شهردار سقز به درب خروج نزدیک شد


شهردار سقز به درب خروج نزدیک شد

سنندج - ایرنا - اعضای شورای اسلامی شهر سقز بعد از انتخاب چیا صالحی بابامیری به عنوان شهردار به فاصله کمتر از دو سال، سه بار او را برای جلسه طرح سوال به چالش کشیده و در آخرین جلسه که روز یکشنبه گذشته برگزار شد، اکثریت اعضای شورای شهر بر استیضاح شهردار متفق رای شدند.

بعد از انتخابات دوره پنجم شورای اسلامی شهر سقز، محمد کرمی، توران خانی، عطالله محمدی، سردار دوغی، امیر زارع زاده و کژال شکوری به ترتیب بیشترین آرا را کسب و به عنوان اعضای اصلی وارد پارلمان شهر شدند، سردار دوغی بعد از چند ماه حضور در شورای شهر بدلایلی استعفا داد و رضا اسعدی عضو علی البدل به جمع هفته نفره شورا راه یافت.

دوره پنجم شورای اسلامی شهر سقز پر حاشیه ترین دوره شورا است چون در دوره‌های قبل چنین وضعیتی به خود ندیده بود، اعضای این شورا از همان اوایل بر سر انتخاب شهردار هم رأی و هم نظر نبودند بالاخره بعد از چند جلسه، چیا صالحی بابامیری را به عنوان شهردار انتخاب کردند.

همه اعضا بر این نکته متفق بودند که بابامیری مدیری با دانش و اکادمیک است و می تواند در توسعه و آبادانی شهر از طرفی بر اساس تخصص و دانش و از طرفی با توجه به برنامه ارائه شده، تحولاتی ایجاد کند.

بعد از چند ماه اعضای شورای شهر متوجه شدند مصوباتی که آنها در صحن شورای اسلامی شهر مصوب می‌کنند از سوی شهردار برای اجرا در دستور کار قرار نمی‌گیرد و طرح های عمرانی که شهردار به آنها در برنامه خود اشاره کرده بود نیز اجرا نمی‌شوند.

اعضای شورا دست بکار شدند و برای اولین بار طرح سوال از شهردار را مطرح کردند، این طرح سوال برای خیلی از شهروندان خود جای سوال داشت چون اعضای شورا با اطمینان و با رضایت کامل، شهردار را انتخاب کرده بودند ولی به یکباره ورق برگشت و مخالفت با شهردار علنی شد.

به گفته چهار عضو شورای شهر (رضا اسعدی، امیر زارع زاده، افشین عزیزی و عطالله محمدی)، عدم تکریم ارباب رجوع، عدم پرداخت معوقات کارگران، عدم تحقق بودجه سالیانه، کیفیت پایین طرح‌های عمرانی، راه اندازی نشدن ترمینال، عدم توجه به نظرات اعضای شورا، ضعف در حوزه سرمایه گذاری، نبود برنامه برای برون رفت از وضعیت فعلی و مواردی دیگر، مباحثی است که آنها را وادار به طرح سوال از شهردار کرد.

اجازه دخالت اعضای شورای شهر را در امور شهرداری نمی‌دهم

بعد از اولین طرح سوال از شهردار که منجر به استیضاح نشد، دومین استیضاح شهردار هم با توجه به اینکه سه عضو شورای شهر (توران خانی، محمد کرمی، کژال شکوری) مخالفت کردند، رأی نیاورد (باید ۵ نفر از اعضا موافق استیضاح شهردار باشند)، در طول این مدت این چهار عضو همیشه مصر بودند بایستی هر چه زودتر شهردار برکنار و فرد دیگری جای او را بگیرد تا چرخه کارهای عمرانی راه بیافتد و به وضعیت بحرانی شهرداری سقز سر و سامانی دهد ولی همچنان چهار به سه بودند و همیشه یک رأی برای برکناری شهردار کم داشتند.

شهردار در چند مصاحبه و نشست خبری با خبرنگاران دلیل نارضایتی و طرح سوال چندین باره برخی اعضای شورای شهر را دخالت نابجای آنها در امور شهری اعلام و تاکید کرد: به هیچ عنوان اجازه دخالت و تعیین تکلیف مدیریت شهری را به اعضای شورا نمی‌دهد.

صالحی بابامیری همچنین در این نشست ها چند بار از عبارت نمی‌گذارم این افراد در امور شهری دخالت کنند و نیروهای نزدیک به خود را در شهرداری استخدام کند، استفاده کرد با این حال هنوز شهردار، سه عضو شورا را به عنوان حامی و پشتیبان دارد و تا حدودی خیالش از بابت استیضاح راحت است اما روز ۲۴ آذر با درخواست اعضای شورای شهر به صحن شورا دعوت و از وی درباره موضوعاتی سوال شد.

موضوع سومین طرح سوال و مطرح کردن استیضاح از سوی اعضای شورای شهر این بار متفاوت تر بود، بالاخره چهار عضو شورا که مخالف سرسخت شهردار بودند به نوعی نظر عضو پنجم را هم به تفکرات خود نزدیک و شهردار را به صحن شورا برای جواب دادن به سوالات شان دعوت کردند.

اختلافات اعضای شورای اسلامی شهر سقز در چند جلسه که با حضور خبرنگاران برگزار شد کاملا مشهود و روشن بود، این اختلافات به حدی عمیق بود که بدون تعارف همدیگر را تضعیف می‌کردند و چند بار هم با خبرنگاران نزاع و درگیری لفظی بوجود آمد حتی در آخرین جلسه شورا با خبرنگاران، یکی از اعضای شورای شهر به شکلی توهین آمیز خبرنگاران را مورد حمله قرار داد تا برای مردم مشخص شود جوابی برای عملکرد ضعیف اش نداشته و تنها توهین کردن را بر شفاف سازی ترجیح می‌دهد.

آخرین جلسه طرح سوال از شهردار در صحن شورای اسلامی شهر سقز واقع در پاساژ کوثر برگزار شد و تعدادی خبرنگار با اینکه از قبل از غیرعلنی بودن جلسه مطلع بودند باز هم در ورودی محل جلسه حاضر شده ولی با درب بسته روبرو شدند تا جلسه پشت درب‌های بسته برگزار شود.

علنی یا غیر علنی جلسه طرح سوال از شهردار مساله‌ساز شد

با اینکه چندین بار رییس شورای اسلامی سقز در روزهای گذشته به خبرنگاران گفته بود: جلسه طرح سوال از شهردار به صورت غیرعلنی برگزار می شود اما خبرنگاران و فعالان مدنی سقز این گفته را در راستای عدم شفافیت و مخفی کردن حقایق از مردم دانسته و بر حضور در جلسه طرح سوال از شهردار تاکید کردند.

رضا اسعدی در این ارتباط اظهار داشت: حضور یا عدم حضور خبرنگاران بسیار بزرگتر از حد خود بیان شد، ما به عنوان نماینده مردم در پارلمان محلی این حضور یا عدم حضور را ملزم به نظر هیات رئیسه شورای اسلامی شهر کردیم که آنها بر برگزاری غیرعلنی جلسه تاکید کردند.

وی با بیان اینکه از هیات رئیسه شورا (رضا اسعدی، توران خانی، عطالله محمدی و امیر زارع زاده) سه نفر با غیر علنی بودن جلسه طرح سوال موافق بودند، تاکید کرد: در همه جا جلسه طرح سوال و استیضاح شهردار به صورت غیرعلنی برگزار می‌شود بنابراین برای نظم بهتر و آرامش حاکم در جلسه، حضور خبرنگاران لازم نیست.

جواب های شهردار برای ۵ عضو شورا قانع کننده نبود

اسعدی با بیان اینکه در طول این دو سال شهردار از برنامه های ارائه شده برای شهر سقز تنها ۱۰ درصد را اجرایی کرده است، یادآور شد: از عملکرد شهردار رضایت نداشتیم چون شهر تاریخی سقز طرح‌های سرمایه گزاری و کارهای بزرگ را می طلبد بنابراین اجرای آنها از توان و عهده شهردار فعلی خارج است.

رییس شورای اسلامی شهر سقز با اشاره به اینکه پاسخ شهردار به سووالات برای پنج عضو شورا قانع کننده نبود، افزود: به غیر از خانم ها شکوری و خانی، مابقی اعضای شورا از جواب های شهردار قانع نشدند و در جلسه‌ایی که ظرف ۱۰ روز آینده تشکیل می‌شود تصمیم نهایی را برای ماندن و یا استیضاح شهردار اتخاذ می‌کنیم.

وی این تغییر وضعیت و برکناری شهردار را در راستای نفس دوباره دادن به مدیریت شهری و نوید به سرمایه‌گذاران و اجرای طرح‌های عمرانی جدید دانست و تاکید کرد: فشارهای زیادی بر اعضای شورای شهر در مورد استیضاح شهردار وارد می‌شود ولی ما با جدیت این موضوع را پیگیری و کاملا مستقل عمل می‌کنیم.

یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی سقز هم در این ارتباط گفت: از شهردار فعلی با توجه به اینکه فردی تحصیل کرده است انتظار می رفت کارهای عمرانی، سرمایه گذاری و توسعه و آبادانی بیشتری را برای شهر اجرا کند ولی این اهداف برآورده نشد.

امیر زارع زاده با بیان اینکه یکی از وظایف اعضای شورای اسلامی شهر طبق قانون، طرح سوال از شهردار است، اظهار داشت: طرح سوال و دعوت از شهردار برای جواب به آن حق اعضای شوراست لذا بعد از چندین تذکر به شهردار، طرح سوال را مطرح کردیم.

وی با اشاره به اینکه برای برکناری شهردار، رای ۵ نفر از ۷ عضو شورا نیاز است، افزود: بعد از جلسه طرح سوال از شهردار، ضمن اینکه قانع نشدیم بر برکناری شهردار در جلسه بعدی نیز مُصر هستیم.

جلسه طرح سوال و مطرح کردن مساله استیضاح توسط اعضای شورای اسلامی شهر سقز برای بار سوم است که انجام شد، جلسه اول با ریاست سردار دوغی، بار دوم افشین عزیزی و این بار هم با ریاست رضا اسعدی انجام شد ولی هیچ کدام از آنها به اندازه این طرح سوال اخیر قوت نداشت بنابراین با توجه به شواهد و قرآئن شهردار بزودی استیضاح و سرپرست جدید برای شهرداری از سوی اعضای شورا انتخاب خواهد شد تا صالحی بابامیری به درب خروج شهرداری نزدیک شود.

سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست