پیشنهاد نامگذاری بخش‌هایی در دانشگاه‌ها به نام نخبگان جانباخته در سقوط هواپیما


پیشنهاد نامگذاری بخش‌هایی در دانشگاه‌ها به نام نخبگان جانباخته در سقوط هواپیما

شیراز- ایرنا- مراسم یادبود حدیث حیات داوودی فارغ‌التحصیل نخبه دانشگاه شیراز و از جانباختگان حادثه سقوط هواپیمای مسافربری یکشنبه برگزار شد و با طرح درخواست و پیشنهاد نامگذاری بخش‌هایی در دانشگاه‌ها به نام نخبگان جانباخته در سقوط هواپیما همراه بود.

علیرضا حیات داوودی برادر این نخبه علمی در دانشگاه شیراز گفت: نباید افرادی که همچون "حدیث"هستند و جامعه نخبگان کشور را تشکیل می دهند فراموش یا نومید شوند.

وی با اشاره به جان باختن ١٧۶ مسافر در این حادثه خاطرنشان کرد: ایجاد امید در جامعه و مدیریت صحیح می‌تواند عاملی برای تقویت سرمایه اجتماعی و حفظ نخبگان جامعه شود.

او با تاکید بر اینکه هنوز نتوانسته است داغ از دست دادن خواهر خود را فراموش کند ادامه داد: برگزاری مراسم های یادبود توسط محافل علمی کشور، مسکنی است بر داغ از دست دادن نخبگان کشور؛ البته این غم به قدری سنگین است که هیچ مسکنی آرام بخش آن نیست.

حیات داوودی بیان کرد: نخبگان علمی کشور در شرایطی تربیت و رشد می یابند که فارغ از نگاه های سیاسی تنها به دنبال علم آموزی و تبدیل علم به عمل هستند و سالیان متمادی طول می‌کشد تا چنین نخبگانی دوباره در کشور متولد شوند و رشد یابند.

به گفته وی، حدیث حیات داوودی که در این حادثه جان باخت دانش آموخته مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه شیراز و دانشجوی ترم سوم مقطع دکتری در دانشگاه کانادا بود.

حیات داوودی از مسوولان نیز درخواست کرد: از تمامی مسوولان می‌خواهیم به عنوان یکی از خانواده های داغ دار در این حادثه با اشد مجازات نسبت به خاطیان اقدام شود و در دانشگاه شیراز نیز همچون دانشگاه وسترن کانادا بخشی را به نام این نخبه علمی کشور نامگذاری کند.

استاد و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز نیز در این آیین گفت:پس از شهادت سردار سلیمانی شاهد به صحنه آمدن جمعیتی از تمامی طیف های سیاسی بودیم، جمعیتی که وجه مشترک آنان وحدت در مقابل دشمنان بود؛ پس باید صدای مردم را بهتر شنید.

سید علی‌اکبر صفوی در این جلسه بیان کرد: مدیریت در جامعه یکی از موضوعاتی است باید بیش از گذشته مورد توجه باشد و نگاه مدیریت باید در جامعه تغییر کند.

او با اشاره به اینکه یکی از دانشجویان نخبه دانشگاه شیراز در حادثه سقوط هواپیمای مسافربری جان باخت، گفت: باید علت خروج نخبگان جامعه عارضه یابی شود و علت خروج نخبگان پس از واکاوی برطرف شود.

به عقیده این استاد دانشگاه، در حادثه سقوط هواپیما در تهران عوامل متعددی مقصر هستند و تنها نمی‌توان یک بخش یا نهاد را مقصر دانست.

این استاد دانشگاه شیراز با تاکید بر لزوم بهبود مدیریت در جامعه تاکید کرد: حوادث کرمان یکی از مواردی است که می‌شد با مدیریت صحیح از آن جلوگیری کرد البته کشته های سوءمدیریت در کشور بسیار زیاد است و تلفات جانی و مالی در تصادفات مختلف مبین این مساله است.

هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی اوکراینی با ۱۷۶ مسافر و ۹ خدمه پروازی که صبح چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه جاری، تهران را به مقصد کی‌یف پایتخت اوکراین ترک می‌کرد حوالی شهر جدید پرند در استان تهران سقوط کرد و همه مسافران جان باختند.

صبح شنبه ۲۱ دی‌ماه جاری،‌ستاد کل نیروهای مسلح ایران تایید کرد که بر اثر بروز خطای انسانی و غیرعمد، هواپیمای خطوط هوایی اوکراین مورد اصابت قرار گرفته است.

این ستاد اطمینان خاطر داد با پیگیری انجام شده اصلاحات اساسی در فرآیندهای عملیاتی در سطح نیروهای مسلح، امکان تکرار این گونه خطاها را غیر ممکن ساخته و بلافاصله مقصر آن را به سازمان قضایی نیروهای مسلح معرفی کند تا با خطاهای صورت گرفته برخورد قانونی صورت گیرد.

در ادامه رییس جمهوری ضمن ابراز تاسف از خطای انسانی رخ داده که منجر به سقوط هواپیمای اوکراینی شد، در بیانیه‌ای اعلام داشت: مسببین این اشتباه نابخشودنی مورد پیگرد قانونی قرار گرفته و نتایج به استحضار ملت شریف ایران و خانواده‌های قربانیان برسد.

همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی اطلاع از نتایج تحقیقات ستاد کل نیروهای مسلح درباره سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی، در پیامی با ابراز همدردی عمیق و مجدد با خانواده‌های داغدار، ستاد کل نیروهای مسلح را مأمور پیگیری کوتاهی‌ها یا تقصیرهای احتمالی در این حادثه و مراقبت برای عدم امکان تکرار چنین سانحه‌ای کردند.



افتتاح فاز تکمیلی دانشگاه صنعتی شیراز در شهر صدرا