بازگشت شاه مهره جنگ اقتصادی؛ همسر مفسد اقتصادی در بیبیسی | عکس و فیلم
مهدی خلجی که چندین ماه به دلیل فساد اقتصادی همسرش پنهان شده و در رسانه ها حضور نمی یافت، مجددا به بیبیسی فارسی بازگشت.
به گزارش جامنیوز، چندی پیش، مرجان شیخ الاسلامی آلآقا، یکی از مفسدان اقتصادی، به کشور کانادا گریخت. اما آنچه باعث شهرت این زن شد، همسر او، مهدی خلجی بود.
خلجی از چهره های اپوزیسیون خارج کشور است که به عنوان کارشناس در برنامه های مختلف ماهواره ای به خصوص در شبکه بی بی سی فارسی حضور دارد.
با افشای فساد مرجان شیخ الاسلامی و انتقاد کاربران فضای مجازی و مخاطبان بی بی سی به مهدی خلجی، بی بی سی فارسی برای چند ماه همکاری خود با خلجی را قطع کرده و اخبار پیرامون او را سانسور کرد.
اما با گذشت زمان و فروکش کردن جنجال ها و انتقادها، شبکه بی بی سی مجدد به سراغ "مهدی خلجی" رفت و او را به یکی از برنامه های خود دعوت کرد؛ اقدامی که با واکنش دلشاد امامی و علی علیزاده، که هر دو از کارشناسان سابق بی بی سی فارسی هستند، مواجه شد.
حضور مهدی خلجی در بی بی سی در روز دوشنبه 31 مرداد ماه
علیزاده در کانال تلگرامی خود نوشت:"ده سال «شاه مهره» جنگ نرم نومحافظهکاران و صهیونیستهای واشنگتن بود. ده سال هر صبح منافذ و نقاط حساس قابل تحریم در اقتصاد ایران را به کارفرمایان آمریکایی و اسراییلیاش در موسسه واشنگتن در سیاست خاور نزدیک (واینپ) معرفی میکرد و ظهرها در کنگره و سنا برای تصویب تحریم های جدید علیه ایران لابی می کرد و شب ها در رسانههای فارسی زبان به ویژه بیبیسی با زبانی فصیح و بلیغ این سیاست ها را به ذهن میلیون ها ایرانی تزریق و آنها را بدون اینکه بفهمند با تحریم خودشان همراه میکرد.»
"پنج ماه پیش اما تشت رسوایی خلجی فروافتاد و رسانههای فارسی زبان دولت های غربی از جمله بیبیسی زیر فشار افکار عمومی مجبور به کنار گذاشتنش شدند. اما انگار کارفرمایان خلجی که به او برای شغل «توجیهگری تحریمها و بیحس کردن ایرانیان نسبت به سیاست های ایرانستیزانه» حقوق میدهند و رسانههای فارسی زبانی که اصلا برای توجیه تحریمها تاسیس شدهاند، صبرشان به سر آمده و او را دوباره روانه میدان کردهاند."
در همان ایامی که فساد مرجان آل آقا در صدر اخبار بود، بی بی سی نه تنها رویکرد انتقادی به این ماجرا نداشت، بلکه تلاش می کرد تا مرجان آل آقا را تبرئه کند.
دلشاد امامی نیز در صفحه شخصی اش نوشت: "پنج ماه پیش بمبی خبری ترکید که همسر مهدی خلجی شریک یکی از بزرگترین اختلاس های تاریخ ایران از آب در آمده است. اختلاسی که تحریم ها شرایطش را مهیا کرده بود. تحریمهایی که مهدی خلجی ده سال عمرش را صرف طراحی و تصویبشان در واشنگتن و توجیهشان در تلویزیونهای فارسی کرده بود. به علت این رسوایی بزرگ، رسانههای فارسی مجبور به کنار گذاشتن خلجی شدند. اما خلجی دیشب به شصت دقیقهی بیبیسی بازگشت و در بحث حساس توقیف نفتکشها مقابل مجید تفرشی قرار گرفت.
میزبان سعی داشت زیر سایهی حساسیت موضوع نفتکشها، رسوایی بزرگ اختلاس همسر خلجی را جلوی چشمان میلیونها مخاطب بیاهمیت جلوه دهد و بازگشت مجدد خلجی را برای تزریق دوباره سیاستهای موسسهی نومحافظهکار واشنگتن به میلیونها مخاطب بیبیسی عادی جلوه دهد.
مهدی خلجی و بیبیسی گمان کردند بعد از وقفهای چند ماهه و روشویی سرسری امور، یعنی جدایی نمادین خلجی از همسر اختلاسگرش و چند توییت غیررسمی درباره عدم اطلاع از این اختلاس، می توانند مخاطبان بیبیسی را تحمیق و حافظه آنها را پاک کنند. در این تصور بیشرمانه و در تلاش برای روشویی پرونده اختلاسی بزرگ از افکار عمومی تنها هم نبودند. یاری ضمنی چند اصلاحطلب را هم به همراه داشتند.
علیرضا نامور حقیقی که از مهمترین و انگشتشمار منتقدین مهدی خلجی در بیبیسی محسوب میشود، کسی که روی آنتن زندهی بیبیسی سه سال پیش به او گفته بود نظراتش بسته به این که در کدام موسسه کار میکند، تغییر میکنند (ویدئو زیر)، درست در بزنگاه رسوایی خلجی به جای اعتراض به دعوت دوباره از او توسط شبکه سعودی ایران اینترنشنال، به عنوان شریک گفتگو مقابلش نشست و با این کار عامل بازسازی وجهه خلجی شد (عکس زیر).
عکس سوم
و روز گذشته مجید تفرشی، تاریخدانی که در صداوسیما حضور مداوم دارد و طبق گفتهها از مشاوران حسامالدین آشنا به شمار میرود با قبول حضور در بیبیسی به عنوان مهمان مقابل خلجی، بخشی از عملیات عادیسازی بازگشت خلجی شد.
به نظر میآید خلجی برای حامیانش، کارآمدتر از آن است که به حذفش تن دهند یا بگذارند مدت طولانی از رسانهها دور بماند، حتی حالا که عدهی بیشتری از رسوایی و وابستگیش باخبرند.
بحث مجید تفرشی با مهدی خلجی روی آنتن بی بی سی
برای همین بیبیسی روش تکراریش را به کار گرفته: در بحثی حساس تریبون را به منتقد خلجی، تعارف میزند و منتقد را متاثر از حساسیت بحث، در احیای خلجی به خدمت میگیرد. و منتقدان هم با عدول از هرگونه پرنسیپ اخلاقی و سیاسی و خط قرمز، دعوت بیبیسی را میپذیرند و با مشارکت در این شوی کثیف که توهین به شعور میلیونها مخاطب است به آن مشروعیت میبخشند"
"علی علیزاده" نیز پیشتر هنگام انتشار اخبار اختلاس " آلآقا" با انتشار ویدئویی از روابطی خاص کارمندان بی بی سی با مرجان آل آقا و مهدی خلجی و نفودی وی در این رسانه گفته بود:
البته این اقدام بی بی سی از انتقاد کاربران فضای مجازی هم در امان نماند: