دولت بر بازسازی اتوبوس‌های فرسوده شهری تاکید دارد


کرمان - ایرنا - معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها گفت: 22 هزار دستگاه اتوبوس در کشور وجود دارد که از این میزان 16 هزار دستگاه تا پایان امسال فرسوده می‌شود و دولت بر بازسازی این اتوبوس ها تاکید دارد.

کسب و کار | ایرنا | 1 ساعت پیش |12/5/2019 1:49:29 PM 43 بازدید

دولت بر بازسازی اتوبوس‌های فرسوده شهری تاکید دارد

حسین رجب صلاحی روز پنجشنبه در روز پایانی همایش شهرداران در کرمان افزود: اتوبوس ۱۰۰ میلیون تومانی پس از تحریم ها به ۲ میلیارد تومان افزایش یافته و به علت افزایش قیمت ها هزینه های این خودروها جبران نمیشود و شرکت های تولید کننده هم مشکل تولید موتور و شاسی دارند.

وی اظهار داشت: ۳۳۰ هزار تاکسی در کشور داریم که از این میزان ۱۶۰ هزار دستگاه به مرز فرسودگی رسیده که باید جایگزین شوند.

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: ۹ شهر کشور حمل و نقل ریلی دارند که از این میزان پنج شهر در حال بهره برداری و ۸۰۰ کیلومتر خطوط ریلی مصوب و ۳۳۰ کیلومتر اینک در حال بهره برداری است.

وی با بیان اینکه ۸۴۰ میلیون سفر ریلی در کشور وجود دارد بیان داشت: کرمان در افق کوتاه مدت BRT و بلند مدت به سمت احداث تراموا برود که یک سوم هزینه های مترو را دارد.

وی اضافه کرد: احداث هر کیلومتر مترو در تهران ۶۰۰ میلیارد تومان و تراموا ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد که ۲ محدودیت قانونی جمعیت بالای یک میلیون و اینکه مترو در طرح جامع حمل و نقل ریلی دیده شده باشد.

سهم مالیات بر ارزش افزوده شهرداری ها در بودجه ۹۸ درنظر گرفته نشده

رجب صالحی تصریح کرد: سهم شهرداری ها از مالیات بر ارزش افزوده و قیر در قانون بودجه سال آینده دیده نشده و در حال پیگیری این امر هستیم که از ظرفیت مجلس شورای اسلامی نیز در این حوزه استفاده می شود.

وی با تاکید بر اینکه مالیات بر ارزش افزوده به هدف مندی یارانه تعلق گرفته و از این محل به شهرداری ها ریالی پرداخت نمی شود گفت: بخشی از مالیات بر ارزش افزوده (بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان) در قالب اعتبارات استانی به شهرداری ها پرداخت می شود.

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور افزود: رقم پرداخت اعتبارات به شهرداری ها و دهیاری های کشور بیش از سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از جمله ۱۲ درصد به شهرداری ها، ۵۳ درصد به سایر و ۳۵ درصد به دهیاری ها پرداخت می شود که این آمار توسط دستگاه های نظارتی بازبینی شده است.

وی تاکید کرد: اعتبارات خرید قیر به شهرهای کمتر از ۵۰ هزار نفر جمعیت براساس قانون بودجه سال ۹۸ پرداخت می کنیم و این امر با پرداخت ۶ هزار میلیارد تومان حواله قیر در کشور محقق می شود.

رجب صالحی گفت: ۴۸ درصد حواله قیر توزیعی در اختیار وزارت راه و شهرسازی و ۱۷ درصد سازمان شهرداری ها امسال بوده ، ۱۱ درصد وزارت جهاد کشاورزی، ۱۶ درصد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و پنج درصد به سازمان نوسازی مدارس امسال تعلق گرفته است.

وی ادامه داد: شهرهای بزرگ قیر مصرفی خود را از شرکت بازآفرینی شهری در مناطق بافت فرسوده دریافت می کنند.

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: یکهزار و ۳۴۰ شهر، یکهزار و ۳۰۰ شهرداری و ۳۷ هزار دهیاری در کشور داریم که مدیریت این میزان فعالیت گسترده ای از سوی نهادهای متولی می طلبد.

مراکز دفن زباله کشور به ۷۰۰ مرکز رسید

وی اضافه کرد: سال آینده در حوزه پسماند یکهزار میلیارد تومان دریافت می کنیم که با این اعتبارات پسماند شهرها مدیریت می شود.

رجب صالحی گفت: روزانه ۵۸ هزار تن زباله در کشور تولید می شود و هر نفر شهری ۸۰۰ گرم و روستایی ۵۰۰ گرم پسماند تولید می کند و روش مرسوم دفن آن است که آب‌های زیرزمینی را آلوده و به محیط زیست آسیب می زند.

وی ادامه داد: سه هزار مرکز دفن زباله در کشور را امسال به ۷۰۰ مرکز رساندیم و ۳۱ مرکز تولید کود کومپوس در برنامه پنج ساله برای کشور تعریف شده که ۹ مرکز در استان کرمان احداث می شود.

دستورالعمل قانون هوای پاک به زودی ابلاغ می شود

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با بیان اینکه دستورالعمل قانون هوای پاک به زودی به استان ها ابلاغ می شود گفت: سرانه فضای سبز شهرهای کشور باید ارتقا یابد.

وی افزود: یکهزار و ۳۴۰ محله در کشور وجود دارد و مقرر شده که هر استان طرح تفصیلی ویژه ۲ شهر دارای محله های فرسوده را با هزینه خود تهیه کنند.

رجب صالحی عنوان کرد: سال ۶۲ لایحه خودکفایی شهرداری ها توسط دولت باید ارائه می‌شد که ۳۷ سال از این زمان می گذرد و هنوز این اتفاق نیفتاده است.

وی گفت: بدهی های معوقه، انبوده معدیان حقیقی و حقوقی، دستگاه های دولتی و نظامی به شهرداری ها، فقدان تخصیص به موقع بودجه، فرایند طولانی عوارض، فقدان فرهنگ پرداخت عوارض و نداشتن وحدت رویه در وضع عوارض از مشکلات نداشتن این لایحه است.

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور اظهار داشت: لایحه مدیریت شهری با بیان ۲۲ وظیفه توسط دولت به شهرداری ها ارسال شده است.

برچسب ها:


افزایش 7 میلیارد مترمکعبی مصرف گاز در سال 1402