بیرم لارستان جزو مناطق گازخیز و مستعد حفاری است


بیرم لارستان جزو مناطق گازخیز و مستعد حفاری است

رئیس عملیات حفاری چاه‌های نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران گفت: منطقه بیرم لارستان، جزو مناطق پرفشار به لحاظ گاز و مستعد حفاری است.

حسین حسین‌زاده در گفت و گو با ایسنا، با لرزه نگاری‌هایی که در دامنه رشته کوه‌های زاگرس و “ کوه‌های بستکویه منطقه بیرم لارستان انجام شده، از نظر ساختار زمین شناسی بیرم جزو مناطـق پرفشـار گازخیز و مستعد حفاری است.

حسین‌زاده درخصوص ظرفیت‌های منطقه بیرم واشتغال جوانان، گفت: شهر بیرم و حومه با جمعیتی حدود ١٥هزار نفر با فاصله ١٣٥ کیلومتری از مرکز شهرستان لارسان و ٣٦٠کیلومتری مرکز استان یکی از مناطق محروم جنوب فارس است.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به خشکسالی که در این منطقه داریم، می توان صنایعی ایجاد کرد که علاوه بر توسعه ، رونق واشتغال جوانان بیرم و منطقه را نیز در پی داشته باشد.

امکان احداث کارخانه سیمان

حسین‌زاده با بیان اینکه یکی از این صنایع که قابلیت احداث آن در بیرم وجود دارد، کارخانه سیمان (سیمان‌های مخصوص چاه‌های نفت) است، افزود: باتوجه به اینکه، چاه‌های نفت را در عمق ٤ الی٥ هزار متری حفاری می‌کنیم نیاز به سیمان‌هایی داریم که در واقع، استحکام مقاومتی بالایی داشته باشد و بتواند در حرارت‌های بسیار بالا، استحکام خود را حفظ کند، که البته تعداد این نوع کارخانه سیمان در کشور محدود است.

این مقام مسئول ادامه داد: کارخانه های سیمان زیادی در استان فارس و حتی نزدیک به بیرم وجود دارد اما این واحدها غالبا سیمان پرتلند تیپ A،B،C را تولید می کنند که کاربرد آن در ساختمان و سد سازی است.

حسین زاده با اشاره به اینکه مواد اولیه سیمان سلیس به همراه سنگ آهک است، گفت: با توجه به غنای کوه‌های بیرم از سنگ مرمریت، سنگ آهک و نمک، این ظرفیت برای احداث کارخانه سیمان، خصوصا سیمان مخصوص چاه‌های نفت در این منطقه وجود دارد.

حفاری چاه گاز در بیرم

رئیس عملیات حفاری چاه‌های نفت وگاز شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: دومین صنعتی که با اراده وهمت مردم و پیگیری مسئولان می تواند این منطقه را متحول کند حفاری چاه گاز است.

او گفت: با لرزه نگاری هایی که در دامنه رشته کوه‌های زاگرس انجام شده، “ کوه‌های بستکویه” منطقه بیرم لارستان از نظر ساختار زمین شناسی جزو مناطـق پرفشـار گازخیز و مستعد حفاری است.

عضو ارشد کمیته سرمایه گذاری و توسعه میادین نفتی و گازی کشور خاطر نشان کرد: صنایعی نظیر تقلیل فشار، احداث خطوط سراسری، تفکیک کننده‌ها صنایع جانبی است که در کنار حفاری چاه های گاز ایجاد و سبب تحول واشتغال زایی در منطقه می‌شود.

کارخانه کربنات سدیم

حسین زاده همچنین با اشاره به وجود معادنی از قبیل سنگ آهک، نمک معمولی وآمونیاک در منطقه بیرم، گفت: کارخانه کربنات سدیم (NA2CO3) سومین صنعتی است که می تواند در بیرم راه اندازی شود و کاربرد آن در شیشه سازی، صنایع شیشه، تولید مواد شیمایی، تولید صابون، تولید کاغذ، شست وشوی لباس‌ها، رنگ رزین صنعت غذا، تصفیه روغن‌های گیاهی، آزمایشگاه شیمی، پتروشیمی و... مشاهده می شود.

او خاطرنشان کرد: بیرم با توجه به بیابانی بودن، مستعد سه صنعت نامبرده بخصوص صنایعی از نفت و گاز و پتروشیمی که کمتر نیاز به آب دارند است و فاصله بسیار کم بیرم به خط لوله سراسری گاز نیز این فرصت را دو چندان می کند.

حسین‌زاده گفت: سهم یک میلیاردی بیرم از 8 میلیارد بودجه 3 درصد نفت و گاز لارستان در مقایسه با سهم 22 میلیاردی لامرد، 8 میلیاردی گراش و 13 میلیاردی خنج بسیار ناچیز بوده و نیاز به پیشرفت صنایع نفت و گاز دارد.

انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

مرد جوان پسر مورد علاقه مادرزنش را به قتل رساند!