«مساجد زنان»؛ ابتکار مسلمانان چین مقابل سرکوبهای دولت کمونیستی
اگرچه مسلمانان اویغور در ایالت سین کیانگ چین به شدت هدف سرکوب دولت کمونیستی پکن قرار دارند، اما این مسئله موجب نشده جوامع اسلامی در چین دست از فعالیتهای خود برای حفاظت از اسلام بردارند. فعالیت «مساجد زنان» تلاشی در این راستا است.
خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد به نقل از « star2»،اگرچه مسلمانان اویغور در ایالت سین کیانگ چین به شدت هدف سرکوب دولت کمونیستی پکن قرار دارند اما این مسئله موجب نشده است که جوامع اسلامی در چین دست از فعالیت های خود بکشند.
مسلمانان در چین تلاش می کنند تا در هر شرایطی اسلام را به ویژه از طریق فعالیت هایی که در مساجد انجام می شود، زنده نگه دارند.
در این میان زنان مسلمان چینی نقش مهمی را برای ترویج آموزه های اسلامی در مساجد این کشور ایفا می کنند. فعالیت مساجد زنان در بسیاری از مناطق چین نمونه ای بارز از این فعالیت ها است. به عنوان مثال در بخش مسلمان نشین «سانگپو» شش مسجد ویژه زنان وجود دارد در حالی که منطقه «کیفینگ» هم دارای 16 مسجد مخصوص زنان است.
«یانگوا ژنگ»، یکی از زنان مشهور در منطقه سانگپو در استان «هنان» واقع در مرکز چین است. او امام جماعت مسجد ویژه زنان در این منطقه است و به همین دلیل شهرت زیادی دارد. جالب اینجاست که ژنگ تنها امام جماعت زن در استان هنان نیست. امام جماعت شدن زنان یک سنت 400 ساله در هنان است که اسلام از بیش از یک هزار سال گذشته در آنجا ریشه دوانیده است.
«پی کی کویا» در این باره می گوید: این یکی از روایت های جالب درباره اسلام در چین است که در سایه سرکوب مسلمانان اویغور در چین گم شده است.
این نویسنده و ناشر چینی در کتاب «اسلام در چین» بر تاریخ طولانی حضور اسلام در این کشور تاکید دارد و می گوید که مسلمانان حضوری بسیار اثرگذار در این کشور دارند.
مسلمانان در چین به 10 گروه اقلیت تقسیم می شود و 1.6 درصد یا 22 میلیون از جمعیت کل این کشور را تشکیل می دهند.
سرکوب مسلمانان اویغور در ایالت سین گیانگ چین، مسلمانان در بخش های دیگر را بر آن داشته است تا همه توان خود را برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقی برای اقلیت های مسلمان به کار بگیرند و با قدرت در جامعه حضور پیدا کنند.
پایان پیام/7