ســــی سال قبل!
عصر خودرو- برندهای آلمانی سالهاست در ایران اعتبار قابلتوجهی دارند و هر یک به نحوی توانستهاند در بین ایرانیان طرفداران زیادی داشته باشند. این برندها باوجود محدودیت شدید واردات، در دهه شصت نیز با برخی محصولات ب ام و و بنز بهطور کمرنگ در بازار خودروهای صفرکیلومتر حاضر بودند.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» ، بااینوجود در ابتدای دهه هفتاد، با باز شدن مرزها به روی واردات خودرو و هجوم بیسابقه برندهایی همانند فولکسواگن، مرسدس بنز، بامو و اپل بازار خودرو ایران بسیار داغ شد. در بین نمونههای واردشده، برخی خاصتر و گرانتر بودند و به جواهرات معابر ایران در آن ده بدل شدند، بهطوریکه آوازه آنها تاکنون در بین علاقهمندان زنده مانده است!
ب ام و سری 8
نسل اول سری 6 در دهه پنجاه شمسی بهطور رسمی به ایران وارد شد، هرچند واردات آن چندان گسترده نبود. در دهه هشتاد و نود شمسی نیز نسلهای دوم و سوم این خودرو در تیراژ قابلتوجهی به کشورمان وارد شدند؛ اما دراینبین سری 8 که نقش جانشین سری 6 را در دهه نود میلادی ایفا کرد، فرصت زیادی برای حضور در ایران نداشت. این خودرو بسیار گرانقیمت پیشرانههای 8 و 12 سیلندری داشت که حتی باوجود باز شدن مرزها به روی واردات خودرو در دهه هفتاد، احتمال حضور آن را در ایران ناچیز میساخت. خوشبختانه دو دستگاه سری 8 بهطور شخصی به ایران آمدند که دراینبین یک نمونه قرمزرنگ بسیار مطرح شد. این ب ام و 850 از آن زمان تاکنون در نمایشگاهها و برنامههای متعددی شرکت داشته است.
پورشه 944 توربو
پورشه 924 در دوران قبل از انقلاب در تیراژی که به تعداد انگشتان یکدست نیز نمیرسید به ایران آمد؛ اما فرزند مستقیم آن یعنی مدل 944 در دهه شصت شمسی معرفی شد و بدین ترتیب امکان ورود آن به کشورمان تقریباً غیرممکن بود تا آنکه سروکله یک نمونه قرمزرنگ در اوایل دهه هفتاد با پلاک ایرانی در معابر تهران پیدا شد. این خودرو که ظاهراً توسط پناهندگان کویتی به ایران آورده شده بود، از بهترین گونههای 944 یعنی نمونه توربو بود. برای مدتی این خودرو در تهران بهشدت شهرت یافت و حتی در حاشیه مسابقات اتومبیلرانی نیز حضور پیدا کرد تا آنکه از اوایل دهه هشتاد وضعیت آن اندکی افول کرد و برای مدتی از صحنه دور بود. این خودرو بهتازگی بهطور حرفهای بازسازیشده و بهروزهای اوجش بازگشته است.
فولکسواگن کورادو
مدل شیراکو بهعنوان کوپه دوستداشتنی و البته اقتصادی فولکسواگن، در دهه پنجاه در تیراژی نهچندان زیاد به ایران آمد. در دوران پس از جنگ تحمیلی نیز ظاهراً فقط یک مدل از نسل جدیدتر شیراکو توانست وارد کشورمان شود؛ اما جانشین شیراکو یعنی مدل کورادو، فرصت بیشتری برای قدرتنمایی در معابر کشورمان داشت. تعداد کمی کورادو به ایران وارد شد که دراینبین چند نمونه از سری سوپرشارژردار G60 و البته دو دستگاه از مدل 6 سیلندر VR6 بودند. در دهه هفتاد شمسی، این فولکسواگنها توانستند توجهات بسیاری را به خود جلب کنند و رقیبی جدی برای کوپههای خاص ژاپنی باشند. موارد خاصی همانند باله عقب متحرک و شتابگیری بالا، کورادو را یکی از جذابترین خودروهای صفرکیلومتر بازار ایران در ابتدا دهه هفتاد شمسی کرده بود. هنوز هم تعدادی از این کورادوها وضعیت قابل قبولی دارند و حتی گهگداری در گردهماییها حاضر میشوند.
مرسدس بنز C126
اس کلاس کوپه در دهههای چهل و پنجاه شمسی محصولی محبوب در ایران بود و ثروتمندان زیادی بر آن سوار میشدند. همچنین جانشینان آن یعنی SLC (دهه پنجاه شمسی) و CL (دهه هشتاد و نود شمسی) نیز شهرت زیادی کسب کردند؛ اما دراینبین یک نسل اس کلاس کوپه یعنی C126 همزمان با دوران چنگ تحمیلی معرفی شد و خودبهخود فرصت چندانی برای ورود به کشورمان نداشت. بااینحال تعداد انگشتشماری از این خودرو زیبا و باابهت توانست در ابتدای دهه هفتاد شمسی با مجوزهای خاص به ایران وارد شود که تعدادی از آنها هنوز هم سالم و سلامت در معابر کشور تردد دارند. در کنار این خودرو باید به جانشین آن یعنی C140 هم اشاره کرد که ظاهراً فقط یک نمونه از آن وارد ایران شده و البته برادر کوچکترش یعنی نمونههای کوپه و روباز W124 که تعداد کمی از آنها توانست وارد کشورمان شود.
ب ام و Z3
زمانی که ب ام و مدل Z3 را معرفی کرد، واردات خودرو به ایران قطعشده بود و بنابراین امکان ورود رسمی این خودرو دوستداشتنی به ایران مهیا نبود. بااینحال در آن زمان به لطف صدور مجوزهای خاص (همانند ورزشکاری) و البته تلاشهای نمایندگی وقت ب ام و برای حضوری پررنگ در نمایشگاه بینالمللی خودرو تهران، سبب شد تا تعداد بسیار کمی از این مدل وارد ایران شود. اولین حضور رسمی Z3 در ایران در نمایشگاه بینالمللی سال 1378 رخ داد. در آن سال سه دستگاه از این خودرو در غرفه نمایندگی وقت ب ام و قرار دادهشده بودند که یکی کوپه سری M، یکی روباز ساده و دیگری روباز سری M بود. از این سه خودرو استقبال بینظیری به عمل آمد و درنهایت بهجز این سه نمونه، چند نمونه به رنگهای آبی و زرد نیز وارد شدند که یکی از آنها برای مدتی در اختیار یکی از بانوان قهرمان مسابقات اتومبیلرانی کشور بود.
مرسدس بنز SLK
یکی از محبوبترین و شناختهشدهترین نسلهای مدل SL مرسدس بنز، سری R129 است که در سال 1989 معرفی شد. در زمان معرفی این مدل، قیمت بالا و پیشرانههای قوی و خاص آن از واردات گسترده آن در اوایل دهه هفتاد جلوگیری کرد. بااینحال تعداد انگشتشماری از این خودرو در آن زمان به ایران وارد شدند که یک نمونه یشمی، یک نمونه مشکی و البته یک نمونه سفیدرنگ ازجمله آنها بودند. در آن زمان نمونه مشکیرنگ متعلق به یکی از قهرمانان بنام اتومبیلرانی ایران بود و برای مدتی بهعنوان خودرو مارشال در مسابقات سرعت پیست آزادی حضور داشت و به لطف آپشن گرانقیمت هاردتاپ، شاید از خاصترین خودروهای نو حاضر در کشورمان بود. این خودرو هنوز هم خوشبختانه در وضعیت خوبی به سر میبرد و بهتازگی تصاویری از آن منتشرشده است.
اوپل کالیبرا
اوپل در کشورمان در دهه پنجاه نیز توانسته بود با مدل جذاب GT دل علاقهمندان خودروهای اسپرت را برباید؛ اما در دهه هفتاد، نمایندگی وقت این برند یعنی شرکت ملبا، بیشتر تمرکزش را روی محصولاتی همانند کورسا، آسترا و وکترا گذاشته بود. دراینبین تعداد بسیار کمی از نمونههای خاص و اسپرت این چند مدل نیز به ایران آمد؛ اما شاید یکی از خاصترین محصولات آلمانی واردشده به ایران در آن زمان، مدل کالیبرا باشد. این کوپه فوق مدرن با طراحی آیرودینامیک و مشخصت فنی خوبش، در آن زمان توجهات زیادی را در اروپا به خود جلب کرده بود. در ایران نیز کالیبرا موردتوجه قرار گرفت و دو دستگاه از آن را قهرمانان اتومبیلرانی کشور خریداری کردند. دراینبین یک نمونه یشمیرنگ از نوع توربو دو دیفرانسیل، هنوز هم از خاصترین اوپلهای واردشده به ایران در طول تاریخ است!
پورشه 928
اینکه دقیقاً چه تعداد 928 وارد ایران شدهاند، بهطور رسمی و دقیق مشخص نیست. بااینحال تعداد این خودروها احتمالاً به 2 نمونه محدود میشود. اولین نمونه در سال 1357 و دقیقاً اندکی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی توسط پهلوی دوم خریداریشده، به کشور آمد که این روزها در مجموعه موزه خودروهای تاریخی قابلمشاهده است. بهجز این 928 مشکی، باید به یک نمونه مدلبالا از سری S4 اشاره کرد که در اواسط دهه هفتاد شمسی، توسط مالک وقت نمایندگی ب ام و بهطور شخصی به ایران آمد. این خودرو برای مدتی با پلاک دوبی در معابر تهران تردد داشت و دریکی از نمایشگاههای خودروهای کلاسیک در کنار چند پورشه کلاسیک حاضر شد و توجهات زیادی را به خود جلب کرد. احتمالاً این پورشه خاصترین محصول این برند آلمانی است که در دهه هفتاد به ایران وارد شد.
دانلود با کیفیت