وضعیت محیطی و بهداشتی کشتارگاه سمیرم بهتر شد


وضعیت محیطی و بهداشتی کشتارگاه سمیرم بهتر شد

سمیرم، اصفهان- ایرنا- رئیس شبکه دامپزشکی سمیرم گفت: وضعیت بهداشتی و محیطی کشتارگاه این شهر به نسبت سال گذشته بهتر و فضای فیزیکی آن بهسازی شده است.

اردشیر ترزبان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: وظیفه شبکه دامپزشکی نظارتی است اما متولی اداره و تامین نیازها و امکانات کشتارگاه شهرداری سمیرم است.

وی تصریح کرد: در یکی دو سال گذشته با تخصیص اعتبارهایی که شهرداری اختصاص داد، شاهد بهتر شدن وضعیت فیزیکی داخل، فضای بیرونی و فاضلاب کشتارگاه هستیم.

رییس شبکه دامپزشکی سمیرم خاطرنشان کرد مشکل اصلی کشتارگاه واقع شدن ساختمان در داخل محیط شهری و همجوار جایگاه سوخت سی ان جی است که امیدواریم شهرداری و مسوولان ارشد شهرستان برای جابجا کردن کشتارگاه چاره‌جویی کنند.

وی در پاسخ به این سووال که مدیرکل دامپزشکی اصفهان در خردادماه امسال گفت کشتارگاه های فاقد واحد پیش سرد تعطیل می شوند گفت: شهرداری سمیرم این تاسیسات را خریداری کرده است.

ترزبان ادامه داد: هزینه‌های جانبی نصب و راه‌اندازی اتاق پیش سرد توسط پیمانکار سنگین است و طبق گفته شهردار سمیرم نیاز به مصوبه شورای شهر و کمک های مالی بیشتر دولتی دارد.

رییس شبکه دامپزشکی سمیرم با بیان اینکه روزانه به طور متوسط ۱۵ دام در کشتارگاه کشتار می شود از مردم خواست حتی برای نذز و قربانی کردن دام‌ها و مصارف خانگی به کشتارگاه مراجعه کرده و دام را در آن محل تحت نظر ناظران دامپزشکی ذبح کنند.

به گفته ترزبان احتمال وجود بیماری بویژه از طریق انتقال خونی همواره وجود دارد بنابراین کشتار دام در خارج از کشتارگاه از نظر بهداشت و سلامتی درست نیست.

رئیس شبکه دامپزشکی سمیرم همچنین خاطر نشان کرد: واکسیناسیون علیه بیماری هایی مانند شاربُن، آبله، تب برفکی و تب مالت هر ساله برای ۴۵۰ هزار رأس دام عشایر و دامداری ها منطقه انجام می شود.

وی مجموع سرواکسیناسیون های امسال تا به امروز را یک میلیون و ۱۲۰ هزار و ۸۲۸ نوبت اعلام کرد و گفت: عمده این واکسیناسیون ها مربوط به بیماری های شاربون (مشترک بین دام و انسان)، آبله بز و گوسفند، هاری و تب مالت بود.

ترزبان همچنین به بازدیدهای فروردین ماه امسال در زمان بارش های شدید بهاره و خسارت های وارده به مزارع پرورش ماهی، سایر واحدهای دام و طیور اشاره کرد و افزود: عمده خسارت ها مربوط به واحدهای آبزی پرور و سردآبی منطقه بود.

متوسط تعداد دام در سمیرم و روستاهای آن به طور متوسط ۷۰۰ هزار راس با احتساب دام های عشایر است که سالانه شش ماهه اول سال وارد مراتع سمیرم می شوند.

۶ درمانگاه و داروخانه و یک آزمایشگاه دامپزشکی خدمات درمانی و واکسیسناسیون دام و طیور را در سمیرم ارائه می‌دهند.

به گزارش ایرنا، کشتارگاه سمیرم در اواسط دهه ۴۰ احداث و ساختمان آن در سال ۱۳۷۳ بازسازی شده است.

شهرستان سمیرم در جوار دنا و زاگرس مرکزی با ۱۲۰ روستا، چهار شهر و چهار بخش و افزون بر ۱۰۰هزار جمعیت (چهار هزا ر و ۸۰۰ خانوار عشایری) در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان واقع است.



عکس پروفایل مخصوص روز زن ،مادر و ولادت حضرت فاطمه (س)