زیباکلام: با وجود گزینش و مچگیری، بازهم فساد مدیران زیاد است
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: مادامی که اقتصاد دولتی پا برجاست، باز هم مفاسد اقتصادی وجود دارد. شما نگاه کنید همه مشاغل از بیمه گرفته تا هر شغل دیگری، منتهی به دولت و اقتثاد دولتی میشود.
صادق زیباکلام، فعال سیاسی، در پاسخ به این سوال که چرا با وجود برپا شدن دادگاه های مفسدان اقتصادی و صادر شدن احکام سنگین این باور عمومی وجود ندارد که با فساد برخورد می شود،گفت: برای این که فساد به طور منظم رو به افزایش بوده است . یعنی هفتهای نیست که یک خبر درباره سواستفاده مالی و مشابه آن مطرح نشود. بنابراین، تصور افکار عمومی بر این است که حتی اگه مبارزهای با مفاسد اقتصادی شود، اما ابعاد فساد اقتصادی گستردهتر از این حرفهاست.
وی با بیان اینکه یکسری نهادهای حکومتی درگیر فساد هستند و این موضوع به سادگیها درمان پذیر نیست، افزود: البته افکار عمومی، تا حدودی هم درست فکر میکند. چون این سوال مطرح میشود که چرا علیرغم این همه گزینش، در بخش اقتصادی و مدیریتی ایران فساد این چنین گسترده است؟
زیباکلام تصریح کرد: مثلا هنگامیکه کسی میخواهد مسئول یا مدیر شود، نهادهای امنیتی و نظارتی باید صلاحیت طرف را تایید کنند تا گزینش شود. ولی با وجود آن که این تعداد دستگاههای نظارتی و مچگیری وجود دارد، بازهم مفاسد زیادی وجود دارد.
وی با باین اینکه این معضل ریشه در آن دارد که اقتصاد ما اقتصاد دولتی است، گفت: مادامی که این اقتصاد دولتی پا برجاست، باز هم مفاسد اقتصادی وجود دارد. شما نگاه کنید همه مشاغل از بیمه و بانک ها گرفته تا پتروشیمی، راه آهن و... در دست دولت است بنابراین به گونه ای اجتناب ناپذیر در اقتصاد دولتی هرکاری هم بکنید بازهم فساد اقتصادی وجود دارد.
زیبا کلام خاطرنشان کرد: راه واقعی و جدی از بین بردن مفاسد اقتصادی، همان روشی است که کشورهایی نظیر هند، ژاپن، آمریکا و... کردند؛ یعنی اقتصاد آزاد.