تکثیر و پرورش سالانه 200 هزار قطعه ماهی زینتی دیسکاس در آذربایجان شرقی


تکثیر و پرورش سالانه 200 هزار قطعه ماهی زینتی دیسکاس در آذربایجان شرقی

در آذربایجان شرقی گونه ارزشمند ماهی زینتی با نام دیسکاس(Discus fish)” در واحد آبزی پروری مهرداد صفایی سالانه به میزان 200 هزار قطعه تکثیر و پرورش می‌یابد و ضمن تامین بخش زیادی از نیاز بازارهای داخلی به کشورهای همسایه نیز صادر می شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در بازدید از این واحد آبزی پروی گفت: مدیر این واحد، طی ده سال تلاش مستمر در خصوص تکثیر و پرورش تخصصی این گونه به تکنیک تکثیر مصنوعی آن دست یافته که در سطح کشور کم نظیر است.

قاسم جعفروند افزود: ماهیان دیسکاس جزو ماهیان سیچلاید بوده و بومی آمریکای جنوبی است، که در مناطق مختلف رودخانه آمازون و سرشاخه‌های آن زندگی می کند.

وی با بیان این‌که این ماهی دارای رنگ‌های متنوعی بوده و شکل آن به صورت گرد و دیسک مانند است، افزود: شرایط تکثیر و پرورش موفقیت آمیز آن‌ها نیاز به آب و تغذیه مناسب و مدیریت ویژه در طی دوره تکثیر و پرورش دارد.

وی ادامه داد: ماهی دیسکاس یکی از مشهورترین ماهیان آکواریومی آب شیرین است که علاقمندان به نگهداری آن‌ها در سراسر دنیا و به خصوص ایران، روز به روز بیشتر می شود.

جعفروند با بیان این‌که این ماهی زینتی ارزشمند از کشورهای جنوب شرق آسیا به ایران وارد می شود، اظهار کرد: با تولید و توسعه این گونه ماهی در استان علاوه بر جلوگیری از واردات و خروج ارز، زمینه مناسبی نیز برای صادرات و رونق تولید در بخش شیلات و آبزیان را فراهم خواهد کرد.

وی افزود: پرورش دیسکاس پرزحمت، اما سودآور است و در نظر داریم تا با کمک و همراهی در راستای گسترش فعالیت این واحد به همراه سرمایه گذاری جدیدی که انجام خواهند داد، بخش قابل توجهی از بازار داخلی و کشورهای همسایه را پوشش دهیم.

وی با اشاره به دشواری‌ها و پیچیدگی‌های تکثیر این گونه ماهی زینتی، اظهار کرد: به افرادی که در مورد تکثیر و پرورش این گونه مهارت لازم را کسب کنند، در کلیه مراحل سرمایه گذاری مساعدت خواهیم نمود.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، با اشاره به این‌که استان در زمینه تولید ماهیان زینتی با تولید شش میلیون قطعه و بیش از 34 کارگاه تولیدی دارای رتبه هشتم کشوری است، گفت: آذربایجان شرقی قابلیت‌های زیادی در خصوص تولید و ارزآوری در این رشته شغلی دارد.

وی افزود: اکنون انواع ماهیان زینتی شامل آنجل، گوپی، مولی، اسکار، تایگر، دیسکاس، انواع سیچلاید، کوی، انواع گلدفیش ، پلاتی، سوارتیل و فلاور در استان در حال تولید بوده و توانایی افزایش ظرفیت تولید به میزان قابل توجهی را تا پایان برنامه داریم.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایحان شرقی، وی افزود: این مدیریت آمادگی دارد تا در زمینه صدور مجوز پرورش ماهیان زینتی، تسهیل و رفع موانع تولید و برگزاری دوره‏های آموزشی تخصصی در زمینه تکثیر و پرورش، بهداشت و بیماری و تغذیه ماهیان زینتی، بازدیدهای علمی ترویجی از سرمایه گذاران و تولید کنندگان در این بخش حمایت‏ کند.

انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

عکس پروفایل روز مادر _ عکس نوشته مادرانه