بیوگرافی و عکس های محمود دولت آبادی نویسنده و سرگذشت زندگی
بیوگرافی و عکس های محمود دولت آبادی نویسنده و سرگذشت زندگی محمود دولت آبادی نویسنده ایرانی را در سایت حرف تازه با بیوگرافی و زندگینامه شخصی و هنری و آثار و کتاب ها و عکس ها از جوانی تا حال و سوابق شغلی و فعالیت ها و عکس های شخصی و خانواده وی را مشاهده […] نوشته بیوگرافی و عکس های محمود دولت آبادی نویسنده و سرگذشت زندگی اولین بار در مجله اینترنتی...
بیوگرافی و عکس های محمود دولت آبادی نویسنده و سرگذشت زندگی
محمود دولت آبادی نویسنده ایرانی را در سایت حرف تازه با بیوگرافی و زندگینامه شخصی و هنری و آثار و کتاب ها و عکس ها از جوانی تا حال و سوابق شغلی و فعالیت ها و عکس های شخصی و خانواده وی را مشاهده کنید
بیوگرافی محمود دولت آبادی
محمود دولت آبادی نویسنده و بازیگر ایرانی در ۱۰ مرداد ۱۳۱۹ در دولت آباد سبزوار به دنیا آمده و صاحب شاهکاری چون رمان دهجلدیِ کلیدر می باشد.
شروع فعالیت نویسندگی تا شهرت
وی یکی از نویسندگان مشهور ایرانی است که از سال ۱۳۳۹ نویسندگی و فعالیت درزمینه ادبیات را شروع کرده و آثار شاخص و شاهکار نویسندگی چون کلیدر که به چاپ های زیادی رسیده و کتاب های جای خالی سلوچ و سلوک و آهوی بخت من گوزل و .. را به رشته تحریر درآورده که بعضی از کارهای او به چندین زبانِ غربی و شرقی و به زبان های فرانسوی،ایتالیایی نروژی، سوئدی، چینی، کردی، عربی،هلندی، عبری و آلمانی ترجمه و منتشر شده است.
مکان و محل داستانِ بیشترِ نوشتههای دولتآبادی در روستاهای خراسان رخ میدهد و رنج و مشقت روستاییان شرق ایران را به تصویر میکشد و سبک نوشتاری او واقع گرایی می باشد.
همسر محمود دولت آبادی
وی با مهرآذر ماهر در سال ۱۳۴۹ ازدواج کرده و دارای دو پسر و یک دختر می باشد
فرزندان محمود دولت آبادی
نویسنده کلیدر دارای سه فرزند است که نامهای آنها سیاوش، فرهاد، سارا می باشد.
جوایز
جایزه ادبی خانه فرهنگهای جهان
جایزهٔ ادبی یان میخالسکی سوییس
جایزه شوالیه ادب و هنر فرانسه
نمایشنامه نویسی
محمود دولتآبادی علاوه نویسندگی به عنوان نمایشنامه نویس و فیلمنامه نویس نیز فعالیت دارد.
او چندین نمایشنامه و فیلمنامه نیز به نگارش درآورده است.
زندگی شخصی و خانوادگی
وی پس از پایان تحصیلات مقدّماتی در روستا به سبزوار رفته و به مشاغل گوناگون پرداخت. با کوچ از سبزوار به مشهد با هنر سینما و نمایش آشنا شد.
مهاجرت به تهران
در سال ۱۳۳۸ به تهران کوچ کرد و از سال ۱۳۳۹ در تئاتر پارس مشغول بکار شد.
شروع بازیگری
از آغاز دههٔ چهل در کلاسهای نمایش آناهیتا شرکت کرد و بازیگر نمایش شد و بعد از مدتی نمایش نامه نویسی و نویسندگی ا شدوع کرد.
او در دههٔ چهل در نمایشنامههایی از برتولت برشت و بهرام بیضایی و اکبر رادی نقش بازی کرد.
برخی فیلم های کارگردانان معتبری چون عباس جوانمرد و بهرام بیضایی و داریوش مهرجویی اقتباس از آثار دولتآبادی ساخته شده و چند فیلم را بههمراه داشته است
فعالیت سیاسی و زندان و نگارش کلیدر
در دههٔ ۱۳۵۰ به زندان افتاد. پس از زندان نگارش کلیدر را آغاز کرد که پانزده سال کشید
دولتآبادی قبل از انقلاب ۵۷ به دلایل سیاسی چند مرتبه دستگیر و روانه زندان شد.
وی در صحنه سیاسی کشور هم فعال است و دارای گرایشهای اصلاح طلبانه است.
دعوت برای زندگی در سوئد
دبیر کانون نویسندگان سوئد گفت: «اینجا بمان. خانواده ات را هم دعوت می کنیم بیایند. ما می دانیم که در ایران جنگ است و جنگ جهنم است!» من ضمن تشکر با شوخی به ایشان گفتم «بله! ولی من هم جهنمی هستم!»
دوران جنگ
سال اول جنگ که دبیر سندیکای تئاتر بودم، با دوازده گروه نمایشی اعلام آمادگی کردیم که به اتفاق برویم جبهه و اعلامیه آن با عنوان «لبیک» در روزنامه اطلاعات چاپ شد
به این ترتیب می بینید که از جنگ دفاعی کشور خود فارغ نبوده و فاصله نداشته ام و داستان «طریق بسمل شدن»، ادای دینی بوده و هست نسبت به مردمی که خود را فدای دفاع از کشور و باورهای خود کردند.
آثار و کتاب های محمود دولت آبادی
ته شب
سفر
آوسنه بابا سبحان
لایههای بیابانی
تنگنا
گاواربان
هجرت سلیمان
باشبیرو
عقیل، عقیل
از خم چنبر
دیدار بلوچ
کلیدر
جای خالی سلوچ
ققنوس
آهوی بخت من گزل
کارنامه سپنج
ما نیز مردمی هستیم
روزگار سپریشده مردم سالخورده
اتوبوس
آن مادیان سرخیال
سلوک
قطره محال اندیش
روز و شب یوسف
طریق بسمل شدن
گلدستهها و سایهها
زوال کلنل
نون نوشتن
میم و آن دیگران
وزیری امیر حسنک
تا سر زلف عروسان سخن
بنیآدم
این گفت و سخنها
محمود دولت آبادی نویسنده رمان شاهکار کلیدر
کلیدر، یک رمان عظیم روستایی است در ۱۰ جلد و بالغ بر ۳ هزار صفحه که او بیش از ۱۵ سال عمرش را صرف نگارش آن کردهاست و حجیمترین رمان فارسی بشمار میرود.
کلیدر که «سرنوشت تراژیک رعیتهای ایرانی و قبایل چادرنشین را در دورهای که سیاست زور حاکم است به تصویر میکشد» بر اساس حوادث واقعی نگاشته شده و به شرح سختیها و رنجهایی روا رفته بر خانوادهٔ کَلمیشی میپردازد.
خانه محمود دولت آبادی
خانه پدری محمود دولتآبادی که در روستای دولتآباد شهر سبزواربزرگ قرار دارد، با نام خانه دولتآبادی در تاریخ در تاریخ ۷ مرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۳۲۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. قدمت این اثر مربوط به دوره پهلوی میباشد.
تمبر یادبود
از تمبر یادبود محمود دولتآبادی همزمان با هفتاد و چهارمین سالگرد تولدش با عنوان (آقای رمان ایران) در زادگاهش سبزوار، رونمایی شد.
محمود هم شوالیه شد
در مراسمی که بیست و ششم آبان ماه ۱۳۹۳ در محل رزیدانس سفارت فرانسه در تهران برگزار شد نشان شوالیه فرهنگ و ادب فرانسه به او رسید.
عکس های محمود دولت آبادی
در ادامه عکس های جالب و دیده نشده از این استاد نویسندگی را مشاهده کنید