به گزارش همشهری آنلاین، باز هم هواپیما سقوط کرد. آنهم فقط ۸ دقیقه پس از آغاز پرواز. صبح چهارشنبه، ۱۸ دی، ساعت ۶:۱۲ بویینگ ۷۳۷ اوکراینی با ۱۷۶ نفر (۲۹ نفر غیرایرانی و ۱۴۷ نفر ایرانی) از فرودگاه امام خمینی(ره) تهران به مقصد کییف پایتخت اوکراین به هوا برخاست؛ اما ۲ دقیقه پس از پرواز ارتباط خود را با برج کنترل از دست داد و ۶ دقیقه بعد هم در حالی سقوط کرد که یکی از موتورهای سمت راست آن آتش گرفته بود. هواپیمایی که بیشتر مسافران آن دانشجویانی بودند که پس از پایان تعطیلات آغاز سال نو میلادی باید به کلاس و دانشگاه خود در کشورهای مختلف بازمیگشتند.
بیشتر بخوانید و ببینید: فیلمها و عکسهای اختصاصی همشهری از سانحه سقوط هواپیما
به گفته سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، این هواپیما اوکراینی بوده و در اجاره ایران نبوده است
یک نفر از خانواده همشهری در سانحه سقوط هواپیما جان باختپدرام جدیدی برای شرکت در سالگرد فوت پدرش (حسین جدیدی) رئیس سابق حسابداری سازمان آگهیهای همشهری به ایران سفر کرده بود و در حال بازگشت به کشور محل تحصیل خود بود. پدرام جدیدی ۲۶ ساله در حال تحصیل در مقطع دکتری رشته مهندسی عمران در کشور کانادا بود.
ماه عسل به مقصد مرگ؛ تازهعروس و داماد در میان جانباختگان سقوط هواپیماپونه گرجی و آرش پورضرابی، دانشآموختگان مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف که ۳ روز پیش مراسم عقدشان را در ایران برگزار کرده بودند هر دو در حادثه پرواز تهران-کییف جان خود را از دست دادند.
دستنوشته باقیمانده از دانشجوی مسافر هواپیمای اوکراینی که از خدا برای امتحانی که به آن نرسید طلب کمک کرده بود.
یکی از دانشجویان ایرانی جانباخته در حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی، پیش از پرواز در حساب توییتر خود با نام کاربری sorush ab حلالیت طلبیده بود.
آخرین پست داستاننویس ایرانی در شبکههای اجتماعی مجازیدر پی سانحه سقوط مرگبار هواپیمایی اوکراینی در اطراف تهران، خانواده حامد اسماعیلیون نویسنده و داستاننویس ایرانی جان باختند.
در این پرواز تعدادی از فرزندان و بستگان مقامات هم بودند...
فرزندان کدام مقام دولتی در سقوط هواپیما جان باختند؟بنا بر اعلام پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۲ تن از فرزندان دکتر «محسن اسدی لاری» مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت در حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی جان باختهاند.
خبرگزاری مهر نیز نوشت: دختر و داماد یکی از اعضای سازمان نظام صنفی رایانهای هم در این پرواز حضور داشتند.
این پرواز یک بازمانده هم دارد که به علت توقیف خودرویش در محور سوادکوه از پرواز جاماند و از مرگ حتمی نجات یافت. به گفته رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان سوادکوه، این مسافر خط پروازی تهران– اوکراین که از نرسیدن به پروازش ناراحت بود پس از اطلاع از سقوط این هواپیما و کشته شدن همه سرنشینان آن، از نجات جان خود خوشحال شد و در تماس تلفنی با ماموران پلیس راه، از آنها به خاطر نجات جانش تقدیر و تشکر کرد.
بیشتر بخوانید: تصاویر و آمار تلخ سقوط هواپیما اوکراینی؛ بیشتر مسافران ایرانی بودند | سقوط ارتباطی با پرتاب موشک دارد؟
علت سقوط بویینگ ۷۳۷رئیس مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی وزارت راه و شهرسازی گفت: علت سقوط بویینگ ۷۳۷ که در نزدیکی شهر جدید پرند سقوط کرد، آتشسوزی در قسمت موتور هواپیما بود.
«قاسم بینیاز» هر گونه شایعه در خصوص اصابت موشک به بویینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی اوکراینی و تروریستی بودن سانحه را رد کرد و گفت: اگر موشک به هواپیما اصابت میکرد، هواپیما در آسمان منفجر میشد اما آتشسوزی در قسمت موتور و تلاش ناموفق خلبان برای کنترل هواپیما منجر به سقوط و فوت تمام سرنشینان آن شد.
بنا بر گزارش روزنامه نیویورکتایمز، بسیاری از هواپیماهای فعال در خطوط هوایی اوکراین عمر بیش از ۱۰ سال دارند اما هواپیمایی که سقوط کرد، سال ۲۰۱۶ از شرکت بویینگ خریده و مستقیم از کارخانه به کییف منتقل شده بود. مهندسان پرواز هم دو روز پیش از حادثه هواپیما را بازدید اساسی و ایرادهای احتمالی آن را رفع کرده بودند. همه پروازهای خطوط هوایی اوکراین به مقصد تهران تا روشن شدن ابعاد حادثه لغو شده است.
واکنش رئیسجمهور اوکراین به سانحه بویینگ ۷۳۷«ولودومیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین پس از با خبر شدن از وقوع این سانحه سفر خود به عمان را نیمهتمام گذاشت و در پیامی به خانوادههای قربانیان این حادثه تسلیت گفت و با آنان ابراز همدردی کرد.
سفارت اوکراین در ایران نیز به چگونگی وقوع این سانحه غمانگیز پرداخت و کنسول این کشور نیز در محل سقوط هواپیما حضور یافت.
با وجود ثبت اسامی مسافران هواپیمای اوکراین که صبح چهارشنبه، ۱۸ دی، در حومه تهران (شاهدشهر شهریار) سقوط کرد، آمار متناقضی از تعداد مسافران و نیز ملیتهای آنها منتشر شده است. اسامی مسافران این پرواز را در جدول زیر مشاهده میکنید. به گفته منابع خبری، تمام ۱۷۶ سرنشین این حادثه جان باختند که از این تعداد ۹ نفر خدمه هواپیما و بقیه مسافر بودند.
دویچهوله نیز در پیج اختصاصی خود در شبکههای مجازی درباره تابعیت و تعداد مسافران این پرواز نوشت: وادیم وریستایکو، وزیر امورخارجه اوکراین چهارشنبه ۱۸ دی اعلام کرد که ۸۲ ایرانی، ۶۳ کانادایی (اکثریت شهروند دوتابعیتی)، ۱۱ اوکراینی، ۱۰ سوئدی، ۴ افغان، ۳ شهروند آلمانی و ۳ شهروند بریتانیایی در میان کشتهشدگان بوئینگ ۷۳۷ خطوط هوایی اوکراین که در نزدیکی فرودگاه امام خمینی(ره) سقوط کرد، حضور داشتند.
جمعی از دانشآموختگان دانشگاه صنعتی شریف در سقوط هواپیما جان باختندپس از بررسیها اعلام شد در بین مسافران هواپیما تعدادی دانشجو از دانشگاههای مختلف کشور وجود داشت که تعدادی از آنها دانشآموختگان دانشگاه صنعتی شریف بودند. تا لحظه تنظیم این گزارش، اسامی آنها بدین شرح اعلام شده است:
۱. حمیدرضا ستاره کوکب ورودی ۱۳۸۹ کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک
۲. مهدی اسحاقیان درچه ورودی ۱۳۹۲ کارشناسی مهندسی مکانیک
۳. پونه گرجی ورودی ۱۳۹۱ کارشناسی مهندسی کامپیوتر
۴. ایمان آقابالی ورودی ۱۳۸۹ کارشناسی مهندسی برق
۵. آرش پورضرابی ورودی ۱۳۹۱ کارشناسی مهندسی کامپیوتر
۶. محمد الیاسی ورودی ۱۳۸۹کارشناسی مهندسی مکانیک
۷. میلاد قاسمی آریایی ورودی ۱۳۸۴ کارشناسی مهندسی برق/۱۳۸۹ کارشناسی ارشد مدیریت
۸. الناز نبیی ورودی ۱۳۹۲ کارشناسی ارشد مدیریت
۹. محمد امین بیروتی ورودی۱۳۹۲ مهندسی کامپیوتر
۱۰. زهرا حسنی سعدی ورودی ۱۳۹۲ کارشناسی فیزیک
۱۱. امیر اشرفی حبیب آبادی ورودی۱۳۹۲ کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک
۱۲. محمد صالحه ورودی۱۳۸۴ کارشناسی مهندسی کامپیوتر/ ۱۳۸۹ کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر
۱۳. غزل نوریان ورودی ۱۳۹۱ کارشناسی مهندسی علم مواد
۱۴.منصور اثنیعشری اصفهانی ورودی ۱۳۹۱ کارشناسی ارشد مهندسی عمران
در مورد رده سنی جانباختگان سانحه هوایی نیز ایسنا آماری منتشر کرده که بدین شرح است: از مجموع ۱۴۷ مسافر ایرانی ۵۳ مسافر یعنی معادل ۳۶ درصد آنان متولد دهه ۶۰ شمسی بودند. پس از متولدین دهه ۶۰، دهه هفتادیها با ۳۰ مسافر، یعنی معادل ۲۰.۴ درصد قرار دارند. پس از دهه ۷۰، متولدین دهه ۵۰ با ۲۴ مسافر و متولدین دهه ۸۰ با ۱۸ مسافر قرار دارند و به ترتیب ۱۶.۳ و ۱۲.۲۴ درصد از کل مسافران را شامل میشوند. متولدین دهه ۴۰ با ۹مسافر و متولدین دهه ۹۰ با ۷ مسافر در رتبههای بعدی قرار دارند. ۳ مسافر نیز متولد دهه ۳۰ بودند، ۲ مسافر سال تولدشان نامشخص است و یک مسافر نیز متولد دهه ۲۰ بود. کمسنترین مسافر این پرواز نیز متولد ۲۵ مرداد ماه ۱۳۹۷ است.
در ارتباط با این حادثه ویدئوهایی منتشر شده که برخی از آنها را در ادامه میبینید: