سه ماه پیش تیم ملی وزنهبرداری بانوان برای نخستین بار در رقابتهای قهرمانی آسیا در نینگبوی چین وزنه زد و حالا مقایسه آن رکوردها با وزنههایی که در جریان دومین دوره رقابتهای قهرمانی کشور زده شد، تا حدودی ما را در جریان کم وکیف پیشرفت این وزنهبرداران قرار میدهد. قبل از پرداخت به نکات زیر باید گفت این جامعه آماری کوچک، نمونه کامل و برگزیدهای است از تمام دخترانی که در اصفهان وزنه زدند.
*پوپک بسامی و ابریشم ارجمندخواه با چهارده و دوازده کیلوگرم افزایش رکورد بهترین عملکرد را داشتند. البته مریم زارع هم چهارده کیلوگرم افزایش رکورد داشته اما پنج کیلوگرم هم وزن بدنش را بالا برده تا در دسته جدید رقابت کند.
*فقط در یک مورد شاهد کاهش رکورد بودیم؛ رکورد یکضرب پریسا جهانفکریان (او در اصفهان دو کیلوگرم کمتر از چین وزنه زد). جهانفکریان در جمع نفرات ملیپوش هم کمترین افزایش رکورد را داشت (دو کیلوگرم)
*در سه مورد رکوردها هیچ افزایشی نداشت (یکضرب الناز باجلانی، یکضرب مرضیه قنبری، یکضرب الهام حسینی). این درحالی است که تمام رکوردهای دوضرب افزایش پیدا کرد.
*در مجموع شاهد پنجاهونه کیلوگرم افزایش رکورد بودیم که به طور میانگین برای هر یک از این هفت وزنهبردار ملیپوش میشود هشت و نیم کیلوگرم.
*بیستوسه کیلوگرم از افزایش رکوردها در یکضرب حاصل شده و سیوشش کیلوگرم در دوضرب (61% در دوضرب)
*پوپک بسامی و ابریشم ارزجمندخواه تنها وزنهبردارانی بودند که افزایش رکورد یکضرب آنها بیشتر از دوضرب بود (بسامی دوازده به دو و ارجمندخواه هفت به پنج)
* این هم مجموع افزایش رکورد این هفت وزنهبردار در یازده ماه اخیر (فارغ از افزایش وزن بدن) :
➖مریم زارع 36 کیلوگرم
➖سیده الهام حسینی 31 کیلوگرم
➖پریسا جهانفکریان 31 کیلوگرم
➖مرضیه قنبری 24 کیلوگرم
➖پوپک بسامی 22 کیلوگرم
➖الناز باجلانی 22 کیلوگرم
➖ابریشم ارجمندخواه 19 کیلوگرم
*بر اساس نتایج قهرمانی آسیا، الهام حسینی همچنان نزدیکترین فرد به مدال آسیایی است. او هم اکنون پانزده کیلوگرم در دوضرب و سیوچهار کیلوگرم در مجموع با مدال برنز آسیا فاصله دارد.
ضمن تشکر از زحمات همه مربیان عزیز در این ماه ها، دو سئوال مهم مطرح است:
1- بزرگترین دلیل فنی برای اینکه افزایش رکوردها عمدتا در دوضرب بوده چیست؟
2- چرا چهار ملی پوش ما طی سه ماه اخیر حتی یک کیلوگرم در یکضرب افزایش رکورد نداشتند؟
251 251