سکوت کند و چیزی به زبان نیاورد.
بنابراین در ادامه، احتمال طرح سوالات کودک با شما کم خواهد شد و او برای به دست آوردن اطلاعات به منابع دیگر روی خواهد آورد.
بر اساس تحقیقات انجام شده، علی رغم تلاش ما برای انتقال دقیق اطلاعات جنسی به فرزندمان، او درکی متناسب با ویژگی های رشد شناختی خودش خواهد داشت.
به عنوان مثال کودک زیر 7 سال به دلیل تفکر عینی و خودمحورانه، ممکن است تخمک را چیزی مانند تخم مرغ تصور کند و یا نتواند وجود نداشتن قبل از تولد را بپذیرد.
کودک 7ساله، مامان من عاشق شدم!
سن6 تا 8 سالگی را می توان دوران نامرئی میل جنسی نامید. د این سن نسبت به سال های قبل دکتربازی، ور رفتن با خود و دیگران کمتر می شود و کودک توجه به دیگران را آغاز می کند.
معمولا در این سن است که ممکن است فرزندتان بگوید در مدرسه عاشق دختر یا پسری شده است.
عاشق شدن در سنین زیر 6 سال به معنای احساس دوستی عمیق با یک فرد است اما در سن 6 تا 8 سالگی کمی فراتر رفته و در قالب بغل گرفتن و رفتارهای جسمی بیشتر نمود پیدا می کند.
باید به این نکته توجه داشته باشیم که عاشق شدن های کودکانه ارتباطی با تمایلات جنسی کودک ندارند و تمایل شدید او به گسترش روابط اجتماعی و پیدا کردن دوست را می رساند.
ممکن است در این سن با این مساله مواجه شوید که کودک سوالات جنسی کمتری می پرسد و یا بای های جنسی کمتری انجام می دهد.
در این زمینه بررسی ها نشان دهنده ی آن است که کودک با ورود به مدرسه توجه بیشتری به معیارهای اجتماعی نشان می دهد.
به همین دلیل میزان بازی های جنسی او در ملآ عام کاهش یاقته و تمایل او به کشف محیط و تحلیل اطراف، شدیدت می شود.
بخاطر داشته باشید که در این سن، کودک شما فاقد تفکر ذهنی و انتزاعی است. بنابراین باز هم گفته های شما را با توجه به دنیای ذهنی خود درک می کند.
به همین دلیل بسار مهم است که اگردر مورد مسایل جنسی برای او توضیحی ارایه می شود، از او بخواهید تا آنچه را درک کرده برای تان بیان کند و در صورت لزوم به تردیدهای او مجددا پاسخ دهید.
8 تا 10 سال و جرقه های بلوغ
بر خلاف دوسال قبلی زندگی، در این دوره عشق ورزیدن به همراه تمایل زیاد به تماس جسمانی و کنجکاوی های جنسی آغاز می شود.
در این سن کودکان عاشق می شوند و تمایل دارند تا روبه روی هم بنشینند، دست یکدیگر را بگیرند، همدیگر را بغل کنند و از این تماس ها احساس هیجان شدیدی خواهند داشت.
در این دوره بازی های جنسی با غیر همجنس ها بیشتر می شود و با آنچه قبلا تحت عنوان دکتر بازی و به منظور کشف تن انجام می شود، متقاوت است.
کودکان در این سن گفت و گوهای متفاوتی بین دوستان هم جنس و غیر همجنس خود شکل می دهند و ممکن است خودارضایی نیز در آن ها آغاز شود.
با رشد تفکر منطقی، اکنون کودک می تواند داستان زاد و ولد را به خوبی تصویرسازی کند هرچند ممکن است هنوز در درک دقیق فرایند حاملگی مشکل داشته باشد.
در حوالی سن 9 سالگی است که علایم بلوغ در کودکان ظاهر می شود و نشان از ورود آن ها به مرحله ی رشدی جدیدتر و پرچالش تری دارد.
هوش اجتماعی چیست؟ دکتر بازی و بلوغ زودرس در کودکان(بخش دوم) دکتر بازی و بلوغ زودرس در کودکان دانستنی های دروغ گویی، دزدی و بددهنی در کودکان دانستنی های جامع خود ارضایی کودکان و نوجوانان و روش های درمان آن10 تا 12 سالگی و چالش های بلوغ
در این سنین، نخستین گام های بلوغ برداشته می شود. کودکان با تغیرات قابل توجهی در رفتار، احساسات و ویژگی های جسمی خود مواجه می شوند و تمایلات جنسی در آن ها رشد می کند.
ممکن است فرزندتان در این سن، به فیلم های جنسی، مکالمات جنسی و یا مشاهده ی سکس بپردازد و تمایل به مشاهده ی ارتباط جنسی افراد بزرگسال داشته باشد.
تمامی این موارد حاکی از آن است که کودک شما به مرحله ی جدیدتری از رشد وارد شده که نیاز به آگاهی های فراوان دارد.
یقینا در این بازه ی سنی، فرزندتان ارتباط با غیرهمجنس را آغاز می کند. باتوجه به ویژگی های فرهنگی و خانوادگی، ممکن است او به راحتی در مورد پیدا کردن دوست دختر یا دوست پسر با شما صحبت کند یا آن را مخفی نگه دارد.
آنچه لازم است بدانید این است که تمایل به ارتباط با غیر همجنس ویژگی اساسی این مرحله از رشد است.
دوست دختر و دوست پسر، والدین چگونه برخورد کنند؟
اگرچه ممکن است فرزند نوجوان شما اقدامی به منظور برقراری ارتباط جنسی کامل نداشته باشد، اما باتوجه به شرایط دوران بلوغ، اقدام به برقراری روابطیبا غیرهمجنس خواهد کرد.
به عنوان پدر یا مادر ممکن است پذیرش این مساله تا حدودی برای مان سخت باشد اما واقعیت آن است که نوجوانان در این سن، بیش از پند و اندرز و نصایح مشفقانه نیاز به گفت و گوی موثر با ما دارند.
بهتر است با فرزندتان به گفت و گو بنشینید. در گفت و گویی دوستانه او را تشویق کنید تا در مورد دغدغه ها و نگرانی هایش صحبت کند.
با او در مورد ارزش ها و هنجارهایش صحبت کنید. اینکه دوست دارد چگونه فردی باشد و چه چیزهایی برایش با اهمیت است.
باتوجه به اینکه نوجوانی زمان شکل گیری هویت در فرد است، این صحبت ها به فرزندتان کمک خواهد کرد تا از ارزش ها، باید ها و نباید های خود آگاه شود، ارتباطاتش را به گونه ای موثر و کارآمد مدیریت کند و از آسیب های احتمالی تا حد امکان در امان باشد.
نویسنده : کودک و نوجوان