مدل لباس لری زنانه (لر فیلی، لر بختیاری و لر مناطق جنوبی)
انواع مدل لباس لری زنانه از لباسهای محلی زیبا و پرطرفدار بانوان لر زبان کشور ایران است. لباس لری زنانه برای هر منطقهای دارای مدل مخصوص به همان منطقه است و با مناطق دیگر فرق دارد.
ستاره | سرویس مد و پوشاک - لباس لری زنانه یکی از لباسهای زیبای محلی ایران است که مانند لباس محلی زنان بلوچی و لباس محلی مازندرانی زنانه در طرحها، مدلها و رنگهای مختلف عرضه میشود و دارای تنوع زیاد و جذابیت منحصر به فردی است. تنوع در مدل لباس لری زنانه به مناطق لرنشین موجود در کشور ایران برمیگردد. در جاهای مختلف ایران مناطق لرنشین زیادی وجود دارد که هر کدام از این مناطق، لباسهای محلی مختص به خود را دارد.
مناطق لر زبان ایران
تقسیم بندی استانهای لرزبان کشور ایران
۱. لر زبانان فیلی
۲. لر زبانان بختیاری
۳. لر زبانان جنوبی
۱) اجزاء لباس لری زنانه مناطق فیلی
سرپوش
۱. بون زالفی: کلاه کوچکی است که برای تزیین آن از سکه های قدیمی استفاده می کنند. این کلاه به صورت رنگی بافته میشود.
۲. لچک یا گلونی: به نوعی سربند گفته میشود که از پارچه ابریشم رنگین برای تهیه آن استفاده میشود و امروزه به نماد مردم لر تبدیل شده است. ریشه کلمه گلونی از گلبندی گرفته شده است. در گلونی نقشهای رنگی زیبایی وجود دارد.
۳. سربند: پارچه ای است که حالت چهارگوش دارد و آن را به صورت عمامه به دور سر و یا به دور کلاه خود میپیچند. امروزه برای این کار از چفیه نیز استفاده میکنند.
تن پوش
۱. کراس یا کرواس: به پیراهنی بلند گفته میشود که از شانهها تا مچ پا کشیده میشود و آستینی بلند دارد.
۲. کوقلنجا: نیم تنه ای است که برای تهیه آن از پارچههای زری یا مخمل استفاده می شود و بر روی پیراهن قرار میگیرد.
۲) اجزاء لباس لری زنانه مناطق بختیاری
سرپوش
۱. مینا: روسری بزرگ مستطیل شکلی است که در زنان بختیاری به همراه لباس محلی مورد استفاده قرار میگیرد. مینا دارای جنس حریر است و در رنگهای زیبا و جذابی موجود است.
۲. لچک: لچک به کلاهی گفته میشود که برای تزیینات آن از سنگ، مروارید، پولک و سکه های قدیمی استفاده می شود. کلاهی که در آن از سکه های قدیمی برای تزیین استفاده میشود رایج تر است و بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و به «لچک ریالی» معروف شده است. لچک در زیر مینا قرار میگیرد.
تن پوش
۱. جومه: جومه به تن پوش یا پیراهنی گفته میشود که بلندی آن تا زانوها میرسد و از هر دو طرف دو چاک بلند میخورد. البته جومه هم در انواع چاکدار و هم بدون چاک موجود است. بالا تنه و دامنی که همراه با جومه مورد استفاده قرار می گیرد صاف و بدون چین است.
۲. جلیقه: نیم تنه ای با جنس مخمل است که بر روی پیراهن مورد استفاده قرار می گیرد.
پاپوش
۱. شلوار قری: (شولار قری) شلواری یا در اصل دامنی است که دارای چین بوده و پاچه ندارد. این شلوار میتواند نیمه پایینی بدن خانمها را بپوشاند. برای محکم کردن آن از یک بند یا طناب به دور کمر استفاده میشود. جنس شولار قری از مخمل است.
۳) اجزاء لباس لری زنانه مناطق جنوبی
سرپوش
۱. مینا: روسری به بلندی یک متر و عرض ۶۰ تا ۷۰ سانتیمتر است.
۲. لچک: پارچه ای است که چارقد نام دارد و بر روی مینا قرار میگیرد. در زبان فارسی به لچک همان سربند گفته میشود.
۳. کلاه: کلاهی است که در زیر مینا قرار میگیرد و برای تهیه آن از پارچه های رنگی و زیبای مخمل استفاده میشود.
تن پوش
۱. جومه: لباس بلند و چاک داری است که با پارچه های رنگی دوخته میشود. جومه دارای آستین نیز هست.
۲. دامن یا تمبان: دامن بیشترین حجم پارچه را در بین سایر اجزاء به خود اختصاص داده و از زیباترین بخشها نیز به شمار میرود. این نوع دامن دارای کش بوده و چین خورده است.
تصاویر انواع مدل لباس لری زنانه
۱. لباس زنانه مناطق لری فیلی
۲. لباس زنانه مناطق بختیاری
۳. لباس لری زنانه مناطق جنوبی
سخنی با شما
شما چه نظری راجع به انواع مدل لباس لری زنانه دارید؟ آیا تا به حال از این لباسهای زیبا بر تن کرده اید؟ میتوانید نظر خود را در پایان همین صفحه و در قسمت "ارسال نظر" با ما و مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید. در صورتی که توجهتان به لباسهای محلی این قوم جلب شده، پیشنهاد میکنیم انواع مدل لباس لری مردانه را نیز در مجله ستاره مشاهده کنید.