تخریب بقعه یعقوب لیث؛ از شایعه تا واقعیت


تخریب بقعه یعقوب لیث؛ از شایعه تا واقعیت

عکس‌هایی امروز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که حاکی از خراب شدن آرامگاه تاریخی یعقوب لیث صفاری در دزفول بود علت هم سهل انگاری پیمانکار بیان شده بود اما حقیقت ماجرا چیست؟

به گزارش مشرق، عکس‌هایی امروز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که حاکی از خراب شدن آرامگاه تاریخی یعقوب لیث صفاری در دزفول بود علت هم سهل انگاری پیمانکار بیان شده بود.

پیرو انتشار این خبر مدیر پایگاه جندی‌شاپور اعلام کرد این بخش از دیواره دارای الحاقاتی که طی ۲۰ سال گذشته به ساختمان اضافه شده است.

یعقوب زلقی می گوید به منظور مرمت الحاقات باید این دیوار برداشته می شده تا آجرهای سنتی جایگزین آن شود.

اداره کل میراث فرهنگی خوزستان هم که این روزها با انتقاداتی روبرو است در اطلاعیه‌ای اعلام کرد هیچ‎گونه تخریبی در بقعه یعقوب لیث صورت نگرفته است بلکه اقداماتی در راستای بهبود وضعیت بنای مذکور در حال انجام است.

آرامگاه یعقوب لیث صفاری که با شماره ۲۵۵۰ در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است در روستای شاه‌آباد در ده کیلومتری دزفول، سمت راست جاده دزفول به شوشتر قرار دارد. کنار این آرامگاه بازمانده‌های شهرجندی شاپور دیده می‌شود. همچنین در بخش غربی شهر دزفول از مسیر اندیمشک به دزفول تندیس عظیم یعقوب لیث که سوار بر اسب می تازد نصب شده و این مهر تائید دیگری بر وجود آرامگاه یعقوب لیث است.

یعقوب لیث صفاری، با نام اصلی رادمان پور ماهک یا به شکل رایج در پارسی میانه،رادمان ماهکان (رادمان پسر ماهک) یک پادشاه ایرانی و بنیان‌گذار دودمان صفاریان در سیستان بود. او شهر زرنج را به پایتختی برگزید. وی با موفقیت بخش‌های بزرگی از جهان ایرانی، شامل کشورهای امروز ایران، افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان و غرب پاکستان را فتح نمود. پس از یعقوب، برادرش عمرو لیث جانشین او شد.

منبع: فارس

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم