حماسه 2 بهمن 57 مردم ارومیه جرات مبارزه ملت ایران را مضاعف کرد


حماسه 2 بهمن 57 مردم ارومیه جرات مبارزه ملت ایران را مضاعف کرد

ارومیه- ایرنا- جنگ مسلحانه مردم ارومیه علیه طاغوتیان در 2 بهمن سال 1357، نماد ایستادگی و استقامت مردم شجاع این شهرستان است و به گفته یکی از حاضران در این حماسه، جرات مبارزه ملت ایران پس از آن مضاعف شد.

نصرالله اسداللهی که از طراحان جنگ مسلحانه مردم ارومیه طی روزهای زمستان سال ۱۳۵۷ بود، در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: در پی شهادت تعداد زیادی از هموطنان در شهرهای مختلف کشور از جمله ارومیه در پاییز و زمستان سال ۱۳۵۷، مرحوم حسنی دستور تشکیل گروه مسلحانه برای مقابله با دژخیمان پهلوی را به من صادر کرد.

وی با اشاره به فعالیت‌های پیدا و پنهان گروه‌های مسلح علیه رژیم ستمشاهی در روزهای آغازین زمستان سال ۱۳۵۷ اضافه کرد: رژیم پهلوی در روزهای پایانی دی آن سال، ارتش را برای مقابله با مردم از پادگان قوشچی به ارومیه سوق داد که همین امر، عزم انقلابیون را برای مقابله جدی‌تر با رژیم جزم‌ کرد.

وی بیان کرد: در روز دوم بهمن آن سال با برنامه‌ریزی قبلی، نیروهای انقلابی در اطراف مسجد اعظم ارومیه منتظر حضور نیروهای ارتش شاهنشاهی بودند تا در صورت حضور تانک‌ها در مقابل آنان بایستند که برای همین امر نیز سنگرهایی در جلوی بازار ارومیه پیش‌بینی شده بود.

وی ادامه داد: در کنار سنگرهای خیابانی، سنگرهای دیگری نیز در پشت بام بانک ایرانشهر (تجارت کنونی)، پشت بام مسجد اعظم و بخشی از ساختمان مسجد آقا علی اشرف در خیابان امام (ره) تعبیه شده بود تا عملیات مقابله با قدرت تمام اجرایی شود.

اسداللهی گفت: تانک‌های رژیم ستمشاهی در ساعت ۹ صبح روز دوم بهمن سال ۱۳۵۷ با همراهی سربازان پیاده به جلوی بازار رسیدند و اقدام به شلیک گلوله به سمت مسجد اعظم کردند که این امر موجب تیراندازی دو طرفه بین انقلابیون و نیروهای رژیم ستمشاهی شد.

وی افزود: مقاومت مردم ارومیه در مقابل تانک‌های رژیم پهلوی موجب عقب‌نشینی آنان به داخل پادگان لشکر ۶۴ پیاده ارومیه شد و قائله خاتمه یافت.

وی با اشاره به اینکه مقاومت مسلحانه مردم ارومیه واکنش بسیار زیادی بین مردم ایران داشت، اضافه کرد: در فاصله کمتر از چهار ساعت از این اقدام مسلحانه، در دیوارهای شهر اصفهان عبارت «زنده باد مبارزان مسلح ارومیه» نوشته شده بود که رسیدن این خبر به مبارزان ارومیه‌ای، آنان را امیدوار به آینده کرد.

اسداللهی گفت: جنگ مسلحانه ارومیه نقطه عطفی در تاریخ مبارزه‌های مردم کشور بود و جراتی مضاعف به ملت ایران داد تا علیه طاغوت با تمام توان مبارزه کنند.

وی خواستار ثبت روز دوم بهمن در تقویم رسمی کشور شد و افزود: این امر موجب می‌شود تا وقایع آن روز به نسل امروز و آینده منتقل شده و در یادها باقی بماند.

به گزارش ایرنا ارومیه نخستین شهر کشور بود که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی جرقه مبارزه مسلحانه در آن کلید خورد و واقعه مسجد اعظم ارومیه در دوم بهمن ۵۷ نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران به ویژه آذربایجان‌غربی به شمار می‌رود.

امروز، چهل و یکمین سالروز واقعه دوم بهمن در ارومیه بود که با برنامه‌های ویژه‌ای گرامی داشته شد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر