کمبود 350 تا 400 هزار معلم در سال 1404


کمبود 350 تا 400 هزار معلم در سال 1404

تبریز - ایرنا - مدیرعامل بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان کشور گفت: به علت بازنشستگی معلمان در سال 1404 کشور با کمبود 350 تا 400 هزار معلم مواجه می شویم.

مهدی احمدی، روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری انتخابات اعضای هیات مدیره بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در زمان کنونی دانشگاه فرهنگیان با شیب تندی برای جبران این کمبود مرکز ثقل تعلیم و تربیت کشور تلاش می کند.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۷۰ هزار دانشجو معلم در کشور مشغول تحصیل هستند، اظهار داشت: این دانشگاه در کنار کمیت تامین نیرو برای آموزش و پرورش به فکر کیفی سازی در نظام تعلیم و تربیت است و در این راستا معلم به روز، اهل مطالعه و توانمند در انتقال مهارت های زندگی به دانش آموزان و آینده سازان را تربیت می کند.

مدیرعامل بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان کشور با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان رسالت تربیت منابع انسانی مورد نیاز در رشته های متعدد نظام آموزش و پرورش را دارد، گفت: نظام تعلیم و تربیت کلا باید متحول شود و از حفظ طوطی وار خارج و به نظام مهارت آفرینی زندگی تبدیل شود.

احمدی، با اشاره به اینکه نظام تعلیم و تربیت نیاز به کار فرهنگی عمیقی دارد، ادامه داد: در آینده نزدیک بعد از ترمیم کاستی های نظام آموزش و پرورش برای کیفی سازی معلم تلاش می شود و با توجه به مدیریت جهادی در سازمان مرکزی و استان ها مباحث کمی و کیفی عملیاتی می شود.

وی یادآوری کرد: بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان کشور می تواند در کمی و کیفی سازی کمک حال دانشگاه فرهنگیان باشد و در این راستا از ۷۰ درصد ظرفیت های مردمی و کمک های خیران بهره می برد.

مدیرعامل بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان کشور با اشاره به سابقه وقف و سنت حسنه نیکوکاری در کشور و آذربایجان شرقی گفت: در زمان کنونی این سنت حسنه در کشور ما مغفول شده و از رتبه ۲۳ به رتبه ۲۶ در بین ۱۴۶ کشور دنیا تنزل کرده است.

احمدی، افزود: این بنیاد تلاش می کند با تاسیس ۳۱ شعبه در استان های کشور سنت حسنه وقف را در جهت کمی و کیفی سازی دانشگاه فرهنگیان عملیاتی کند و مشکلات پیش پا افتاده پردیس ها و مراکز آموزش عالی را رفع کند.

وی اظهار داشت: بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان در این راستا طرح شعار « یکصد، سی و یک» را با تکیه بر ثروت مشروع نیکوکاران کشور عملیاتی می کند و در آن تلاش می کند در ۳۱ استان کشور ۱۰۰ هکتار به ساخت دانشگاه فرهنگیان واگذار شود.

مدیرعامل بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان کشور گفت: هم اکنون نقشه آن ها آماده و همه خدمات مسایل دانشجویی در آن لحاظ شده است و امید است با کمک مسوولان در خصوص اهدای زمین برای این منظور و مشارکت خیران این دانشگاه ها در استان ها ساخته شود.

احمدی، ادامه داد: امروز دوازدهمین بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان در آذربایجان شرقی تاسیس و اعضای هیات مدیره آن انتخاب شدند و تاسیس شعبه این بنیاد در سایر استان ها نیز در دستور کار است.

وی با بیان اینکه عمده کمک های خیران به این بنیاد در قالب ساخت و ساز و کمک های رفاهی انجام می شود، یادآوری کرد: دانشگاه فرهنگیان زمینی در اختیار نداشته و فضاهای آموزشی و فیزیکی آن مربوط به آموزش و پرورش است.

رسانه ها نیکوکاران را برای کمک به ساخت دانشگاه فرهنگیان سوق دهند

رئیس هیات مدیره بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان نیز در این مراسم با اشاره به سابقه زیاد مردم ایران در امر وقف و نیکوکاری، گفت: هر وقت صحبت از خیرین می شود همه به یاد خیرین سلامت و مدرسه ساز می افتند و کسی به فکر خیر دانشگاهی نمی افتد.

علیقلی حسنی اعظمی، افزود: برای جلب کمک خیران باید علاقه، انگیزه و محبت در آنان ایجاد و زمینه مشارکت آنان را در ساخت دانشگاه فرهنگیان فراهم کرد تا بتوان منابع انسانی مورد نیاز نظام آموزش و پرورش را تامین کرد.

وی اظهار داشت: آذربایجان شرقی و تبریز دارای سابقه بالایی در مباحث وقف و نیکوکاری دارد و در ارتباط با مراکز آموزشی و دانشگاهی از ظرفیت بالایی برخوردار است و می توان با کمک خیران دانشگاه فرهنگیان را در این شهر احداث کرد.

۳ هزار و ۳۶۸ دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی مشغول تحصیل هستند

رییس دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی نیز در این نشست با بیان اینکه هم اکنون ۳ هزار و ۳۶۸ دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند، گفت: از این تعداد ۳ هزار و ۳۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۶۸ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می کنند.

اسداله خدیوی، افزود: از این تعداد یک هزار دانشجو در پردیس دختران، یک هزار و ۵۰۰ دانشجو در پردیس پسران در مقطع کارشناسی پیوسته، ۱۰۰ دانشجوی ناپیوسته و ۷۰۰ دانشجوی مهارت آموز مشغول تحصیل هستند.

وی اظهار داشت: دانشجویان این دانشگاه در ۱۶ رشته مورد نیاز آموزش و پرورش مشغول تحصیل هستند و تاسیس چند رشته جدید نیز در این دانشگاه به وزارت علوم و آموزش عالی پیشنهاد شده است که در صورت تصویب به رشته های این دانشگاه اضافه می شود.

خدیوی، با اشاره به اینکه امسال یکصدمین سال نکوداشت مراکز تربیت معلم در سطح کشور گرامی داشته شد، ادامه داد: تاسیس تربیت معلم در کشور دارای یک قرن سابقه بوده و اولین تربیت معلم پسران در تبریز با عنوان شهید رجایی در سال ۱۳۱۳ پس از تربیت معلم پسران تهران در این شهر تاسیس شد.

وی با بیان اینکه براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی این مرکز در سال ۱۳۹۱ به دانشگاه فرهنگیان ارتقا یافت، یادآوری کرد: امسال اداره کل آموزش و پرورش استان نیاز به ۴ هزار و ۴۰۰ نفر و برای سال بعد ۶ هزار و ۴۰۰ نیاز دارد که با پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری و ماده ۲۸ یا مهارت آموز در قالب اخذ آزمون از دانشجویان لیسانس، فوق لیسانس و دکتری این نیروها تامین می شود.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

مرد جوان پسر مورد علاقه مادرزنش را به قتل رساند!