سلاح های ساخت آمریکا از مردم آمریکای لاتین قربانی می گیرد


سلاح های ساخت آمریکا از مردم آمریکای لاتین قربانی می گیرد

خبرگزاری آریا- سلاح های ساخت آمریکا همچنان رتبه نخست در قربانی شدن مردم آمریکای لاتین دارد.

سلاح های ساخت آمریکا از مردم آمریکای لاتین قربانی می گیرد
خبرگزاری آریا- سلاح های ساخت آمریکا همچنان رتبه نخست در قربانی شدن مردم آمریکای لاتین دارد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از پایگاه اینترنتی نیوزویک، هر چند خشونت های مسلحانه در آمریکا بلای جان مردم این کشور شده است ولی باید در نظر داشت بسیاری از خشونت های مسلحانه در مکزیک و دیگر کشورهای قاره آمریکا با سلاح های آمریکایی صورت می گیرد که به صورت غیرقانونی به این کشور ها قاچاق می شوند.
این پایگاه اینترنتی در نوشتاری تاکید کرد همه مقامات پلیس در آمریکا و مکزیک این موضوع را قبول دارند که بسیاری از خشونت های مسلحانه در مکزیک با سلاح هایی صورت می گیرد که به صورت غیرقانونی از آمریکا به این کشور وارد می شود.
تجارت زیر زمینی سلاح در مکزیک که ارزش آن سالیانه به میلیون ها دلار می رسد، هر سال به مرگ ده ها هزار مکزیکی می انجامد.
افزون بر سلاح هایی که آمریکا در اختیار مکزیک قرار می دهد، به گفته مسئولان پلیس آمریکا سازمان های جنایتکار در مکزیک همچنان در تجارت سلاح از آمریکا فعال هستند و در اقدامات خشونت باری که مرتکب می شوند، ترجیح می دهند از سلاح های ساخت آمریکا استفاده کنند. ماموران پلیس در مکزیک باور دارند بخشی عمده از سلاح هایی که در اختیار سازمان های تبهکار قرار می گیرد، از مرزهای شمالی این کشور یعنی آمریکا وارد مکزیک می شود زیرا خرید برخی از سلاح ها در مکزیک برای افراد عادی میسر نیست و برای به دست آوردن چنین ابزارهایی، باید این سلاح ها به صورت غیرقانونی از کالیفرنیا وارد مکزیک شود.
در مکزیک در سال دو هزار و هجده قتل به رقم بی سابقه سی و پنج هزار و نهصد و شصت و چهار نفر رسید که در مقایسه با سال قبل از آن، دوازده درصد افزایش داشت. همزمان با کشتار اخیر در دیتون و ال پاسو که شماری مکزیکی نیز در میان قربانیان بودند، مقامات مکزیکی از آمریکا خواستند جدیت بیشتری در مقابله با خشونت مسلحانه صورت دهد به شکلی که حتی رئیس جمهور مکزیک نیز در نشست مطبوعاتی اخیر خود خواهان کنترل بیشتر بر فروش سلاح در آمریکا شد.
وی پیشتر نیز تاکید کرده بود سیاست واشنگتن در آسان گیری خرید و فروش سلاح در آمریکا باعث شده است قاچاق سلاح های غیرقانونی از آمریکا به مکزیک افزایش یابد.
هر چند حق حمل سلاح در قانون اساسی مکزیک نیز مانند قانون اساسی آمریکا تضمین شده است، قوانین مکزیک درباره سلاح به مراتب سختگیرانه تر هستند.
در بیشتر ایالت های مکزیک، برخی سلاح ها ممنوع هستند. فروش سلاح فقط از طریق ارتش صورت می گیرد و در مکزیکو سیتی، فقط یک فروشگاه سلاح وجود دارد و فروش سلاح نیز مستلزم ماه ها بررسی سابقه افراد است و براساس قانون مکزیک، هر فرد فقط یک سلاح به منظور دفاع از خود می تواند در اختیار داشته باشد.
از دیگر سو گزارشی که مرکز تحقیقاتی آمریکن پروگرس در فوریه دو هزار و هجده منتشر کرد نشان می دهد مشکل قاچاق سلاح های آمریکایی فقط دامن گیر مکزیک نیست و دیگر کشورها را نیز درگیر کرده است. بین سالهای دو هزار و چهارده تا دو هزار و شانزده، بیش از پنجاه هزار قبضه سلاح که از آمریکا قاچاق شده بود در بازرسی های پلیس در کشورهای آمریکای جنوبی، کارائیب و آمریکای مرکزی کشف شده است.
این گزارش می افزاید به دیگر سخن باید گفت تحقیقات نشان می دهد سلاح هایی که در آمریکا تولید و از این کشور به سایر کشورها قاچاق می شدند، هر سی و یک دقیقه برای یک اقدام جنایتکارانه استفاده شده است.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم