الکساندر نواک شامگاه جمعه در مقر برگزاری اجلاس اوپک در وین به خبرنگاران گفت موضوع اصلی نحوه توزیع سهمیه کاهش تولید نفت بین کشورهاست که در نشست روزهای آینده بررسی خواهد شد.
وی افزود که موضع روسیه همسو با گزارشها و تحلیلهایی است که پیشبینی میکند نفت اوپک در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ با کاهش مواجه خواهد شد.
روسیه پیشتر به دلیل افزایش صادرات میعانات گازی، با طرح تشدید کاهش تولید نفت مخالفت کرده بود.
از سویی عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان تهدید کرد اگر سایر کشورها به توافق کنونی کاهش تولید نفت پایبندی نشان ندهند، این کشور نیز تولید خود را افزایش خواهد داد.
اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (نفت) و کشورهای تولید و صادر کننده نفت غیر اوپک (اوپک پلاس) ابتدای سال جاری توافق کردند تا برای ایجاد تعادل در بازار و افزایش قیمت نفت مجموع تولید خود را یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهند.
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده است تولید روزانه نفت کشورهای غیر اوپک در سال آینده ۲.۲ میلیون بشکه افزایش یابد، در حالی که کل رشد تقاضای جهانی نفت تنها ۱.۳ میلیون بشکه خواهد بود.
زنگنه امروز در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: اگر توافق کاهش تولید نفت تمدید شود این یک دستاورد برای اوپک است اگر هم بیشترکاهش یابد من حمایت می کنم و دستاورد بزرگتری است.
وی در عین حال با اشاره به کاهش صادرات نفت ایران بر اثر تحریمهای ظالمانه آمریکا تصریح کرد: کسانی که از این فرصت خارج شدن نفت ایران از بازار استفاده میکنند و بیشتر تولید دارند، باید در مقابل تولید بیشتر کنونی در آینده کاهش بیشتر هم انجام دهند و نباید توقع داشته باشند که ایران بعد از برداشته شدن تحریم، بلافاصله اگر کاهشی نیاز بود به این سیستم بپیوندد.
وزیر نفت تأکید کرد: به هر حال این حق ماست که هم اکنون به دلیل غیرقانونی و خارج از اراده از ما می گیرند و ما در آینده انتظار داریم که این موضوع حتماً منظور شود و ما حتماً به این ترتیب عمل خواهیم کرد.
هم اکنون نشست کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با حضور وزرای ۱۴ کشور عضو این سازمان در جریان است تا درباره مدیریت تولید نفت در سای آینده تصمیمگیری شود.