جان یمنی ها از نظر فروشندگان سلاح به عربستان بی اهمیت است
خبرگزاری آریا- نظام حاکم بر آمریکا خواهان پایان جنگ یمن نیست چرا که در حوزه اشتغالزایی نفع می برد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پس از آنکه کنگره آمریکا در صدد ممنوع کردن فروش سلاح به عربستان سعودی برآمد، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قطعنامه کنگره را در این زمینه وتو کرد.
در همین راستا یک کارشناس حوزه خاورمیانه می گوید سنای آمریکا نتوانست مانع از از فروش سلاح به عربستان سعودی شود زیرا فروش سلاح برای اقتصاد و سیاست خارجی آمریکا لازم و ضروری است. کنگره آمریکا ماه گذشته در تلاش برای جلوگیری از فروش تسلیحات این کشور به عربستان سعودی و شرکای آن در جنگ یمن چند قطعنامه تصویب کرد اما دونالد ترامپ با متوقف ساختن مسیر این تلاش ها اعلام کرد چنین اقدامی مناسبات دوجانبه آمریکا و عربستان را تضعیف خواهد کرد و مانع از حمایت ما از شرکای کلیدی خود در مواقع بحران خواهد شد.
وی همچنین اعلام کرد فروش سلاح های هدایت شونده دقیق به ائتلاف تحت فرمان عربستان موجب خواهد شد تا شمار کمتری از غیرنظامیان کشته شوند.
کنگره که در تلاش برای بی اثر کردن وتوی رئیس جمهور برآمد به حمایت دو سوم نمایندگان نیاز داشت اما این تلاش در سنا با شکست مواجه شد چرا که تنها 45 نماینده از 67 نماینده ای که رای آنها برای بی اثر کردن این وتو نیاز بود از آن حمایت کردند.
علی احمد مدیر موسسه امور خلیج فارس روز سه شنبه در گفتگو با رادیو اسپوتنیک اعلام کرد جریان اصلی رسانه ای غرب نسبت به حمایت دولت های غربی از جنگ به رهبری ائتلاف سعودی در یمن بی تفاوت است زیرا جان یمنی ها بسیار بی ارزش است و در مقابل، آنچه اهمیت دارد فروش سلاح به ریاض و ابوظبی است.
آمریکا و انگلیس پیش از آنکه جنگ یمن آغاز شود در آن نقش داشتند و به تبادل اطلاعاتی پرداختند که همچنان نیز ادامه دارد.
وی افزود نظام حاکم بر آمریکا خواهان پایان این جنگ نیست و حتی با تلاش قابل توجه برخی در مجالس سنا و نمایندگان، کاملا آشکار است که اکثریت در نظام آمریکا همچنان ادامه یافتن این جنگ را به نفع این کشور می دانند زیرا همانند بسیاری از سیاستمداران آمریکایی و انگلیسی آنها نیز از منفعتی که این جنگ در حوزه اشتغالزایی دارد سخن می گویند. حتی رسانه ها اعلام خواهند کرد که مسئله اشتغالزایی است و هرچه سلاح بیشتری به فروش برسد امکان اشتغال بیشتری برای آمریکایی ها یا انگلیسی ها فراهم خواهد شد.
وی گفت باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا این شرایط را مهندسی کرده است. مردم گمان می کنند اوباما در ارتباط با جنگ در یمن هیچ اقدامی انجام نداد اما این فکر بی اساس است. آنها پیش از آغاز این جنگ از آن مطلع بودند و این شیوه طراحی شد تا آمریکا هدف انتقادهای کمتری قرار گیرد زیرا به ظاهر آمریکا به طور مستقیم در این جنگ نقش نداشت و تنها به شکل پنهانی آن را هدایت می کرد. اما آمریکا و انگلیس پیش از آنکه جنگ آغاز شود در آن نقش داشتند و به تبادل اطلاعاتی پرداختند که همچنان نیز ادامه دارد.
علی احمد می گوید هنگامیکه نوبت به دیگر افراد همچون اعراب و مسلمانان می رسد اخبار مربوط به آنها در صدر رسانه های آمریکا قرار نمی گیرد.
وی درباره اینکه چرا خبر مربوط به حمله هوایی روز دوشنبه به بازاری در شمال یمن با 14 شهید در صدر اخبار در آمریکا قرار نگرفت می گوید اگر این حمله در کشور دیگری روی می داد در کانون توجه قرار می گرفت اما این درک فرهنگی افراد است که سمت و سوی خبرها را در آمریکا مشخص می کند و به این موضوع بستگی دارد که ما نسبت به این انسان ها چه احساسی داریم. آیا جان آنها برای ما مهم است؟ آیا مهم است که کودکان نیز در میان آنها هستند؟ نه مهم نیست زیرا آنها آمریکایی نیستند. آنها دین ، زبان و نژادی متفاوت از ما دارند و مهم نیست چه اتفاقی برای آنها می افتد.
نظام حاکم بر آمریکا خواهان پایان جنگ یمن نیست و از منفعتی که این جنگ در حوزه اشتغالزایی برای آن دارد سخن می گوید.
علی احمد در این گفتگوی رادیویی خاطرنشان کرد یمن کشوری است که شمار بسیاری از کودکان در این کشور توسط سعودی ها و اماراتی ها کشته شده اند. این بی سابقه ترین کشتار کودکان در جهان امروز و تاریخ معاصر است و یک روایت نیز در این زمینه در رسانه های اصلی وجود ندارد اما اگر این فاجعه به طور نمونه در روسیه یا لهستان یا اسرائیل رخ می داد هر روز اخبار آن به گوش می رسید.
وی گفت آمریکا هیچگاه حقیقتا از حقوق بشر حمایت نکرده است اگر هم چنین کاری کرده است تنها برای منافع سیاسی یا اقتصادی خود بوده است . آنها در ظاهرنمایی بسیار خوب عمل می کنند و بسیاری آنها را باور دارند. در حقیقت مسئله حمایت از حقوق بشر به ابزاری برای نقض هرچه بیشتر حقوق بشر در جهان تبدیل شده است زیرا آنها که پرچمدار حمایت از حقوق بشر هستند زیر این پرچم پنهان می شوند و در حالی که فریاد حمایت از حقوق بشر سر می دهند دست به جنایت می زنند.