حجت الاسلام رجایی خراسانی در مراسم ترحیم آیت الله موسوی خلخالی: این عالم برجسته نمونه بارز روحانیت اصیل بود


حجت الاسلام رجایی خراسانی در مراسم ترحیم آیت الله موسوی خلخالی: این عالم برجسته نمونه بارز روحانیت اصیل بود

شفقنا- مراسم ترحیم آیت الله موسوی خلخالی با حضور جمعی از علما و اساتید حوزه علمیه در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد. به گزارش خبرنگار شفقنا در مشهد، حجت الاسلام رجایی خراسانی، از اساتید حوزه علمیه مشهد در این مراسم به سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: ذات مقدس باری تعالی نعمت های فراوانی به ما عنایت کرده […]

حجت الاسلام رجایی خراسانی در مراسم ترحیم آیت الله موسوی خلخالی: این عالم برجسته نمونه بارز روحانیت اصیل بود

شفقنا- مراسم ترحیم آیت الله موسوی خلخالی با حضور جمعی از علما و اساتید حوزه علمیه در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شفقنا در مشهد، حجت الاسلام رجایی خراسانی، از اساتید حوزه علمیه مشهد در این مراسم به سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: ذات مقدس باری تعالی نعمت های فراوانی به ما عنایت کرده و از بهترین آنها نعمت هدایت است، خداوند کاروان بشر را بدون راهنما قرار نداده و ۱۲۴ هزار پیامبر مرسل و غیر مرسل برای هدایت بشر فرستاده است که هرکدام هم اوصیایی داشته اند و افضل آنها خاتم الانبیاست و اوصیایش ائمه اطهار و کسانی هستند که خداوند برای هدایت جامعه بشری فرستاده است.

وی ادامه داد: خداوند متعال همه موجودات را هدایت کرده است اما انسان ها را به دو هدایت تکوینی و تشریعی هدایت نموده است، بعد از غیبت امام عصر(عج) این بار سنگین هدایت، به دوش علمای دینی قرار گرفت و حضرت صاحب الزمان(عج) فرمودند در گرفتاری ها، مشکلات و در احکام دین، به علما، دانشمندان و کسانی که سخنان و احادیث ما را نقل می کنند و می شناسند، مراجعه کنید. آنان حجت من بر شما و من حجت خدا بر آنها هستم و این امر خطیر بعد از غیبت امام زمان(عج) به دوش علما و دانشمندان دینی قرار گرفت.

این استاد حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه علما مرزداران دینی هستند، افزود: این تعداد زیاد روایتی که در فضیلت علما و علم آمده به خاطر مسئولیت سنگینی است که بر دوش آنان قرار گرفته است، امام صادق(ع) می فرمایند: «عالمی که مردم از علم او نفع ببرند، فضیلتش از هفتاد هزار عابد نزد خداوند بیشتر است» و امام حسن عسگری(ع) نیز می فرمایند: «اگر کسی یتیمی را نوازش به ازای هر مویی که از زیر دست او عبور کند، خداوند متعال قصری در بهشت، به وی عنایت خواهد کرد.» و از این یتیم سخت تر و مشکل تر و شدیدتر یتیمی است که دستش به امام زمانش نمی رسد و قدرت وصول به امام عصر را ندارد. آن عالمی که کفایت این یتیمان عالم محمد را به دست گرفته و سرپرستی می کند، درجه بسیار بزرگ و عظیمی نزد پروردگار متعال دارد.

وی بیان کرد: علمایی که جوانیشان را در این راه صرف می کنند، در مضیقه زندگی می کنند تا سرپرست یتیمانی که پدر واقعی و امام زمانشان را نمی بینند، باشند. لذا از صدر اسلام تاکنون شاگردان ائمه و علمای دینی زبان گویای اسلام بوده و سعی می کردند قوانین و مقررات دین را محافظت کنند و در برابر آنهایی که در صدد تخریب دین هستند، بایستند.

رجایی خراسانی با اشاره به دشمنی های دشمنان اسلام با جامعه فقاهت و فقها، اظهار کرد: اینکه می بینید اکنون لبه تیز تیغ دشمن علیه دین و علماست، به آن دلیل است که تاکنون از علما ضربه های بسیاری دیده اند و اکنون بسیار علیه اسلام و علما تلاش می کنند چرا که تاکنون علمایی مثل جمال الدین اسد آبادی، مرحوم آیت الله مدرس و… علیه آنان ایستادگی کردند. امام خمینی(ره) در دورانی که تبلیغات منفی علیه روحانیت به اوج خود رسیده بود در برابر طاغوت ایستاد و تمام نقشه های دشمنان را نقش بر آب کرد و با حرکت خود نظامی را به وجود آورد که آرزوی همه علمای گذشته و بزرگان دینی بوده است.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه امروز محبت اسلام و علما در دل مردم وجود دارد، تصریح کرد: اکنون شما می بینید وقتی یک عالم از دنیا می رود، سیلی از جمعیت مردم برای تشیع او حضور می یابند یا زمانی که رهبر انقلاب فرمانی صادر می کنند، فوج عظیم مردم به آن پاسخ می دهند و کسانی که با جامعه اسلامی و علما مخالف هستند، عده قلیلی می باشند که به دنبال عیاشی و خوش گذرانی هستند، بنابراین باید قدر حوزه های علمیه را بدانیم. امروزه طلاب علوم دینی با کمترین شهریه و با سخت ترین شیوه زندگی امرار معاش می کنند، با این حال در تمامی مشکلات از جمله سیل، زلزله، جنگ و … به داد مردم می رسند و همچنین اعتقادات مردم را مرزداری می کنند.

وی با بیان اینکه مرحوم آیت الله موسوی خلخالی یکی از نمونه های بارز روحانیت اصیل بود، بیان کرد: آن بزرگوار سال های بسیاری در حوزه های علمیه خدمت کرد و با سختی ها و مشکلات بسیار درس خواند و ایشان شخصیتی بود که در درس خارج مرحوم حضرت آیت الله العظمی خویی یک دوره کامل به همراه حضرت آیت الله العظمی سیستانی حضور پیدا کردند و دور بعدی تدریس آیت الله خویی را نیز به پیشنهاد و دعوت مرحوم آقای خویی نیز شرکت کردند چرا که آقای خویی می گفت، محمدمهدی خلخالی نور چشم من است.

این استاد حوزه علمیه گفت: حضرت آیت الله العظمی سیستانی بیان کرد که مرحوم شیخ حسین حلی از شخصیت ها و علمای برجسته نجف، که از اساتید مرحوم آیت الله خلخالی نیز بودند، گفته است که اگر آقای خلخالی در نجف می ماند، مرجعیت به دیگران نمی رسید.

وی ادامه داد: شخصیت هایی همچون مرحوم آیت الله خلخالی نمونه های بسیار ارزشمند در تاریخ طلبگی و حوزه های علمیه هستند و حوزه ها باید بسیار کار کنند تا دوباره شخصیتی مثل ایشان تحویل جامعه دهند. اکنون این شخصیت بزرگ و عالیقدر از دست ما رفت و من این مصیبت بزرگ را به پیشگاه مولایمان امام عصر(عج) مقام معظم رهبری و حوزه های علمیه تسلیت عرض می کنم و امیدواریم خداوند روح بلند این عالم جلیل القدر را شادمان بفرماید و به بازماندگان ایشان صبر و اجر عنایت کند.

لازم به ذکر است در مراسم ترحیم آیت الله موسوی خلخالی، حجت الاسلام مهدی شجاع و حمید شاکر نژاد به قرائتی آیاتی از قرآن کریم پرداختند. حجت الاسلام سید جعفر ماهرخسار مدح اهل بیت(ع) را زمزمه و حاج صادق آهنگران حدیث شریف کساء را قرائت کردند.

انتهای پیام

fa.shafaqna.com

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق