دشت‌های سمنان، میامی و دامغان پذیرای بیشترین تغییرات نشست زمین در استان


دشت‌های سمنان، میامی و دامغان پذیرای بیشترین تغییرات نشست زمین در استان

سمنان- ایرنا- رییس سازمان زمین شناسی و اکتشاف معدنی استان سمنان گفت: بررسی‌های اولیه نشان از بیشترین تغییرات نرخ فرونشست زمین در دشت‌های سمنان، میامی و دامغان در این استان دارد.

یاسر وکیل زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در سال ۹۸، اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان سمنان به منظور تعیین نرخ فرونشست و جلوگیری از پیشرفت آن مطالعات و بررسی‌های خطر این مساله را در دشت سمنان آغاز کرده است.

وی با اشاره به اینکه مطالعه و بررسی نرخ فرونشست در دشت سمنان تا پایان امسال به پایان می‌رسد، بیان کرد: این دشت به طور کامل در دست بررسی قرار گرفت و تاکنون بررسی‌ها بیانگر بیشترین نرخ فرونشست در منطقه اعلا دشت سمنان است.

رییس سازمان زمین شناسی و اکتشاف معدنی استان سمنان ادامه داد: تاکنون حدود ۲ میلیارد ریال برای بررسی و مطالعه تعیین نرخ فرونشست دشت سمنان هزینه شده است.

وی تصریح کرد: ۷۰ درصد این مطالعات توسط توسط کارشناسان و مهندسان این سازمان انجام شده است.

وکیل زاده تصریح کرد: پدیده فرونشست زمین می‌تواند در اثر پدیده‌های طبیعی زمین‌شناسی یا فعالیت‌های انسانی ایجاد شود، اما کاهش شدید سطح آب های زیرزمینی در اثر برداشت بی رویه از این منابع، مهمترین دلیل فرونشست زمین در استان سمنان است.

وی یادآور شد: در چند دهه اخیر توسعه سریع کشاورزی و افزایش نیاز آبی باعث استحصال بی‌رویه و افت سطح آب زیرزمینی در دشت سمنان شده است.

رییس سازمان زمین شناسی و اکتشاف معدنی استان سمنان تاکید کرد: زمانی که پدیده فرو نشست در منطقه ای رخ داد امکان بازگشت زمین به حالت قبل از آن وجود ندارد، بنابراین اگر امروز چاره‌ای برای جلوگیری از این پدیده زیان بار انجام نشود، در آینده شاهد معضل‌ها و آسیب‌های جدی در حوزه‌های زیستی و اقتصادی خواهیم شد.

فرونشست زمین به عنوان یکی از مخاطرات طبیعی بوده که در ۲۰۹ دشت از دشت‌های کشور از جمله تهران، مشهد، کاشان، سمنان و رفسنجان رخ داده است.

کسری مخزن آب زیرزمینی در استان سمنان به ۱۴۳ میلیون متر مکعب در سال می‌رسد و عامل اصلی بحران آب اضافه برداشت‌های مستمری است که توسط چاه‌های عمیق از آبخوان اصلی دشت‌ها انجام شده است.

در استان سمنان حدود یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود که ۸۷ درصد در بخش کشاورزی، حدود هشت درصد در بخش صنعت و خدمات و حدود پنج درصد در بخش آب آشامیدنی مصرف می‌شود.

۱۳ دشت از ۲۶ دشت استان ممنوعه بوده و سهم آب های زیرزمینی از تامین آب در استان بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد است در شرایطی که اگر این میزان ۴۰ درصد باشد بحران محسوب می‌شود.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل مخصوص روز زن ،مادر و ولادت حضرت فاطمه (س)