تحریم دارویی، گلوی بیماران MPS را می فشارد
رییس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت گفت: شرکتهای تولیدکننده انحصاری داروهای بیماران MPS، از صادرات داروها به ایران خودداری میکنند.
مهدی شادنوش رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت در خصوص مشکلاتی که متعاقب تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران برای بیماران خاص ایجاد شده است، گفت: همانطور که بارها گفته شده، آمریکایی ها با اعمال تحریم های ناجوانمردانه، تجهیزات پزشکی، داروها و لوازم مصرفی مورد نیاز مردم ایران را نشانه گرفته اند و با آزار بیمارانمان در تلاش هستند که فشارهای سیاسی شان را برای پیشبرد منافع خود، تحمیل کنند.
سکوت سازمان جهانی بهداشت در برابر تحریم های دارویی
وی با بیان اینکه تحریم های ظالمانه در حوزه سلامت به طور ویژه بیماران خاص، صعب العلاج و نادر را هدف قرار داده و برای بیماران نگرانی و استرس زیادی را به وجود آورده است، تصریح کرد: درحال حاضر، آنچه برای ما اخیرا نگرانی مضاعف ایجاد کرده، عدم در اختیار گذاشتن داروهای بیماران مبتلا به MPS برای پیشبرد پروسه درمان است که منجر شده وضعیت بیماران در شرایط خطرناکی قرار گیرد، بیم آن می رود که سلامتی بیماران دچار مشکل شده و حتی از بابت ادامه حیات با خطر مواجه شوند.
او افزود: این در حالی است که حدود یک ماه و نیم قبل، وزیر بهداشت در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت و رییس یونیسف، این موارد را هشدار داده و برای تامین داروی این بیماران استمداد کرده بود، اما تاکنون هیچ اقدامی از سوی مجامع بین المللی صورت نگرفته است و در مقابل این رفتار ضدبشری ایالات متحده، سکوت شده است.
تحریم دارویی جان ۳۳۵ بیمار MPS را تهدید می کند
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت بیان کرد: برای خرید این داروها، حتی ارز موردنیاز نیز تخصیص پیدا کرده است، اما شرکتهای تولیدکننده انحصاری داروهای بیماران MPS، مانند، شرکت بایومارین آمریکا و لزوبزیکس کره جنوبی، با این بهانه که بانکهای عامل شان نمیتوانند این مبالغ را به شرکتها منتقل کنند، از صادرات این داروها به ایران خودداری کرده و حداقل جان ۳۳۵ نفر بیمار مبتلا به MPS را با خطرات جدی روبرو میکنند.
وی گفت: از سازمانهای مردم نهاد مستقل و رسانههای آزاد درخواست داریم، صدای این بیماران و خانواده هایشان را به گوش جهانیان برسانند، چراکه بیماران ما از سوی آمریکا مورد ظلم و ستم مستقیم واقع شده اند. آمریکا با خوی استکباری اش این دردها و رنجها را نادیده گرفته و اهداف شوم سیاسی خود را با سرنوشت و حیات انسانها گره زده است، امیدواریم افکار عمومی جهانی، آمریکاییها را وادار به تفکر کند تا متوجه شوند سلامت بیماران استثنا بوده و نباید برای پیشبرد منافع سیاسی، مورد سواستفاده قرار گیرد.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت بیان کرد: همکاران ما در سازمان غذا و دارو با تلاشهای شبانه روزی در صدد هستند که با نمایندگان داخلی و خارجی این شرکتها مذاکره کنند تا بتوانند راهی پیدا کنند تا داروی بیماران تامین شود. اما این شرکتها به بهانههای مختلف از ارائه دارو خودداری میکنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران