انتقاد از عملکرد وزارت امور خارجه انگلیس در قبال زندانیان خارج از این کشور
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما (http://www.iribnews.ir) به نقل از اکسپرس، خانواده اتباع انگلیسی که در خارج از...
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اکسپرس، خانواده اتباع انگلیسی که در خارج از کشور زندانی شده اند، از برخورد منفعلانه وزارت امور خارجه این کشور برای رسیدگی به پرونده بستگانشان شکایت میکنند.
این نشریه انگلیسی در پایگاه اینترنتی خود و گزارشی به قلم مارکو جیانانژلی افزود: متیو هجز اکنون با گذشت یک سال از آزادی اش، تازه توانسته است گرفتن مشاوره برای درمان اختلالات روحی ناشی از تنشهایی را که در مدت زمان بازجویی و شش ماه حبس در سلول انفرادی متحمل شده است، آغاز کند.این موضوع پس از آن افشا شد که دانیلا تژادا، همسر هجز، به ریچارد راتکلیف، همسر نازنین راتکلیف که همچنان در ایران در حبس به سر میبرد، و دیگران پیوست، تا از دولت بخواهند برای حفاظت از اتباع انگلیس که در خارج از کشور زندانی شده اند، بیشتر تلاش کنند.
تژادا وزارت امور خارجه انگلیس را به انفعال و بی تفاوتی متهم و تاکید کرد این وزارت خانه تا زمانی که وی مبارزه خود را به منظور افزایش آگاهی مردم درباره مشکلات همسرش آغاز کرد، هیچ کاری انجام نداده بود.
وی تصریح کرد عذابی که همسرش با حبس در امارات عربی متحده متحمل شده بود، پس از آزادی اش در نوامبر سال گذشته خاتمه نیافت.
یک سال گذشته برای وی [متیو هجز]و برای ما به عنوان اعضای خانواده اش بسیار سخت گذشت. زخمهای زیادی باید بهبود مییافتند و زخمهای باز زیادی هنوز هستند که باید تسکین یابند. مت سرانجام سه هفته پیش توانست کار درمان را آغاز کند. وی به اختلال استرسی پس از آسیب روانی، افسردگی و اضطراب مبتلا شده است.
متیو هجز در ماه مه سال گذشته درحالی که قصد داشت پس از یک سفر تحقیقاتی دو هفتهای با موضوع مسائل امنیتی خاور میانه [غرب آسیا]دوبی را ترک کند، بازداشت شد. وی این تحقیقات را برای رساله دکترایش انجام میداد.
وی به جمع آوری اطلاعات محرمانه درباره امارات عربی متحده متهم شده بود. هجز ابتدا به حبس ابد محکوم، اما در نوامبر سال گذشته مشمول عفو شد.
دانیلا تژادا معتقد است اگر وزارت امور خارجه انگلیس مشکلات همسرش را جدی میگرفت، این مصیبتها خیلی زودتر خاتمه مییافت.
باجود تلاشهای من، آنها هیچ اقدامی انجام ندادند تا زمانی که تصمیم گرفتم یک کمپین عمومی راه بیندازم. ناگهان وزیر امور خارجه و نمایندگان پارلمان شروع کردند به صحبت کردن درباره او.
کمپین حقوق انگلیسیها در خارج از کشور [British Rights Abroad]که به تازگی راه افتاده است، از دولت میخواهد این موضوع را به یک قانون تبدیل کند که دفاع از حقوق اتباع انگلیس در خارج از کشور در راس دیگر منافع قرار داشته باشد.
تژادا گفت: درحال حاضر هرگونه کمک کنسولی به صورت اختیاری انجام میشود. اداره امور خارجه و کشورهای مشترکالمنافع اختیار تام دارد تا تصمیم بگیرد کدام موارد ارزش آن را دارند که به آنها پرداخته شود.
ریچارد راتکلیف، همسر نازنین زاغری، هم که به جرم جاسوسی در ایران در حبس به سر میبرد، ضمن تشریح اینکه چگونه گابریلا، دخترشان، تلاش میکند پس از آنکه به وی اجازه داده شد به انگلیس برگردد، خود را با زندگی در این کشور تطبیق دهد، گفت: این چهارمین کریسمسی خواهد بود که بدون نازنین سپری میکنیم. اکنون گابریلا بازگشته است، اما مشکلات زیادی وجود دارد که باید آنها را حل کنیم.
ما مدت زمان زیادی به وی میگفتیم همراه با مادرش به انگلیس باز خواهد گشت. اما این اتفاق نیفتاد و این برای او بسیار سنگین بود.
راتکلیف با بیان این که درک این موضوع که مادرش دیگر نزدیک وی نیست، شکاف بزرگی است که باید پر شود، افزود: اینکه دولت تا چه حد دلبخواهی عمل میکند، عجیب بود. من و شما هیچ حقی نداریم. تنها دولت است که حق دارد.
وی اداره امور خارجه و کشورهای مشترکالمنافع را بسیار منفعل خواند و گفت: باید آنها را مجبور کنیم تا کاری انجام دهند.