نوشتن حرکت های فتحه، ضمه، کسره و علامت های تنوین در سیستم عاملهای مختلف
یکی از چالش هایی که ما فارسی زبانان همواره با آن روبرو بوده ایم، نوشتن حرکت های فتحه، ضمه، کسره و علامت های تنوین در انواع مختلف سیستم عاملهاست؛ پیشنهاد می کنیم نوشتار زیر را مطالعه کنید تا در عرض چند دقیقه از پس این چالش هم برآیید.
ستاره | سرویس تکنولوژی - به نظر شما خوانش شعر بالا چگونه است؟ مسلما بدون وجود علائم مصوت، کار کمی سخت خواهد شد. یکی از چالشهایی که ما فارسی زبانان همواره با آن روبرو بوده ایم، نوشتن حرکت های فتحه، ضمه، کسره و علامت های تنوین در انواع مختلف سیستم عاملهاست، اهمیت این مسئله در جایی نمود پیدا میکند که شما یک کاربر حرفهای باشید و چیدمان حروف و حرکت آ ها برای شما بسیار مهم باشد تا بهوسیله آنها معنا و منظور خود را بدون دردسر و سردرگمی به مخاطب برسانید. البته در ساده ترین حالت، کاربران عادی و در حین کار با صفحه کلیدها، حداقل یک مرتبه با این چالش مواجه شدهاند. اما چاره چیست؟ نوشتار پیش رو به شما کمک خواهد کرد تا از این مانع به راحتی عبور کنید.
در این مطلب نوشتن حرکت های فتحه، ضمه، کسره و علامت های تنوین در سیستم عاملهای فوق را میآموزید:
در ویندوز در اندروید در آیفون۱) نوشتن حرکت های فتحه، ضمه، کسره و علامت های تنوین در ویندوز
روش اول: با استفاده از صفحه کلید
در این روش کلید Shift نقش بسیار مهمی دارد و با استفاده از کلیدهای ترکیبی میتوان هر کدام از حرکت ها را اجرا نمود؛ البته قبل از هر چیزی از فارسی بودن حالت نوشتاری خود مطمئن شوید:
حرکت فتحه (--َ-): Shift+A (حرف "A" معادل حرف "ش" در صفحه کلیدهای با برچسب فارسی است) حرکت ضمه (--ُ-): Shift+S (حرف "S" معادل حرف "س" در صفحه کلیدهای با برچسب فارسی است) حرکت کسره (--ِ-): Shift+D (حرف "D" معادل حرف "ی" در صفحه کلیدهای با برچسب فارسی است) حرکت تنوین نصب (--ً-): Shift+Q (حرف "Q" معادل حرف "ض" در صفحه کلیدهای با برچسب فارسی است) حرکت تنوین رفع (--ٌ-): Shift+W (حرف "W" معادل حرف "ص" در صفحه کلیدهای با برچسب فارسی است) حرکت تنوین جر (--ٍ-): Shift+E (حرف "E" معادل حرف "ث" در صفحه کلیدهای با برچسب فارسی است) حرکت تشدید (--ّ-): Shift+F (حرف "F" معادل حرف "ب" در صفحه کلیدهای با برچسب فارسی است) علامت ساکن (--ْ-): Alt+0+2+5+0 (کلید Alt را تا انتهای وارد نمودن اعداد پایین نگه دارید و در انتها رها کنید) کشیدن حـــــــــــــــــروف: Shift+J (حرف "J" معادل حرف "ت" در صفحه کلیدهای با برچسب فارسی است)کلید ترکیبی نیم فاصله در وُرد
⎈⎈⎈⎈⎈
⎈⎈⎈⎈⎈
کلید ترکیبی نیم فاصله در پاورپوینت
⎈⎈⎈⎈⎈
⎈⎈⎈⎈⎈
روش دوم: با استفاده از صفحه کلید مجازی
با دنبال کردن مسیر زیر به همه کلیدهای پنهان دسترسی خواهید داشت و در نهایت قادر به نوشتن حرکت های فتحه، ضمه، کسره و علامت های تنوین در ویندوز خواهید بود.
⎈⎈⎈⎈⎈
⎈⎈⎈⎈⎈
⎈⎈⎈⎈⎈
روش سوم: استفاده از CHARACTER MAP
⎈⎈⎈⎈⎈
۲) نوشتن حرکت های فتحه، ضمه، کسره و علامت های تنوین در اندروید
در بعضی از نسخه های اندروید دسترسی به حرکت های گفته شده بسیار آسان است و در کسری از ثانیه انجام می پذیرد اما در بعضی از نسخه ها (مثل اندروید 5.1.1 در سامسونگ) این حرکات وجود ندارد، در ادامه راه چاره ای برای آن بیان می کنیم.
در اندروید 4
کلید مشخص شده را بفشارید
⎈⎈⎈⎈⎈
⎈⎈⎈⎈⎈
دیگر حرکتهای رایج:
⎈⎈⎈⎈⎈
⎈⎈⎈⎈⎈
⎈⎈⎈⎈⎈
در اندروید 8
⎈⎈⎈⎈⎈
⎈⎈⎈⎈⎈
اما اگر در هر صورتی و به هر دلیلی این حرکات در اختیار شما قرار نداشت، میتوانید با نصب صفحه کلیدهای متنوع، افزون بر این حرکات از امکانات ویژه ای برخوردار شوید. یکی از این اپلیکیشنها نرم افزار ai.type keyboard است که پس از نصب آن و دانلود دیکشنری فارسی این برنامه، میتوانید به سهولت، حرکتهای مورد نظر خود را درج نمایید. پس از نصب موارد گفته شده و راه اندازی اولیه، برنامهها را به طور کل ببندید و مجددا وارد برنامه ai.type keyboard شوید آنگاه مسیر زیر را دنبال کنید.
⎈⎈⎈⎈⎈
⎈⎈⎈⎈⎈
۳) نوشتن حرکت های فتحه، ضمه، کسره و علامت های تنوین در آیفون
بر اساس گزارش های واصله، در شهریور ماه 1396 و همزمان با عرضه آپدیت IOS 11، صفحه کلید فارسی با تمام امکانات به آیفون ورود پیدا کرد. تنها کافی است مسیر زیر را دنبال کنید.
به بخش Settings بروید. گزینه General را انتخاب کنید. گزینه Keyboard را انتخاب کنید. گزینه Add New Keyboard را انتخاب کنید تا فهرست صفحه کلیدهای قابل انتخاب نمایان شود. در فهرست ارائه شده گزینه Persian را انتخاب کنید. به این ترتیب صفحه کلید فارسی در دسترس شماست.⎈⎈⎈⎈⎈
حالا مجددا سعی کنید و شعر بالا را بخوانید
راحت تر شد، نه؟؟؟
⎈⎈⎈⎈⎈
سخن آخر
امروزه به دلایل زیادی، رسم الخط فارسی به حاشیه رفته و اهمیت کمتری پیدا کرده است. دقت داشته باشید با رعایت همین نکتههای ساده و دقت در املای کلمهها میتوانیم از بسیاری از کژتابیها جلوگیری کرده باشیم و به اعتلای زبان فارسی کمک کنیم. پیشنهاد میکنیم چک کردن مشخصات سیستم در سیستم عاملهای مختلف را نیز در ستاره بخوانید. پیروز و سربلند باشید...