خارش سر و علت های مختلف خارش + درمان های خانگی خارش پوست سر


خارش سر و علت های مختلف خارش + درمان های خانگی خارش پوست سر خارش سر علاوه بر این که می تواند بسیار آزاردهنده باشد گاهی منجر به ایجاد مشکلات فراوانی می شود. خارش کف سر یک بیماری مزمن رایج است که علل متفاوتی دارد، از جمله خارش بدن که باعث درگیری پوست سر هم […] نوشته خارش سر و علت های مختلف خارش + درمان های خانگی خارش پوست سر اولین بار در مجله...

خارش سر و علت های مختلف خارش + درمان های خانگی خارش پوست سر

خارش سر علاوه بر این که می تواند بسیار آزاردهنده باشد گاهی منجر به ایجاد مشکلات فراوانی می شود. خارش کف سر یک بیماری مزمن رایج است که علل متفاوتی دارد، از جمله خارش بدن که باعث درگیری پوست سر هم می شود.

خارش سر علاوه بر این که می تواند بسیار آزاردهنده باشد گاهی منجر به ایجاد مشکلات فراوانی می شود. به لحاظ اجتماعی نیز چندان خوشایند نیست که فرد در مقابل دیگران سرش را بخاراند و به دلیل همین خارش همیشه روی لباس و به خصوص شانه ها برفک های ریز دیده می شود و در نتیجه لباس های فرد را نامرتب جلوه می دهد. اگر از خارش پوست کف سر شکایت دارید و به دنبال علت و درمان خارش هستید، این مطلب برای شماست.

خارش سر و علت های مختلف خارش + درمان های خانگی خارش پوست سر

علت های خارش سر:

۱٫ خشکی پوست:

یکی از علل اصلی خارش سر، شوره سر است که به دلیل خشکی پوست اتفاق می‌افتد، اما در معاینه بیمار باید رنگ پوست، نوع پوسته‌ریزی، قرمزی و هرگونه تغییرات ظاهری پوست بررسی شود.

۲٫ نوع شوینده سر:

برای علت یابی، باید به نوع شوینده نیز دقت کرد. شوینده مناسب باید بر اساس مقدار چربی پوست انتخاب شود. در صورتی که شامپو نامناسب باشد، بعد از حمام پوست سر فرد خارش پیدا می‌کند. بعضی افراد هم برای شستن موی سر از صابون استفاده می‌کنند. صابون شوینده مناسبی برای موی سر نیست و باعث کدر شدن موها می‌شود.

۳٫ بیماری های پوستی:

باید به بیماری‌های پوستی هم توجه داشت. بیماری‌های پوستی در پوست سر هم ممکن است ایجاد شوند. *بیماری درماتیت سبورئیک Seborrhoeic dermatitis گاهی همه نقاط بدن را درگیر می‌کند و با پوسته‌ریزی، شوره و قرمزی همراه است. بیماری دیگر پسوریازیس است که این بیماری نیز باعث قرمزی در پوست سر می‌شود، ولی پوسته‌ریزی‌ها به رنگ نقره‌ای و صدفی هستند. خارش در بعضی بیماران وجود دارد.

* بیماری درماتیت سبورئیکSeborrhoeic dermatitis: نوعی التهاب پوست است که اغلب مزمن و عودکننده است و بیشتر در پوست سر و صورت دیده می‌شود. درماتیت سبورئیک معمولاً با شوره سر همراه است.

۴٫ حساسیت در پوست سر:

حساسیت در پوست سر نیز از علت خارش است. بعضی افراد نسبت به رنگ مو و مواد آرایشی مثل فرکننده‌ها و مش‌کننده‌ها حساس هستند که باعث ایجاد درماتیت در آنها می‌شود.استفاده از گردنبند فلزی نیز می‌تواند باعث خارش گردن و نواحی اطراف آن شود. حساسیت به فلزات بین افراد زیادی دیده می‌شود.

۵٫ عفونت های قارچی در پوست سر:

علت دیگر عفونت‌های قارچی در پوست سر است. این عفونت گاهی به صورت پراکنده است و گاهی هم به صورت موضعی در بخشی از سر دیده می‌شود. پوست سر دارای ترشح و پوسته‌ریزی‌های چرب است و ممکن است فرد دچار ریزش مو شود. بعضی عفونت‌های قارچی از انسان به انسان و بعضی هم از حیوان به انسان قابل‌انتقال است.

۶٫ شپش سر:

شپش سر را هم باید در نظر داشت چون شپش سر معمولا از ناحیه پشت سر و پشت گوش‌ها شروع می‌شود و خارش زیادی ایجاد می‌کند. در معاینه، تخم شپش یا رشک در پشت گوش‌ها دیده می‌شود.

بعضی بیماری ها باعث افزایش خارش می شود

برخی بیماری های داخلی نیز سبب خارش های پوستی می شود. از آن جمله می توان به کم خونی، فقر آهن، کم کاری یا پرکاری غدد تیروئید، انگل های روده ای، اختلالات کبدی و کلیوی اشاره کرد که سبب افزایش مواد زائد دفعی در خون و رسوب آن ها در پوست و در نتیجه خارش پوست می شود.

علاوه بر موارد یادشده بیماران دیابتی در ناحیه سر خارش احساس می کنند و در افراد مبتلا به بیماری های روانی مثل افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی خارش های عمومی در پوست دیده می شود.

نکته: بعضی وقت ها رنگ مو و ژل که حاوی مواد شیمیایی هستند می تواند خارش سر ایجاد کند. پیش از مصرف، ابتدا آن ها را آزمایش کنید.

خارش سر و علت های مختلف خارش + درمان های خانگی خارش پوست سر

شست و شوی زیاد خارش می آورد؟

اگر خارش سر شما به خاطر شوره سر باشد می تواند علل متعددی داشته باشد. مثلا این که شما چند وقت به چند وقت عادت دارید سرتان را بشویید. شستن کم موها می تواند باعث افزایش چربی و سلول مرده کف سر و درنتیجه به وجود آمدن برفک های شوره ای شود. از طرف دیگر شستن زیاد می تواند خارش سر را به وجود بیاورد چون تمام چربی های محافظت کننده پوست کف سر شسته می شود. هوای سرد و خیلی خشک هوای داخل اتاق نیز می تواند باعث خشکی پوست شود.

استرس نیز می تواند روی شوره تاثیر بگذارد. درواقع استرس باعث به وجود آمدن حالت هایی چون التهابات به صورت سبوره می شود و در نتیجه آن برفک هایی سفید یا قهوه ای زرد روی پوست کف سر ایجاد می شود و در نهایت خارش سر اتفاق می افتد.

فر کردن خارش سر می آورد؟

در صورتی که مبتلا به پسوریازیس پوست سر هستید باید از شامپوهای مخصوص که در برداشتن پوست سر و رفع التهاب آن موثر است استفاده شود.

گاهی لازم است از کورتن های موضعی مثل لوسیون بتامتازون یا هیدورکورتیزون استفاده شود که باید طبق نظر پزشک باشد. علاوه بر این بعضی از رنگ موها می توانند باعث بروز خارش پوست سر شوند و باید اول تست شوند. فرکردن موها نیز می تواند به دلیل مواد شیمیایی فر حساسیت شدید روی پوست سر ایجاد کند اگر بعد از فر کردن موها تا ۴۸ ساعت دچار خارش پوست سر شدید، به ماده موجود در داروی فر حساسیت دارید. چون این ماده شیمیایی تا چند بار شستن سر روی مو باقی می ماند. چگونه خارش سر را درمان کنید؟ راه حل مناسبی که بتواند خراش سر را التیام دهد کاملا وابسته به علتی است که خارش را به وجود آورده است.

نخستین قدم برای مبارزه با خارش سر استفاده از راه حل های خانگی چون شامپو مناسب و.. است. برای جلوگیری از پوسته شدن و خشک شدن پوست سر که باعث خارش می شود، باید شامپوی دارای PH متناسب مصرف کنید.

PH شامپو باید بین ۴.۵ و ۵.۵ باشد، معمولا می توانید PH شامپو را رو برچسبش بخوانید. گاهی همین عوض کردن شامپو می تواند بسیار موثر باشد. اما موردهایی هستند که به این راحتی ها از بین نمی روند و بهتر است برای درمان به پزشک مراجعه شود.

مثلا عفونت های قارچی حتما به درمان های پزشکی نیاز دارد. درمان این عفونت ها بیشتر از ۶ هفته طول می کشد و احتیاج به ضدقارچ های موضعی یا خوراکی دارد اما مشکلی مثل شپش به راحتی در خانه درمان می شود و شامپوهایی که موادی چون هگزاکلرید گاما بنزن یا پرمترین دارند می توانند شپش ها را بکشند.

درمان های خانگی بهبود خارش سر

۱- در صورت خشک بودن پوست سر، کمی روغن ولرم از جمله روغن زیتون به پوست سر بمالید و بگذارید یک شب کامل روی موها بماند یا این که چند ساعت قبل از حمام کردن لایه ای از سس مایونز به موها بمالید.

۲- یک واحد گیاه هاماملیس را با ۲ واحد آب معدنی مخلوط و مو و پوست سر را خوب خیس کنید و ماساژ دهید و پس از چند دقیقه بشویید.

۳- جوش شیرین را در آن حل کنید و به طور مستقیم روی پوست سر بمالید و پس از چند دقیقه با آب بشویید.

۴- ژل گیاه آلوورا را به کف سر بمالید و پس از ۱۵ دقیقه با شامپو بشویید.

۵- یکی دیگر از پیشنهادها نوشیدن چای بابونه است که خارش سر را تسکین می بخشد.

۶- در صورت استفاده از درمان های فوق اگر مشکل برطرف نشد بهتر است به متخصص پوست مراجعه شود.

ژل های مو باعث خارش می شوند؟

اگر برفک های ریز شوره های سر را روی موها و لباس تان دیده اید، اول باید سعی کنید علت را پیدا کند. مثلا ممکن است پوست شما به رنگ موی تان یا محصول آرایشی خاصی که برای موهای تان استفاده می کنید حساسیت داشته باشد. اگر علت این باشد به راحتی برطرف می شود کافی است مصرف آن محصول خاص را قطع کنید.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

فرمول ترکیب رنگ مو بدون دکلره همه رنگها با عکس