محمد علی کریمی پاشاکی در ۱۷ ابان ۱۳۵۷ در کرج متولد شده است. وی بازیکن بازنشسته و سرمربی کنونی فوتبال کشورمان می باشد که در دوران فوتبال حرفه ای خود خود در تیم های باشگاهی فتح، پرسپولیس، الاهلی امارات، بایرن مونیخ، القطر، استیل آذین، شالکه ۰۴ و تراکتور سازی بازی کرده است، در ادامه می توانید بیوگرافی علی کریمی را بخوانید.
بیوگرافی علی کریمی
علی کریمی در یک خانواده ۷ نفره به دنیا آمده و فرزند چهارم خانواده است، وی دارای سه برادر و یک خواهر می باشد؛ پدرش در دوران جوانی بازیکن تیم فوتبال در استان گیلان بوده و مادرش خانه دار است، فرشید برادر بزرگترش نیز به فوتبال روی آورد و مدتی را همبازی وی بود.
مادر علی کریمی، علاقه زیادی داشت تا او پزشک یا مهندس شود، اما بعد از موفقیت های وی و اینکه بازی هایش موجب شادی ملت ایران شده است، از او راضی می باشد. به گفته مادرش، علی در دوران کودکی بسیار پر جنب و جوش و سرشار از انرژی بود، ضمن اینکه همه فکر و ذکر او را فوتبال پر می کرد و در کودکی و نوجوانی تا دلتان بخواهد شیشه های خانه و همسایه ها را شکسته است.
وی در در دوران دبستان و راهنمایی، شاگرد ممتازی بود، اما در دوران دبیرستان دچار افت تحصیلی شد و در نهایت بعد از دریافت مدرک دیپلم، تحصیل را رها کرد و همه تمرکزش را بر روی فوتبال گذاشت.
علی کریمی فوتبال خود را از تیم نوجوانان باشگاه فوتبال نفت تهران شروع کرد، برادر بزرگترش، فرشید نیز یکسال قبل از وی برای این تیم بازی می کرد. سپس به نوجوانان سایپا رفت و در رده جوانان این باشگاه بازی کرد و بعد از آن به فتح تهران پیوست و در سال ۱۳۷۵ موفق شد تا به تیم بزرگسالان راه یابد.
تیم فتح در آن زمان به عنوان لیگ دسته دوم فعالیت داشت و علی کریمی به طور مجموع حدود ۲ فصل برای این تیم بازی کرد. وی در سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۶ بازی های خوبی از خود نشان داد و اگر چه آنها تا یک قدمی صعود به لیگ دسته بالاتر یعنی لیگ آزادگان پیش رفتند، اما در نهایت از صعود باز ماندند.
در مسابقات فوتسال جام رمضان که در سال ۱۳۷۶ برگزار می شد، علی کریمی نیز همراه تیم فتح در این مسابقات شرکت داشت، تیم آتش نشانی، استقلال تهران و پرسپولیس تهران از دیگر تیم های شرکت کننده بودند که به مرحله نیمه نهایی این رقابت ها راه پیدا کردند.در فینال این مسابقه که بین تیم فتح و استقلال برگزار می شد با برتری ۷ بر ۳ تیم فتح همراه شد، علی کریمی عملکرد خوبی در این مسابقات از خود نشان داد، وی موفق به زدن سه گل و یک پاس گل در این بازی شد، بنابراین مورد توجه تیم های استقلال تهران و پرسپولیس قرار گرفت، اما در نهایت در سال ۱۳۷۷ با تیم پرسپولیس قرارداد بست و توانست دو سال پیاپی این تیم را به قهرمانی در لیگ آزادگان برساند.
علی کریمی در سال ۱۳۸۰ به تیم الاهلی امارات پیوست و در اولین فصل حضورش در این تیم جام قهرمانی را به همراه تیمش کسب کرد. درخشش وی و زدن گل های بسیار برای این تیم، موجب شد تا مورد توجه باشگاه بایر مونیخ قرار گیرد تا اینکه در سال ۱۳۸۴ به این تیم آلمانی پیوست. وی پس از علی دایی و وحید هاشمیان سومین بازیکن ایرانی بود که موفق به بازی در این باشگاه مطرح شده بود.
او در این تیم باشگاهی معروف، با وجود حضور بازکنان مطرحی همچون میشاییل بالاک، مارتین دمیکلیس، سباستین دایسلر، زی روبرتو، مهمت شول توانست جایگاه ثابتی را کسب کند، به طوری که برخی از این بازیکنان نیمکت نشین شدند. مطابق قرار داد باشگاه بایرن مونیخ، کریمی با انجام ۲۵ بازی می توانست به طور خودکار با این باشگاه قراردادش را تمدید نماید که این اتفاق در بازی با هامبورگ اتفاق افتاد، اما وی متاسفانه در همین بازی مصدوم شد و ادامه فصل را از دست داد، همچنین در رقابتهای جام جهانی که در آن دوران انجام می گرفت ، نتوانست در عملکرد واقعی خودش ظاهر شود.
علی کریمی پس از بایرن مونیخ به قطر رفت و با تیم القطر قرارداد بست، اما نتوانست حضور درخشانی در این تیم از خود به نمایش بگذارد، وی در دومین فصل حضورش در لیگ قطر به همراه تمامی بازیکنان خارجی دیگر از این تیم جدا شد و با وجود اینکه هنوز یک سال از قراردادش با کمیته بازکنان حرفه ای قطر باقی مانده بود، وی به باشگاه السیلیه انتقال یافت، اما او تمایلی به ماندن در آنجا نداشت، بنابراین خواستار جدایی از این تیم شده و به تیم پرسپولیس تهران بازگشت.
علی کریمی بعد از حضور در تیم سابقش در اولین بازی خود در شهرآورد تهران موفق به گلزنی برابر استقلال شد و توانست بازی را به نتیجه مساوی بکشاند و در نهایت بازی باخته آنها با نتیجه مساوی ۱-۱ به پایان رسید.
او در سال ۱۳۸۸ به دلیل عدم تمایل مدیران باشگاه پرسپولیس برای تمدید قراداد با وی، آنجا را ترک کرد و به تیم استیل آذین تهران پیوست. وی در لیگ همان سال موفق به زدن ۱۴ گل شد و با ۳ کارت قرمز و ۹ کارت زرد به عنوان خشن ترین بازیکن لیگ برتر نهم شناخته شد.
او سپس با بستن قراردادی ۵ ماهه به تیم شالکه ۰۴ آلمان پیوست. او به خاطر نیمکت نشینی در این تیم و دقایق کم حضورش در زمین ناراضی بود، به همین دلیل خواستار بازگشت خود از کشور آلمان به تهران شد.
تا اینکه در سال ۱۳۹۱ و بعد از صحبت با حبیب کاشانی، مدیر عامل وقت پرسپولیس، با بستن قرارداد با پرسپولیس به حضور خود در آلمان پایان داد و قراداد خود را برای سومین بار با تیم پرسپولیس تمدید کرد.
علی کریمی از سال ۱۳۷۷، برای تیم ملی ایران بازی کرد و در ۱۲۴ بازی ملی، ۳۸ گل ملی به ثمر رساند، از این رو توانست نام خود را به عنوان دومین بازیکن ایرانی از نظر تعداد بازی ملی و سومین گلزن برتر تاریخ فوتبال ایران به ثبت برساند.
وی در جام ملت های آسیا ۲۰۱۲ با زدن ۵ گل، به عنوان آقای گل مشترک مسابقات انتخاب شد. او در همین سال عنوان بهترین بازیکن سال آسیا را نیز بدست آورد و موفق شد تا قهرمانی بازی های غرب آسیا را به همراه تیم ملی ایران کسب نماید.
کریمی به دلیل مصدومیتی که داشت، در جام جهانی ۲۰۱۰ نمایش ضعیفی از خود برجای گذاشت و در حالی که علی دایی وی را به تیم ملی دعوت کرده بود، از فوتبال ملی کناره گیری کرد و در نتیجه علی دایی نیز اعلام کرد که دیگر او به تیم ملی دعوت نخواهد شد. وی بعد از برکناری اش توسط دایی، مجددا برای حضور در تیم ملی کشورمان با سرمربیگری افشین قطبی اعلام آمادگی کرد و بعد از حضور توانست تک گل ایران مقابل امارات را در بازی برگشت مقدماتی جام جهانی را به ثمر رساند. در سال ۱۳۸۸، کریمی بعد از حضور در تیم ملی و اعتراض به شرایط اردو موجب پیش آمدن اختلافاتی بین خود و افشین قطبی شد، به همین خاطر قطبی در فهرست جدید اعلام شده اسامی بازیکنان تیم ملی، نام کریمی را حذف کرد و تا پایان دوره مربی گری خود در تیم ملی نیز از وی دعوت نکرد.
تا اینکه پس از مدتی دوری از تیم ملی، دوباره و توسط کارلوس کی روش به تیم ملی دعوت شد. وی در سال ۱۳۹۳ به عنوان دستیار کارلوس کی روش در تیم ملی کار خود را آغاز کرد، اما بعد از گذشت چند ماه از سمت خود استعفا داده و اعلام کرد که دیگر علاقه ای به حضور در این عرصه ندارد. تا اینکه در سال ۱۳۹۶ به عنوان سرمربی به باشگاه سپیدرود پیوست و هم اکنون نیز در سمت سرمربی در فوتبال ایران مشغول فعالیت می باشد.
زندگی شخصی علی کریمی
علی کریمی در سال ۱۳۷۸ و در سن ۲۱ سالگی با سحر داوری ازدواج کرد. ثمره ازدواج آنها، دو فرزند پسر به نام های هیرسا و هاوش و یک دختر به نام هیما می باشند.
اکنون بعد از مطاله بیوگرافی علی کریمی دعوت می نماییم از مجموعه عکس های وی در این مطلب دیدن نمایید.
عکس جدید علی کریمی
کاریکاتور برخی ستارگان نه چندان دور فوتبال ایران در کنار هم
عکس کودکی علی کریمی در کنار خواهر و برادرش
عکس علی کریمی
عکس و بیوگرافی علی کریمی
عکس علی کریمی در کنار بازیگران معروف در یک مراسم
علی کریمی و پسرش
بهنوش بختیاری و پوریا پورسرخ در کنار علی کریمی
در این بخش، بیوگرافی علی کریمی هافبک هجومی شماره ۸ تیم پرسپولیس و تیم ملی ایران که در فوتبال به وی لقب جادوگر داده اند را مرور کردیم که امیدواریم مورد توجه علاقمندان به وی قرار گرفته باشد، در صورت تمایل برای خواندن بیوگرافی افراد مشهور ایرانی و خارجی مورد علاقه خود بر روی لینک عکس بازیگران کلیک نمایید.
منبع : آرگا