کراتینه مو چیست و چه عوارضی دارد؟ | جایگزین هایی برای کراتینه مو
کراتینه مو چیست و چه عوارضی دارد؟ | جایگزین هایی برای کراتینه مو کراتینه مو : شاید در سالن های آرایشی دیده باشید که افراد با اصرار موهای خود را بلوند و یا کراتینه کرده باشید و دراثر این کارهای موهایشان صدمه دیده است. البته با یکی دوبار موها آسیب نمی بیند ولی بسیاری از […] نوشته کراتینه مو چیست و چه عوارضی دارد؟ | جایگزین هایی برای کراتینه مو...
کراتینه مو چیست و چه عوارضی دارد؟ | جایگزین هایی برای کراتینه مو
کراتینه مو : شاید در سالن های آرایشی دیده باشید که افراد با اصرار موهای خود را بلوند و یا کراتینه کرده باشید و دراثر این کارهای موهایشان صدمه دیده است. البته با یکی دوبار موها آسیب نمی بیند ولی بسیاری از خانمها هستند که مدام در حال تغییر رنگ مو یا صافی و فری مو میشوند که چون مدام موها پررنگ و کمرنگ میکنند و از دکلره برای انجام این کار باید استفاده شود موها بشدت آسیب می بیند.
این حالت در واقع بیشتر در خانم هایی رخ می دهد که همیشه مدام درحال مش یا فر کردن موهای خود هستند، که متاسفانه بعد از اندکی گذشت زمان ، موهای خود را ازدست خواهند داد.
زمانی میرسد که شما وقتی موهایتان را شانه میکنید، موهایتان می شکند و هیچ ماده ای دیگر جلای خوبی به موهایتان نمیدهد.فکر می کنید موهایتان مرده و خشک است.
البته حق با شماست، موهای شما ماده حیاتی خود را به نام “کراتین” از دست داده اند. کراتین اصلیترین ماده تشکیل دهنده ساقه موهایتان است که شما با استفاده مداوم از مواد شیمیایی رنگ، مش، فر، براشینگ های مکرر با سشووارهای داغ، تافت و ژل، آن را از بین برده اید.
شما برای بازگرداندن حیات دوباره به موهایتان، باید کراتین را به آن برگردانید تا دوباره موهایتان با جذب مواد مغذی و تقویت به حالت طبیعی اولیه خود درآید. پس از کراتینه صحیح موهایی لَخت و زیبا خواهید داشت که از شانه کردن آن لذت میبرید.
اگر برای لخت و براق شدن موهای تان روش کراتینه کردن مو را انتخاب کردید بهتر است همه چیز را درباره کراتینه کردن مو بدانید.امروزه با وجود مواد و دستگاه هایی که در سالن های آرایش و زیبایی وجود دارد لخت بودن موهایتان دیگر آرزوی دست نیافتنی نیست.
کراتینه مو معروف به صاف کردن مو به روش برزیلی اغلب مردم وقتی تأثیر و تصاویر قبل و بعد از کراتیه مو را می بینند، آن را به عنوان روشی مؤثر برای درمان مو تصور می کنند. درحالیکه درمان کراتینه برای چند ماه تأثیر پایدار دارد، خالی از خطرات جدی برای سلامتی نیست.
کراتینه مو چیست؟
کراتین پروتئین سازنده ی مو، ناخن و پوست بدن انسان است. کراتینه مو به معنی نرم کردن فولیکول های موی آسیب دیده به منظور داشتن موی لخت و نرم است.
تا اینجا کراتینه گزینه ی مناسبی به نظر می رسد. اما، باید بدانید که محصولات کراتینه حاوی مقدار زیادی فرمالدهید هستند و به همین علت از سوی اتحادیه اروپا و کانادا منع مصرف دارند.
در ایالات متحده آمریکا استفاده از کراتینه ممنوعیت ندارد اما هشدار های زیادی در زمینه ی استفاده از آن به مردم داده می شود.
فرمالدهید موجود در محصولات کراتینه نه تنها برای فرد استفاده کننده که برای آرایشگران و تمام افراد حاضر در آرایشگاه ها مضر است.
از طرفی هزینه کراتینه مو بالاست و البته راه های مناسب تر و کم خطر تر برای بهبود وضعیت ظاهری مو ها وجود دارند.
کراتین در بدن انسان در مو، پوست و ناخن ها وجود دارد و در حیوانات علاوه بر این در پشم، شاخ، پر و سم آن ها وجود دارد. برخی از انواع کراتین فعالیت های حیاتی سلول ها مثل تولید پروتئین و رشد سلولی را تنظیم می کنند.
دو نوع پروتئین کراتین وجود دارد. آلفا کراتین و بتا کراتین.
کراتین موجود در پوست و موی انسان از نوع آلفا کراتین است. کراتین در مو به دلیل وجود سیستئین، نوعی آمینو اسید حاوی گوگرد، شناخته می شود.
موی انسان حدودا! ۱۴ درصد سیستئین در خود دارد.
نوع دیگری از مواد آلی سخت به نام کیتین وجوددارد که پوسته ی لابستر، میگو و حشرات را می سازد. اما، در موی انسان مهمترین جزء صرف نظر از کوتاه یا بلند بودن مو، کراتین است.
آیا درمان کراتینه کردن برای موها مناسب است؟
کراتینه مو به عنوان روشی نیمه دائمی برای صاف کردن مو است به طوریکه مو ها به طور موقت با مخلوط مایع کراتین پوشش داده می شوند.
انجام این روش معمولاً در آرایشگاه ها، ۹۰ دقیقه یا بیشتر طول می کشد و تأثیر آن تقریباً سه ماه باقی می ماند.
افراد دارای موهای فرفرری و وز شده داوطلب انجام کراتینه مو هستند.
از طرفی فرمالدهید موجود در برخی از محصولات کراتینه سرطان زاست. به ویژه برای آرایشگران که مدام در معرض استفاده از این مواد قرار می گیرند بسیار خطرناک است.
استنشاق فرمالدهید منجر به سوزش گلو، سرفه، خارش چشم و حتی خونریزی از بینی می شود.
فرمالدهید به جز افزایش خطر ابتلا به سرطان و بیماری ALS، بیماری های مزمنی هم چون آسیب به سیستم عصبی مرکزی، سردرد، افسردگی، تغییرات خلقی، بی خوابی، حساسیت، اختلال حافظه و تعادل را نیز ایجاد می کند.
در دوران بارداری به هیچ وجه نباید در معرض فرمالدهید قرار گرفت و کراتینه مو در این دوران ممنوعیت دراد. حتی در سالن هایی که در حال انجام کراتینه هستند نباید مادران باردار حضور داشته باشند.
اثرات قرار گرفتن در معرض فرمالدهید فوراً و در عرض چندماه مشخص می شود
آبریزش و سوزش چشم، سوزش گلو، خونریزی بینی از جمله علائم قرار گرفتن در معرض فرمالدهید هستند و به محض تماس و استنشاق فرمالدهید بروز خواهند کرد.
اگر دچار آسم، برونشیت یا هر گونه مشکل تنفسی دیگر باشید، نسبت به فرمالدهید حساس تر از دیگران خواهید بود.
زیرا فرمالدهید سبب ایجاد حساسیت در دستگاه تنفسی انسانمی شود. این علائم ممکن است تا مدتی در بدن شما باقی بمانند.
آزاد سازی فرمالدهید تنها در آرایشگاه نیست
باید بدانیئ که مواد کراتیه مو روی مو های شما قرار گرفته اند و تا زمانی که روی مو های شما باشند با هر بار استفاده از سشوار یا اتوی مو در فضای اطراف شما پخش خواهند شد گرچه شما ذرات آن را نمی بینید.
و در صورتیکه آزادسازی مجدد آن علائم شدید از جمله سوزش را ممکن است ایجاد نکند، اثر تدریجی بر سلامت شما خواهد داشت.
در صورتیکه خودتان از این خدمات استفاده نمی کنید. از مراجعه به آرایشگاه های ارائه دهنده ی این خدمات نیز خودداری کنید.
محصولات بدون فرمالدهید کراتینه مو نیز همیشه سالم نیستند
گاهی برخی از محصولات حاوی فرمالدهید نیستند اما دارای موادی هستند که پس از قرار گرفتن در معرض حرارت فرمالدهید آزاد می کنند. درواقع تغییر نام ماده فوق العاده گمراه کننده است.
این مواد گاهی بیش از محصولات حاوی فرمالدهید خطر ساز هستند. از طرفی برای کراتینه مو ، مو هادر معرض حرارت بسیار زیادی قرار می گیرند و موهای سالم نیز در معرض چنین حرارتی دچار آسیب می شوند. از سوی دیگر افرادی که پس از کراتینه کردن دچار ریزش مو شده اند کم نیستند.
جایگزین هایی برای کراتینه مو
روش های عالی طبیعی برای تغذیه و بهبود ظاهر مو نیز وجود دارند. برای داشتن مو های زیبا حتماً لزومی به کراتینه کردن نیست. در نظر گرفتن خطرات کراتینه مو ثابت می کنند روش های طبیعی همچنان روش های مناسب تری هستند.
رژیم غذایی خود را بهبود دهید
کارشناسان سلامتی معتقدند سلامت مو ها از داخل بدن آغاز می شود. مقدار کافی پروتئین و ویتامین به حفظ سلامت مو ها کمک می کند. آهن، ویتامین ای، مواد معدنی مانند سلنیوم، مس، منیزیم موهای سالم و درخشان برای شما به ارمغان می آورند.
مصرف روزانه یک عددتخم مرغ و میوه و سبزیجات کافی در تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن بسیار مفید خواهند بود.
استفاده از محصولات طبیعی حاوی کراتین
محصولات کراتینه مو تنها منبع کراتین نیستند. شامپو ها و ماسک های طبیعی حاوی کراتین نیز در بازار Store وجود دارند که استفاده از آن ها بی تأثیر نیست.
ماسک مو خانگی
ماسک های خانگی بسیاری برای سلامت مو ها توصیه می شوند که به تغذیه و شادابی مو ها کمک کرده و در عین حال حاوی مواد مضر و خطرناک نیستند.
موادی که در ماسک های مو طبیعی استفاده می شوند عبارتند از:روغن آرگان یا جوجوبا، آووکادو، روغن نارگیل و بیوتین مایع. ژلاتین نیز پروتئین بسیار عالی برای ترمیم موهای آسیب دیده است.
ترکیبی از روغن زیتون، عسل، آووکادو، تخم مرغ ،ژلاتین و ماست برای مو ها مناسب است. تفاوت ماسک ها با کراتینه مو این است که باید به طور منظم از آن ها استفاده کرد.
ژل کتیرا نیز اثربخشی فوق العاده بر مو ها دارد. به اینصورت که موهای بلند را به ژل کتیرا (با غلظت کم) آغشته کنید و ببافید. اینکار اثر درمانی بر موهای آسیب دیده بر اثر رنگ و حرارت خواهد داشت.
استفاده از روغن در زمان خواب
شب زمان نسبتاً مناسبی برای اعمال مواد تأثیر گذار روی مو هاست. برای مثال حدود ۱۰ قطره روغن آرگان روی مو ها و استفاده از کلاه برای جلوگیری از چرب شدن بالش به بهبود درخشندگی و نرمی مو ها کمک می کند.
این کار را هفته ای یکبار امتحان کنید. در صورت داشتن شوره و پوست سر خشک، هفته ای دوبار نیز می توانید به موها روغن بزنید.
روغن نارگیل
روغن نارگیل یکی از روغن های همه کاره و فوق العاده است که از مو در برابر آسیب های حرارتی نیز محافظت می کند. چرب کردن نوک مو ها با روغن نارگیل از مو خوره نیز جلوگیری می کند.
آیا کراتینه در ایران هست ؟
بله! گرچه قیمت آن کمی گران است، اما می توان آن را در اندازه های مختلف تهیه نمود!
کراتینه برای آرایشگرها ضرر دارد؟
هم بله؛ هم خیر!
چون کمپانی های مختلفی کراتین تولید می کنند، بهترین کراتین ها کراتین هایی هستند که درصد صاف کنندگی آنها کم است.
مواد کراتینه چیست:
مواد کراتینه در دو نوع تولید می شود
نوع اول: کراتین حاوی جوجوبا – آلوورا – آکوا – روغن زیتون و فرمولاهید
نوع دوم: کراتین حاوی جوجوبا – آلوورا – روغن زیتون و نانو
تفاوت این دو مواد در این است که ماده اول برای کسانی استفاده میشود که دارای موهای فر آسیب دیده هستند و می خواهند موهایشان هم صاف و هم تقویت شود.
اما مواد دوم برای کسانی است که موهای طبیعیشان صاف بوده اما در اثر ضعیف شدن یا استفاده زیاد از محصولات شیمیایی حالت وِز یا آسیب دیده پیدا کرده است.
روش کار:
ابتدا با برس رنگ مو، از نیم سانت مانده به ریشه تمام مو را کراتین میزنند (روی موی مرطوب)
سپس مو را سشوار می کشند به صورتی که ۲۰ درصد مرطوب باشد. (کاملا خشک نشود)
و بعد تمام موها را در لایه های نازک، هر لایه را ۱۰ بار اتو میکشند تا مو حالت ابریشمی پیدا کند.
نکات مهم:
موی کراتینه شده تا پنج روز نباید شسته شود
تا پنج روز باید به شکل ثابت باشد و بسته نشود، چون به هر حالتی باشد همان حالت را به خود می گیرد.
بعد از کراتینه و گذشتن ۵ روز شما صاحب موهایی لخت و سالم می شوید.
ویتامینه نیز مانند کراتینه تکنیکی است که توسط آن می توانیم موها رو تقویت کنیم، اما خیلی از مردم تفاوت این دو ( کراتینه و ویتامینه ) و اینکه هر کدام برای چه موهایی کاربرد دارند را نمی دانند.
ویتامنه مو:
در این روش به وسیله ویال های آبرسان و ویال های حاوی بیوسین (عنصر فعال جفت جنین ) و اشعه مادون قرمز و ماوراء بنفش موها را تقویت می کنند.
روش کار:
ابتدا موی خشک و تمیز را با شانه الکتریکی ماوراء بنفش به مدت ۱۵ دقیقه شانه می کنند، این عمل گردش خون را سریع تر کرده و مو را ضدعفونی و تمیز می کند.
سپس با یک ویال آبرسان، فرق های اصلی و فرعی مو را ماساژ می دهند، ماساژها ضربه ای و پیانویی هستند.
سپس ۱۰ دقیقه زیر بخور میگذارند، اگر مو چرب بود ۵ دقیقه بخور کافیست!
سپس با ویال بیوفول فرق های اصلی را ماساژ می دهند.
و بعد به مدت ۱۵ دقیقه، اشعه مادون قرمز را به مو می تابانند تا جذب بیشتری داشته باشد.
نکات مهم:
مو تا ۳ ساعت بعد از ویتامینه نباید شسته شود.
این جلسات ۶ ماه ادامه دارد.
ویتامینه مو درمان چه مشکلاتی است:
طاسی های مردانه زیر ۱۰ سال
ریزش های منتشر مو
کم حجم بودن مو
ویتامینه پیازه های مو را تحریک و باعث رشد مجدد می شود