به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همراه شدن یا نشدن جبهه پایداری با سازوکار ائتلافی بین اصولگرایان بازهم مانند گذشته تبدیل به چالشی در این جریان شده است و از همین حالا نشانه های تحرکات تک روانه از سوی این جبهه مشاهده می شود.
گرچه توصیههای آیتالله مصباح یزدی رگههای امیدی را در میان اصولگرایان زنده کرد که شاید این بار اعضای جبهه پایداری در شورای وحدت و یا دیگر سازوکارهای ائتلافی اصولگرایان شرکت کنند و بر این ساز مخالف پایان دهند. اما صحبتهای مرتضی آقاتهرانی دبیرکل این جبهه مبنی براینکه «جبهه پایداری بر اساس بررسیها و استفاده از تجارب گذشته خود با جریانهای انقلابی برای انتخابات مجلس در سال جاری به مدلی برای همافزایی و وحدت رسیده است و بر اساس آن مدل، ارتباطات و فعالیتهای خودش را با دیگر تشکلهای انقلابی در جهت تحقق گفتمان انقلاب اسلامی و روی کارآمدن مجلس انقلابی عملیاتی میکند» بر ابهامها درباره نحوه حضور پایداری ها در انتخابات اسفند ماه افزود.
احمد کریمی اصفهانی، از اعضای جبهه پیروان خط امام و رهبری نگاه مثبتی به همراه شدن جبهه پایداری با جریان وحدت گرای اصولگرایی ندارد و به خبرآنلاین میگوید: پایداری یکی از گروههایی است که میان اصولگرایان تفرقه و شکاف ایجاد میکند و بهتر این است که کنار باشند چراکه نفع عدم حضور جبهه پایداری به مراتب از حضورشان بیشتر است.
مشروح گفتگوی خبرآنلاین با احمد کریمی اصفهانی را در ادامه میخوانید:
******
آقای کریمیاصفهانی! بعد از صحبتهای آقای مصباحیزدی که گفته بودند حتی اگر در بین اصلاحطلبان گزینه اصلحی وجود داشته باشد ما به آن فرد رای میدهیم و پایداری ها در سازوکارهای ائتلافی حضور داشته باشند، به نظر میرسید که تغییری در رویکرد جبهه پایداری صورت بگیرد اما جبهه پایداری همچنان همان راه گذشته را میرود، دبیرکل این جبهه هم در نشستی گفته بود که ما مدل مخصوص به خودمان برای ائتلاف بین نیروهای ارزشی را دنبال میکنیم. به نظر شما جبهه پایداری در این انتخابات تغییر رویکرد میدهد یا مانند گذشته ساز مخالف میزند؟
در عالم سیاست تجارب گذشته مسیر آینده را برای ما مشخص میکند. آقایانی که این نوع صحبتها را میکنند باید مروری بر گذشته خودشان در این رابطه بکنند، یادشان باشد که این تشکل، تشتت آراء و تفرقه میان اصولگرایان ایجاد کرد. باید ببینند که چقدر توفیق به دست آوردند؟ جز اینکه میان اصولگرایان یک شکاف عمیق ایجاد کردند چه حاصلی داشت؟
جلیلی کاندیدای اصلح پایداری ها بود، نتیجه چه شد؟
این مجموعه مسیر افراط و تفریط را پیش میگیرد. در بعضی مواقع آنقدر تند میروند که وانمود میکنند اصلا هیچ کسی، نه اسلام و نه ولایت را قبول دارد و تنها مجموعهای که معتقد و دلسوز انقلاب و رهبری است، تنها این افراد هستند. ما دیدیم که نتیجه این رفتار چه شد، آقایان میگفتند باید فردی را انتخاب کنیم که در آسمانها و زمین معروف باشد و میگفتند ما بهترینش که باقری لنکرانی باشد را به پیدا کردهایم. لازم است که این مجموعه گذشته را مرور کنند و ببینند که چه نتیجهای به دست آوردند. در رابطه با آقای جلیلی کاندیدای اصلح دومشان نتیجه چه بود؟
جبهه پایداری ظرفیتی برای ورود به انتخابات ندارد
من فکر میکنم این مجموعه در یک افراط و تفریطی قرار گرفته است. در گذشته افراط میکردند و این بار دچار تفریط شدهاند. یعنی به جایی رسیدهاند که میگویند با اصلاح طلبها هم میشود همکاری کرد. من معتقد نیستم همه اصلاحطلبها بد هستند اما اینکه ما بیاییم بیان کنیم از اصولگرایی عبور میکنیم و به اصلاحطلبان هم میرسیم دقیقا این مشابه افراطی است در دفعه قبل گفتند همه اصولگرایان باید کنار بروند و اینها همه قطب عالم امکان هستند. این بار تفریطی که دارند میکنند مشابه همان افراط است.
البته به نظر میرسد که حرف های آقاتهرانی، خیلی منطبق با حرف آیت الله مصباحیزدی نبود و ...
من کاری به آقای آقاتهرانی و مصباحیزدی ندارم. جسارتی به آقای مصباحیزدی نمیکنم و از کسی اسم هم نمیبرم. من منظورم مجموعه جبهه پایداری است.
جبهه پایداری در این جایگاه نیست و ظرفیتی در آنها وجود ندارد که به مسائل انتخاباتی ورود پیدا کنند. به نظر من آنها به خودشان زحمت ندهند که اگر تکلیف شود ما میآییم، نه هیچ تکلیفی بر آقایان نیست، علت اصلیاش هم این است که پایداریها ظرفیت این کار را ندارند.
نفع عدم حضور پایداری ها بیشتر از بودن شان است
از طرفی هم پایداری یکی از گروههایی است که میان اصولگرایان تفرقه و شکاف ایجاد میکند، بهتر این است که کنار باشند. نفع عدم حضور جبهه پایداری به مراتب از حضورشان بیشتر است. اعضای جبهه پایداری، افراد سیاستمدار و دوراندیشی نیستند و افرادی هستند که نوک دماغشان را میبینند. بهتر است که این افراد در کار سیاست دخالت نکنند و در این صورت مفیدتر خواهند بود.
اگر جبهه پایداری به دنبال نیروهای ارزشی است چرا سهم خواهی می کند؟
صحبتهایی هم در مورد حضور اعضای جبهه پایداری در شورای وحدت مطرح شده است و البته گفته می شود برخی سهمخواهی ها از همین الان آغاز شده و تلاش برای اینکه مثلا آقای آقا تهرانی به عنوان رئیس مجلس مطرح شود، وجود دارد، نگاه شما به این سهمخواهیها چیست؟
آقایان در گذشته اعتقاد داشتند که جبهه پایداری مستقل حرکت میکند. ممکن است آنها چنین حرفی بزنند اما باز ما گمان میکنیم یک بزرگیبینی در جبهه پایداری وجود دارد. اصلا سهم خواهی در میان اصولگرایان جایگاهی ندارد، ما شایستهسالاری داریم. این حرف جبهه پایداری با حرف قبلیشان منافات دارد که بالاخره اگر یک ارزشی در اصلاح طلبها باشد را انتخاب میکنیم. چطور میشود که در این مورد شایستهسالاری را کنار میگذارند و سهمخواهی میکنند؟
پایداری ها فقط خودشان را قبل دارند، مثل آمریکا
حرفهایشان با هم تضاد دارد. ما معتقدیم که همه ظرفیتهایی که در نظام هستند و به امام و رهبری و انقلاب پایبند هستند، میتوانند زیر یک چتر جمع شوند. البته باید توجه کنند کسانی که امثال این پایداری مسلما حضورشان به ضرر جریان اصولگرایی خواهد بود، به همین صورت اگر در میان اصلاحطلبان هم گروهی باشد باید آنها را از خود دور کنند.
امروز باید توجه کنیم که یک دشمن مشترک داریم. دشمن مشترک ما، اصل انقلاب و نظام را هدف گرفته است، اگر ما به این نکات توجه نکنیم به نظر میرسد که بازنده هستیم. هر ایرانی و هر فردی که معتقد به رهبری است باید به این موضوع توجه کند و این دشمن مشترک را باید بشناسند. همین نقشی که آمریکا برای تشتت میان جامعه و مردم و جناحها دارد و میخواهد مردم را دلسرد کند، به نظر میرسد که همین نقش را جبهه پایداری دارد و کمتر از آنها عمل نمیکند؛ چون فقط خودشان را قبول دارند و لاغیر. این نگاه بسیار خطرناک است.
فکر میکنید که با توجه به شرایط موجود عملکرد جبهه پایداری به کدام سمت میرود آنها وارد ائتلاف میشوند یا لیست جداگانه خواهند داد؟
من در شخصیتشان نمیبینم که بتوانند با دیگر گروهها بجوشند. چون معمولا کسانی که خودشان را برتر میدانند، توقعشان این است که همه باید زیر چتر آنها قرار بگیرند. وقتی کسی خودش را بزرگ میبیند و باقی را کوچک میبیند، در این جایگاه همیشه فکر میکند که دیگران باید زیر چتر او باشند و در هنگام تصمیم و حرف همیشه میگوید آنچه من میگویم و عمل میکنم، درست است.
۲۷۲۱۷