انتقال اجباری پناهندگان مسلمان روهینگیا از بنگلادش به جزیرهای شناور!
گروه حقوق بشری فورتیفای رایت گفت که دولت بنگلادش باید سریعا جابجایی پناهندگان مسلمان روهینگیا از اردوگاه بازار کاکس (یک منطقهٔ مسکونی در بنگلادش) به جزیره Bhasan Char در خلیج بِنگال را متوقف کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ گروه حقوق بشری اظهار داشت که بنگلادش باید جابجایی مسلمانان روهینگیا را متوقف کند.
به گفته گروه حقوق بشری "فورتیفای رایت"، دولت بنگلادش باید سریعا جابجایی پناهندگان مسلمان روهینگیا از اردوگاه بازار کاکس (یک منطقهٔ مسکونی در بنگلادش) به جزیره Bhasan Char در خلیج بِنگال را متوقف کند.
مقامات بنگلادشی در 20 اکتبر سال جاری (2019) اعلام کردند که عملیات جابجایی پناهجویان روهینگیایی از اوایل ماه نوامبر آغاز می شود.
فورتیفای رایت با 14 روهینگیایی از 3 اردوگاه متفاوت از جمله کسانی که در لیست تعیین شده برای جابجایی قریب الوقوع قرار داشتند، مصاحبه کرد. با هیچ یک از افرادی که در لیست بودند مشورت نشده و تمام آنها با این اقدام مخالف بودند.
"متیو اسمیت" مدیر اجرایی گروه فورتیفای رایت گفت: "این جزیره راه حل مناسبی برای پناهندگان نیست و هیچ کس نمی داند که بهتر از خودِ روهینگیا است یا خیر."
وی افزود: "تهدیدهای ناشی از جابجاییِ اجباری، آسیب های غیر ضروری به خانواده های پناهنده که برای زنده ماندن دست و پنجه نرم می کنند، وارد می کند. مقامات بنگلادش باید مذاکره معناداری با مردم روهینگیا برقرار کرده و گزینه هایی را در راستای اطمینان خاطر از تحقق حقوق و حفاظت از آنها شناسایی کنند."
"محبوب عالم تالوکدر" رئیس کمیسیون امداد در اردوگاه بازار کاکس در 20 اکتبر به رویترز گفت که مقامات این اردوگاه ها در حال تهیه فهرست ها از پناهندگانی هستند که تمایل به نقل مکان به این جزیره دارند.
یک مرد 50 ساله طی مصاحبه با فورتیفای رایت گفت: "از شنیدن اینکه نام من در لیست جابجایی به جزیره قرار دارد بسیار ناراحت شدم. می خواهم با صدای بلند گریه کنم. من در حال حاضر از شدت ناراحتی مشکل غذا خوردن دارم و بسیار می ترسم. من هرگز قصد رفتن به این جزیره را ندارم."
یک زن 35 ساله به این گروه گفت: "من در لیست جابجایی هستم و بسیار آشفته ام. من از زندگی در کنار آب می ترسم. مردم می گویند که از اینجا تا جزیره با قایق 4 ساعت طول می کشد. حتی اگر به زور متوسل شوند، من هرگز به آنجا نخواهم رفت."
یک فرد 32 ساله گفت: "در اردوگاه ما هیچ کدام از خانواده ها قصد نقل مکان به جزیره را ندارند. مردم از زندگی در جزیره می ترسند. آنها می گویند که این جزیره شناور است."
جزیره Bhasan Char در 21 مایلی سرزمین اصلی بنگلادش واقع شده و تقریبا 20 سال قبل از دریا بیرون آمده و همچنان به عنوان جزیره مستعد سیلاب بدون سکنه باقی مانده است.
انتهای پیام/