تزیین سفره حضرت رقیه که معمولا در ماه های محرم و صفر بیشتر پهن می شود با شرایط و آداب خاصی همراه است که با توسل به این بانوی بزرگوار انجام می گیرد، در ادامه با آداب سفره انداختن برای خانم حضرت رقیه (س) آشنا شده و می توانید تصاویری از تزیین سفره خانم رقیه خاتون را مشاهده نمایید.
تزیین سفره حضرت رقیه (س)
انداختن سفره حضرت رقیه و توسل کردن به این بانوی گرانقدر از زمان شهادت حضرت امام حسین (ع)، بعد از واقعه کربلا و اسارت اهل بیت امام تا به امروز در بین مسلمان، به خصوص ما ایرانیان رواج پیدا کرده و بسیار گره گشا می باشد.
برای تزیین سفره های مذهبی از پارچه های سبز یا مشکی استفاده شده که بر روی آن معمولا خرما، حلوا، پرچم هایی با نام شهدا و اسیران کربلا، کتاب دعا و حتی سنگ و خار قرار می دهند، هر چه سفره ساده و محقرانه تر باشد، بهتر بوده و از معنویت بیشتری برخوردار است.
آداب پهن کردن سفره بنت الحسین (ع)
مجرب است، هر کسی که مراد و یا حاجتی دارد، به منظور برآورده شدن حاجتش به مدت سه بار و هر دفعه در شب جمعه و به هنگام غروب آفتاب، یک عدد نان را به همراه پنج سیر خرمای تازه یا خشک و کمی کاه و دو عدد شمع خریداری کرده و به منزل می برد و بعد از گرفتن وضو با خلوص نیت هسته های خرما را جدا کرده، آن را به آب روان می سپارد. سپس سفره تمیز و سفیدی را به همراه یک عدد بشقاب و نان و خرما، شمع و کاه به مسجد برده و در آنجا مشغول تزیین سفره حضرت رقیه (س) می شود.
برای این منظور، نان را به هشت قسمت تقسیم کرده و بر روی هر تکه نان، مقداری خرما قرار می دهد، سپس کاه را در داخل بشقاب قرار داده و دو رکعت نماز حاجت می خواند و پس از ختم نماز، از روضه خوانی دعوت می شود تا در کنار سفره نشسته و روضه حضرت رقیه (س) و دعای سفره حضرت را که شامل شرح مصیبت این بانوی سه ساله در ویرانه شهر شام و بی رحمی و سنگ دلی یزید بن معاویه لعین شده می باشد را بخواند سپس بعد از روضه خوانی و سوختن شمع ها، صاحب نذر در حالی که چشمانش از مصیبت حضرت رقیه گریان است، کاه های داخل بشقاب را برداشته و بر سر و صورتش می ریزد، همچنین نان و خرما ها را بین افرادی که دور سفره جمع شده و به روضه گوش سپرده اند، تقسیم کرده و از حضرت رقیه (س) طلب حاجت می کند و همه کسانی که نذری نان و خرما را دریافت کرده اند، نیز هم صدا شده و حضرت را به حق پدر و جد بزرگوارشان قسم می دهند تا هر چه زودتر صاحب نذر، حاجت روا شده و به مرادش برسد.
در این مطلب، ضمن مشاهده تصاویری متنوع از تزیین سفره حضرت رقیه (س) با آداب سفره پهن کردن و توسل به بانوی سه ساله کربلا، بنت الحسین (ع) آشنا شدید. در صورت تمایل برای مشاهده تزیینات دیگر آرگا بر روی قسمت تزئین منزل کلیک نمایید.
منبع : آرگا