در این مقاله به بهترین فیلم های کمدی ایرانی اشاره میکنیم. در ادامه با لیست بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی با تکراتو همراه باشید.
سینمای طنز ایران در چند دهه اخیر همواره با دگرگونیهای بسیار زیادی همراه بوده است. از فیلمهای کمدی جنگی گرفته تا فیلم فارسیهایی بدون محتوا و کمدیهای فاخر. شاید هیچگاه نتوان بهترین فیلم های کمدی ایران را در یک لیست جای داد چراکه لفظ “بهترین” خیلی مواقع میتواند سلیقهای باشد. اما در این مقاله سعی داریم با بررسی انواع دیدگاه ها، لیست بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی را از نگاه شما فیلم دوستان عزیز مطرح کنیم. بنابراین، این شما و این لیست بهترین فیلم های کمدی ایرانی!
لیست بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی
سینمای کمدی در ایران هیچگاه از جایگاه قابل قبولی برخوردار نبوده و در بیشتر مواقع سعی داشته با طنازیهای دم دستی و اکثرا بدون محتوا، خنده را بر لبهای مخاطبان خود بیاورد. در این مقاله قصد بررسی فنی فیلم های کمدی ایران را نداریم بنابراین سعی میکنیم از اصل مطلب دور نشده و شما را در ادامه به لیست بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی دعوت میکنیم.
لیلی با من است
سال ساخت: 1374 ژانر: کمدی جنگی مدت زمان: 90 دقیقه میزان فروش: حدودا 100 میلیون تومان (اطلاعات دقیقی در دست نیست)شاید یکی از بهترین فیلم های سینمایی طنز ایران، فیلم خوشساخت «لیلی با من است» به نویسندگی و کارگردانی کمال تبریزی باشد. این فیلم با ژانر کمدی جنگی خود در سال 74 ساخته شد. از جمله افتخارات این فیلم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه از چهاردهمین جشنواره فیلم فجر 1374 کاندیدای بهترین بازیگر نقش دوم مرد از چهاردهمین جشنواره فیلم فجر 1374 کاندیدای سیمرغ بلورین بهترین نمونه فیلم از پانزدهمین جشنواره فیلم فجر 1375بیشتر بخوانید: بهترین جشنواره های فیلم جهان
صادق مشکینی (پرویز پرستویی) یک فیلمبردار تلویزیون است که از جبهه و جنگ واهمه بسیار زیادی دارد. صادق برای اینکه بتواند برای تکمیل خانه نیمهساخته خود از تلویزیون وام بگیرد، باید برای فیلمبرداری یک فیلم مستند از اسرای عراقی به منطقه جنگی برود. وی با آقای کمالی (محمود عزیزی) همراه میشود و برای اینکه به خط مقدم نرسد، دست به هرکاری میزند. از بازیگران اصلی این فیلم میتوان به این اسامی اشاره کرد:
پرویز پرستویی محمود عزیزی شهره لرستانیمارمولک
سال ساخت: 1382 ژانر: کمدی درام مدت زمان: 120 دقیقه میزان فروش: حدودا 800 میلیون تومان (تهران)بدون شک یکی دیگر از بهترین فیلم های کمدی ایران، فیلم سینمایی «مارمولک» به کارگردانی کمال تبریزی است. این فیلم با تهیه کنندگی منوچهر محمدی، نویسندگی پیمان قاسم خانی و هنرنمایی پرویز پرستویی، نگاهی متفاوت به مساله روحانیت داشته و در زمان اکران با سر و صدای زیادی همراه شد.
داستان این فیلم کمدی درام، داستانی اقتباسی از فیلمهای «ما فرشته نیستیم» به کارگردانی نیل جردن و «زائر» به کارگردانی و بازیگری چارلی چاپلین است. از جمله افتخارات این فیلم پرحاشیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
جایزه زنیت طلایی بهترین فیلم آسیایی جشنواره بینالمللی فیلم مونترال (منوچهر محمدی) جایزه بهترین فیلم فنی جشنواره بینالمللی فیلم هامبورگ (منوچهر محمدی) تندیس زرین بهترین بازیگر مرد هشتمین جشن بزرگ سینمای ایران (پرویز پرستویی) جایزه تقدیر ویژه هیات داوران برای نقش اول مرد بیست و دومین جشنواره فیلم فجر (پرویز پرستویی) سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر (پیمان قاسم خانی) سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگرانبیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر (منوچهر محمدی) لوح ویژه اول بهترین کارگردانی بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر (کمال تبریزی) جایزه بین المذاهب بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر (منوچهر محمدی)رضا مثقالی معروف به رضا مارمولک (پرویز پرستویی) دزد سابقه داری است که در آخرین دستگیری، متهم به سرقت مسلحانه شده است. رضا در حادثهای مجروح شده و به بیمارستان خارج از زندان منتقل میشود. در آنجا با دزدیدن لباس یک روحانی، موفق به فرار شده و با مصونیتی که با لباس روحانیت به دست میآورد، قصد دارد به یکی از شهرهای مرزی رفته و از آنجا با گذرنامه جعلی از کشور فرار کند. او با شیوههای خودش مردم را موعظه میکند و بعضی از اعمال خلافکارانهاش نیز به نیکوکاری تعبیر میشود. از جمله ستارگان این فیلم کمدی درام میتوان به بازیگران زیر اشاره کرد:
پرویز پرستویی بهرام ابراهیمی شاهرخ فروتنیان سهیلا رضوی مهران رجبی سیروس همتی مهرداد ضیاییاجاره نشین ها
سال ساخت: 1365 ژانر: کمدی درام مدت زمان: 130 دقیقه میزان فروش: حدودا 18 میلیون تومان (اطلاعات دقیقی در دست نیست)یکی دیگر از بهترین کمدی های سینمای ایران که باید در لیست بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی جای گیرد، «اجاره نشین ها» به نویسندگی و کارگردانی داریوش مهرجویی است. این فیلم کمدی درام در سال 1365 ساخته شد و در سال بعد به پردههای سینما راه یافت و به زودی به پرفروش ترین فیلم آن سال تبدیل شد. این فیلم براساس نظرسنجی ماهنامه فیلم (از قدیمیترین نشریات ایران در حوزه سینما) از نظر منتقدان، در بین بهترین فیلم های تاریخ سینمای ایران جای گرفته است. از جمله افتخارات این فیلم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
لوح زرین بهترین صدا برداری از پنجمین جشنواره فیلم فجر۱۳۶۵ کاندیدای لوح زرین جایزه ویژه هیئت داوران از پنجمین جشنواره فیلم فجر۱۳۶۵ کاندیدای بهترین بازیگر نقش اول مرداز پنجمین جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۵ کاندیدای بهترین فیلمبرداری از پنجمین جشنواره فیلم فجر۱۳۶۵ کاندیدای بهترین تدوین از پنجمین جشنواره فیلم فجر۱۳۶۵ کاندیدای بهترین فیلمنامه از پنجمین جشنواره فیلم فجر۱۳۶۵ کاندیدای بهترین کارگردانی از پنجمین جشنواره فیلم فجر۱۳۶۵مالک یک آپارتمان در حاشیه شهر تهران فوت کرده و بدون وارث مانده، حال مباشر مالک مرحوم (عزت الله انتظامی) که در همین ساختمان زندگی میکند، قصد دارد با همکاری یک مشاور املاک محلی، این ملک را تصاحب نماید. این ملک نیاز به تعمیرات دارد و به دلیل اهمال در تعمیرات آن، منبع آب بزرگ ساختمان سقوط میکند و کل ساختمان فرو میریزد. از جمله بازیگران فیلم اجاره نشین ها میتوان اسامی زیر را نام برد:
عزت الله انتظامی اکبر عبدی حمیده خیرآبادی رضا رویگری سیاوش تهمورث فردوس کاویانیبیشتر بخوانید: بهترین فیلم های 98
مهمان مامان
سال ساخت: 1383 ژانر: کمدی خانوادگی مدت زمان: 103 دقیقه میزان فروش: حدودا 310 میلیون تومان (اطلاعات دقیقی در دست نیست)قطعا «مهمان مامان» را میتوان ازجمله بهترین فیلم های کمدی ایرانی نام برد. این فیلم توسط داریوش مهرجویی کارگردانی شده و براساس کتاب مهمان مامان نوشته هوشنگ مرادی کرمانی تهیه و تولید شده است. از جمله افتخارات و جوایز این فیلم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برندهسیمرغ بلورین بهترین فیلم (بیست و دومین جشنواره فیلم فجر 82) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (حسن پورشیرازی، همان جشنواره) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (گلاب آدینه، همان جشنواره) نامزد سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی (داریوش مهرجویی، همان) نامزد سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه (داریوش مهرجویی، وحیده محمدیفر، هوشنگ مرادی کرمانی، همان) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (پارسا پیروزفر، همان) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن (فریده سپاهمنصور، همان) نامزد سیمرغ بلورین بهترین طراح صحنه و لباس (محسن شاهابراهیمی، همان) نامزد سیمرغ بلورین بهترین صدا (جهانگیر میرشکاری، همان) نامزد سیمرغ بلورین بهترین گریم (مهین نویدی، همان) برندهٔ تندیس زرینبهترین بازیگر نقش مکمل مرد (پارسا پیروزفر، جشن خانه سینما 82) برندهٔ تندیس زرین بهترین طراحی هنری (محسن شاهابراهیمی، همان) نامزد تندیس زرین در ۷ بخش دیگر (همان)برای یک خانواده، عروس و دامادی به عنوان مهمان سرزده میآیند و چون وضع مالی خانواده خوب نیست، همسایگان دست به دست هم میدهند تا آبروی صاحبخانه را حفظ کنند. این فیلم نیز همانند اجاره نشین ها، گوشههایی از جامعه ایرانی و عادات آنها را با استفاده از شخصیتپردازیهای مختلف به تصویر میکشد؛ شخصیتهایی که احتمال هرکدام از آنها نماینده یک قشر از اقشار جامعهاند. از جمله بازیگران این فیلم میتوان به این اسامی اشاره کرد:
گلاب آدینه پارسا پیروزفر امین حیایی حسن پورشیرازی نسرین مقانلو ملیکا شریفینیا علیرضا جعفری ژاله علو آفرین عبیسیسن پطرزبورگ
سال ساخت: 1388 ژانر: کمدی مدت زمان: 120 دقیقه میزان فروش: حدودا 750 میلیون تومان (تهران)سن پطرزبورگ یک فیلم جذاب کمدی به کارگردانی بهروز افخمی و نویسندگی برادران قاسم خانی است. این فیلم محصول سال 1388 بوده و با هنرمایی پیمان قاسم خانی، امین حیایی و محسن تنابنده، جز بهترین فیلم های کمدی سینمای ایران به شمار میآید.
دو خلافکار خردهپا به صورت کاملا اتفاقی از گنجینهای با کلید عقاب دوسر باخبر میشوند که میراث تزار روسیه است. آنها در تلاش برای دستیابی سریعتر به این گنجینه با اتفاقاتی روبهرو میشوند و فضایی سراسر طنز را برای مخاطبان به ارمغان میآورند. از جمله بازیگران این فیلم میتوان به این اسامی اشاره کرد:
محسن تنابنده پیمان قاسم خانی امین حیایی بهاره رهنما شیلا خداداد اندیشه فولادوند سروش صحت امید روحانیبیشتر بخوانید: بهترین فیلم های 97
ورود آقایان ممنون
سال ساخت: 1389 ژانر: کمدی مدت زمان: 102 دقیقه میزان فروش: 5 میلیارد و 100 میلیون تومان«ورود آقایان ممنون» از آن دسته فیلمهایی است که باید حتما در لیست بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی از آن نام برد. این فیلم کمدی به کارگردانی رامبد جوان و نویسندگی پیمان قاسمخانی در سال 89 ساخته شد و در سال 90 به نمایش عمومی درآمد و توانست عنوان دومین فیلم پرفروش سال 1390 سینمای ایران را از آن خود نماید. از جمله افتخارات این فیلم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نامزد دریافت سیمرغ بلورین برای بهترین بازیگر مرد کمدی از لبخند زرین (رضا عطاران) برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر 89 (ویشکا آسایش)مدیر یک دبیرستان دخترانه خصوصی (ویشکا آسایش) به شدت با ورود آقایان به مدرسه خود مخالف است. اما وقتی دبیر شیمی به دلیل زایمان مجبور است تا شش ماه مرخصی بگیرد، نمیتواند در نیمه سال یک معلم جایگزین زن برای وی پیدا کند و ناگزیر به پذیرش یک معلم مرد (رضا عطاران) است. از جمله بازیگران این کمدی جذاب میتوان به این اسامی اشاره کرد:
رضا عطاران ویشکا آسایش پگاه آهنگرانی مانی حقیقی بهاره رهنما فلامک جنیدی علی صادقی پریناز ایزدیارآدم برفی
سال ساخت: 1373 ژانر: کمدی اجتماعی مدت زمان: 109 دقیقه میزان فروش: حدودا 126 میلیون تومان (اطلاعات دقیقی در دست نیست)به جرات میتوان «آدم برفی» را از جمله بهترین فیلم های کمدی تاریخ سینمای ایران دانست. این فیلم کمدی اجتماعی به کارگردانی داود میرباقری در سال 1373 ساخته شد. این فیلم بعد از نمایش در سیزدهمین جشنواره فیلم فجر توقیف شد و بعد از گذشت سه سال ، در نهایت در سال 1376 به پرده سینما راه یافت و به پرفروش ترین فیلم سینمای ایران در سال 76 بدل شد.
این فیلم دو داستان موازی را با یکدیگر پیش برده و تلفیق میکند. در ابتدا عباس خاکپور (اکبر عبدی) را میبینیم که برای گرفتن ویزای آمریکا به ترکیه رفته و موفق نمیشود. از سوی دیگر با دنیا (آزیتا حاجیان) آشنا میشویم که در هتلی در ترکیه کار و زندگی میکند و نمیتواند به ایران بازگردد. عباس تصمیم میگیرد با پوشیدن لباس مبدل زنانه و به بهانه ازدواج با یک مرد آمریکایی، ویزای آمریکا را بگیرد اما کمکم به دنیا علاقهمند شده و تصمیم میگیرد به ظاهر سابق خود برگشته و با فراموشی سفر به آمریکا، با دنیا به ایران بازگردد. از جمله ستارگان این فیلم میتوان این بازیگران را نام برد:
اکبر عبدی آزیتا حاجیان داریوش ارجمند پرویز پرستویی محمدرضا شریفینیا سیروس گرجستانی شهره سلطانینهنگ عنبر 1 و 2
سال ساخت: 1393 – 1395 ژانر: کمدی اجتماعی مدت زمان: 90 – 85 دقیقه میزان فروش: 7 میلیارد و 10 میلیون تومان (نهنگ عنبر 1) – 20 میلیارد و 950 میلیون تومان (نهنگ عنبر 2)سری فیلمهای نهنگ عنبر با هنرنمایی رضا عطاران و مهناز افشار و کارگردانی سامان مقدم، بی شک ازجمله بهترین فیلم های سینمای طنز ایران به شمار میآیند. به دلیل ماهیت خط داستانی این فیلم کمدی اجتماعی، حاشیههای زیادی برای آن به وجود آمد اما در نهایت با حذف برخی از صحنهها در اواخر اردیبهشت سال 94 مجوز اکران گرفت. این فیلم با فروش 7 میلیاردی خود بعد از فیلم محمد رسول الله، به دومین فیلم پرفروش سینمای ایران در سال 94 بدل شد (نهنگ عنبر 1). نهنگ عنبر 2 نیز حواشی زیادی داشت به طوری سامان مقدم کارگردان، تهیه کننده و نویسنده این سری، در واکنش به اعمال ممیزیهای فراوان روی این فیلم اذعان داشت: «چیزی که میبینید، لاشه نهنگ عنبر 2 است».
در قسمت اول این فیلم با ارژنگ صنوبر (رضا عطاران) مواجه میشویم. مردی 50 ساله که در زندگی خود سختیهای فراوانی داشته است. وی که از کودکی عاشق دختر همسایهشان، رویا (مهناز افشار) بوده، نمیتواند با او ازدواج کند و رویا نیز به دلیل محدودیتهای دهه شصت، به همراه خانوادهاش راهی آمریکا میشود. بعد از گذشت سالهای متمادی، ارژنگ از بازگشت رویا به ایران باخبر میشود و مصرانه از رویا میخواد که در ایران بماند و با او زندگی کند.
در قسمت دوم نیز شاهد ازدواج ارژنگ و رویا هستیم. این دو که برای مراسم ازدواجشان راهی شمال میشوند، در راه به خاطرهبازی و یادآوری وقایع و اتفاقات گذشته خود در دهه شصت میپردازند.
از جمله بازیگران این فیلم میتوان به اسامی زیر اشاره کرد:
رضا عطاران مهناز افشار ویشکا آسایش حسام نواب صفویبیشتر بخوانید: بهترین فیلم های 2019
دایره زنگی
سال ساخت: 1386 ژانر: کمدی اجتماعی مدت زمان: 110 دقیقه میزان فروش: 1 میلیارد و 130 میلیون تومان (تهران)«دایره زنگی» فیلمی کمدی اجتماعی به کارگردانی پریسا بخت آور است که میتواند به راحتی درمیان بهترین فیلمهای سینمایی طنز ایرانی جای گیرد. شاید برایتان جالب توجه باشد که نویسنده این اثر هنری، کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکننده نام آشنای ایرانی، اصغر فرهادی است. این فیلم پرستاره تبدیل به پرفروش ترین فیلم فروردین 1387 ایران شد.
این فیلم که روایتی است از معضل داشتن ماهواره و تاثیر عمیقش در اجتماع ما، یک روز جمعه در تهران را به تصویر میکشد. محمد (صابر ابر) و شیرین (باران کوثری) تا بعدازظهر فرصت دارند تا هزینه تعمیرات ماشین تصادفی که سوارش هستند را تامین کنند. شیرین از اینکه ماشین پدر را که دزدکی بیرون آورده و به این روز انداخته، به خانه بازگرداند، واهمه دارد؛ بنابراین تصمیم میگیرند به شمال شهر رفته و با کاری که در آن خانه انجام میدهند (نصب ماهواره)، پول مورد نیاز خود را تامین کنند. از جمله بازیگران این فیلم پُر ستاره، میتوان به این اسامی اشاره کرد:
باران کوثری مهران مدیری امین حیایی صابر ابر نیما شاهرخشاهی محمدرضا شریفینیا گوهر خیراندیش بهاره رهنما امید روحانی نیلوفر خوشخلق نگار فروزنده ملیکا شریفینیا مهدی پاکدل امیر نوریمرد عوضی
سال ساخت: 1376 ژانر: کمدی مدت زمان: 100 دقیقه میزان فروش: حدودا 401 میلیون تومان (اطلاعات دقیقی در دست نیست)«مرد عوضی»، فیلمی کمدی به کارگردانی محمدرضا هنرمند و محصول سال 1376 است. که از جمله افتخارات آن میتوان به کاندیداتوری فرهاد توحیدی برای بخش بهترین فیلمنامه از جشن خانه سینما اشاره کرد. مرد عوضی نیز از آن دسته فیلمهایی است که میتواند به لطف بازی درخشان پرویز پرستویی، در لیست بهترین فیلمهای کمدی تاریخ سینمای ایران جای گیرد.
خسرو مخترع یک پودر لباسشویی جادویی است که برای تولید انبوه پودر خود، به دیدن مدیرعامل یک کارخانه تولید پودر میرود اما در آسانسور دچار حادثه میشود. داریوش مدیرعامل این کارخانه نیز سکته مغزی کرده و فوت میشود. پزشک متخصص در بیمارستان مغز این دو را جابهجا میکند، بنابراین خسرو را دفن کرده و داریوش با مغز خسرو دوباره به زندگی بازمیگردد. از جمله بازیگران این فیلم میتوان به این اسامی اشاره کرد:
پرویز پرستویی فاطمه معتمدآریا افسانه بایگان رضا ژیان محمود پاکنیت رضا شفیعیجم حمید لولاییمکس
سال ساخت: 1383 ژانر: کمدی اجتماعی مدت زمان: 90 دقیقه میزان فروش: 490 میلیون تومان (اطلاعات دقیقی در دست نیست)فیلم کمدی موزیکال «مکس» به کارگردانی سامان مقدم و نویسندگی پیمان قاسمخانی، از جمله فیلمهای کمدی است که شاید بتوان آن را بهراحتی در لیست بهترین فیلم های طنز سینمای ایران جای داد. این فیلم بعد از 6 سال توانست از مجوز ارشاد مجوز بگیرد و در انتشار نمایش خانگی نیز صحنههای زیادی از این فیلم سانسور شد.
وزارت ارشاد قصد دعوت از نخبگان ایرانی مقیم خارج را دارند. در این حین به صورت اشتباه، دعوتنامه یک رهبر ارکستر که شخصیتی بهنام و برجسته در آمریکا به شمار میآید، به اشتباه برای مکس ارسال میشود. مکس که یک خواننده کافه و کاباره است، با تعجب فراوان درباره اینکه مسئولان ایران استعداد او را نیز کشف کردهاند، به همراه تیم خود به ایران سفر میکند. مردم که از این اشتباه بیخبرند، از وی استقبال چشمگیری به عمل میآورند اما با گذشت زمان همه متوجه این اشتباه میشوند و برخی از افراد متعصب قصد کشتن او را دارند و مسئولان وزارت ارشاد نیز با پی بردن به اشتباهشان، تدابیری میاندیشند تا او را از ایران خارج کنند. از جمله بازیگران این فیلم میتوان به اسامی زیر اشاره داشت:
فرهاد آئیش پگاه آهنگرانی گوهر خیراندیش رامبد جوان نیما شاهرخشاهی محمدرضا شریفینیا امیر جعفریبیشتر بخوانید: بهترین انیمیشن های 2019
پسر آدم، دختر حوا
سال ساخت: 1383 ژانر: کمدی اجتماعی مدت زمان: 90 دقیقه میزان فروش: 753 میلیون تومان«پسر آدم، دختر حوا» دومین ساخته رامبد جوان و یکی از فیلمهای کمدی خوشساخت سینمای ایران است. این فیلم پس از 43 روز نمایش و با فروش 753 میلیون تومانی خود توانست به دومین فیلم پرفروش سینمای ایران در سال 89 تبدیل شود.
فرهود و مینا دو وکیل جوان بر سر تصاحب دفتری که با کلاهبرداری به آنها داده شده، به دعوای حقوقی میپردازند. در این میان، وکالت ناصر و محبوبه را که قصد طلاق از یکدیگر دارند نیز به عهده میگیرند و رقابت آنها به عرصه جدیدی وارد میشود. از بازیگران این فیلم میتوان به این اسامی اشاره کرد:
مهناز افشار حامد کمیلی رامبد جوان شیلا خداداد لیلا اوتادی کیومرث ملکمطیعی ملکه رنجبرآتش بس
سال ساخت: 1384 ژانر: کمدی اجتماعی مدت زمان: 104 دقیقه میزان فروش: 1 میلیارد و 10 میلیون تومان (تهران)«آتش بس» فیلمی کمدی اجتماعی به کارگردانی و نویسندگی تهمینه میلانی، ساخته سال 1384 است. این فیلم در سال 1385 به نمایش عمومی درآمد و تبدیل به پرفروشترین فیلم سینمای ایران در آن گردید و نام خود را نیز به عنوان یکی از بهترین فیلم های طنز سینمای ایران بر سر زبانها انداخت. از جمله افتخارات این فیلم میتوان به حضور در بیست و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر 85 در بخش نمونه فیلم (آنونس) اشاره داشت.
یک مهندس آرشیتکت به نام سایه قصد دارد از همسرش یوسف که مهندس راه و ساختمان است طلاق بگیرد. سایه که قصد مراجعه به یک وکیل را دارد، به صورت تصادفی به مطب یک روانشناس میرود. بازیگران این فیلم عبارتند از:
محمدرضا گلزار مهناز افشار آتیلا پسیانی نیلوفر خوشخلق احمد مهرانفرمجموعه فیلمهای اخراجی ها
سال ساخت: به ترتیب 1386 – 1387 – 1389 ژانر: کمدی جنگی مدت زمان: به ترتیب 104 – 114 – 115 دقیقه میزان فروش: به ترتیب 2 میلیارد و 490 میلیون تومان – 8 میلیارد و 500 میلیون تومان – 5 میلیارد و 900 میلیون تومان«اخراجیها» نام فیلمی کمدی جنگی به نویسندگی و کارگردانی مسعود دهنمکی است. شاید به راحتی قسمت اول این مجموعه فیلم را به راحتی بتوان در لیست بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی جای داد اما در سریهای بعدی، از شیرینی ماجراهای اتفاق افتاده در فیلم کمتر شد و بیشتر از قبل جنبه سیاسی به خود گرفت. با این حال سری دوم و سوم این مجموعه فیلمها نیز با استقبال بسیار زیاد مخاطبان مواجه شدند و توانستند لقب پرفروش ترین فیلم سینمای ایران در سال 89 و 90 را از آن خود نمایند.
محوریت اخراجیها درباره افرادی به اصطلاح اراذل و اوباش است که به دلایلی غیر از جنگیدن با دشمن به جبهه میروند اما فضای عرفانی آنجا باعث تغییر و تحولاتی در آنها شده و حتی شهید یا مجروح شیمیایی میشوند. در کنار این داستان با افراد ریاکاری آشنا میشویم که همواره در تمامی عرصهها، از جنگ گرفته تا انتخابات، وجود داشته و از این اتفاقات بهره سیاسی اجتماعی میبرند. از جمله بازیگران ثابت مجموعه سری اخراجیها میتوان به این اسامی اشاره کرد:
اکبر عبدی جواد هاشمی محمدرضا شریفی نیا امین حیایی ارژنگ امیرفضلی نگار فروزنده سپند امیرسلیمانیو در نهایت نوبت شماست. شما فکر میکنید چه فیلم دیگری را میتوان در لیست بهترین فیلم های سینمایی طنز ایرانی جای داد؟ آیا فیلم سینمایی میشناسید که جزو بهترین فیلم های کمدی ایران باشد و از قلم افتاده است؟ دیدگاه و نظرات خود را با ما و دوستانتان به اشتراک بگذارید.
بیشتر بخوانید:
پرفروشترین فیلم های 2018 بهترین فیلم های اکشن 2018 بهترین فیلم های عاشقانه 2019