ظرفیت دراماتیک قشر روحانیت/ ساخت «روز بلوا» با حمایت اوج
گروه هنر ــ کارگردان «روز بلوا» در نشست خبری این فیلم اظهار کرد: روحانیت بخشی از جامعه است و معتقدم این قشر به لحاظ درام، زیباییهایی دارد که میتوانند محور فیلمها و سریالهای بسیاری باشد.
به گزارش ایکنا؛ نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «روز بلوا» ساخته بهروز شعیبی با حضور کارگردان، داریوش ارجمند، لیلا زارع، محمدعلی محمدی بازیگران، مهران کاشانی نویسنده، امیر جعفری فیلمبردار و کارن همایونفر، آهنگساز امروز ۱۸ بهمنماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد. منصور ضابطیان به عنوان مجری و سحر عصرآزاد به عنوان منتقد در جلسه حضور داشتند.
عصر آزاد منتقد در این جلسه اظهار کرد: من کارهای بهروز شعیبی را از ابتدا دنبال کردهام. جالب است این فیلمساز هیچگاه در یک گونه و ژانر باقی نمانده است و در کارهایش همیشه انتخابهایی جذاب دارد. نکته بعدی در کارهای وی این است که دغدغه مسائل روز در آثارش دیده میشود، به همین جهت همیشه مفاهیمی را در کارش میبینیم که به نوعی جامعه ما متأثر از آن است.
وی افزود: کاراکتر روحانی در این فیلم بسیار جذاب و خوب است، البته در میان چالشی که در «روز بلوا» مطرح میشود، روحانیت به نوعی به مسائل اقتصادی پیوند میخورد. این اتفاق جسورانه است که به نوعی نشئت گرفته از همان شجاعتی است که در بهروز شعیبی سراغ داریم.
زیباییهای روحانیت در درام
در ادامه، شعیبی، کارگردان این فیلم گفت: جا دارد از بابک حمیدیان که امروز در این جلسه حضور ندارد، به نیکی یاد کنم. وی برای این فیلم بسیار زحمت کشید. همچنین داریوش ارجمند به عنوان یکی از بزرگان بازیگری زحمات فراوانی برای این اثر کشیدند. من همیشه دوست داشتم با وی همکاری داشته باشم و خوشحالم این اتفاق در «روز بلوار» افتاد.
وی افزود: تولید این فیلم با کمک مالی سازمان اوج ساخته شد، اما جالب است بدانید پیشنهاد دهنده کار خودمان بودیم و سفارشی از طریق اوج به ما داده نشد. وقتی فیلمنامه را به اوج عرضه کردیم، آنها با بلندنظری ساخت کار را قبول کردند.
شعیبی تأکید کرد: همانطور که پیشتر گفتم و هم اکنون هم میگویم، روحانیت بخشی از جامعه است. معتقدم این قشر به لحاظ درام، زیباییهایی دارد که میتوانند محور فیلمها و سریالهای بسیاری باشد.
کارگردان «روز بلوا» ادامه داد: اینکه در این فیلم منظورم چه نهادی یا بخشی از دولت بوده را به تماشاگر واگذار میکنم، چون عادت ندارم هر آنچه که خود مدنظرم است، در فیلم به صورت مستقیم یا عیان بیان کنم. نکته دیگر اینکه روز واقعه بیش از آنکه ما را به اتفاقات بیرونی دعوت کند، بیشتر به مسائل درونی تأکید دارد. چون وقتی ما دچار غفلت در خود میشویم، با اصلاح احوال درونی، بسیاری از مسائل حل میشود.
شعیبی تأکید کرد: شاید این نقد مطرح شود که چرا از طرفین، جزئیات بیشتری مطرح نشده است. اما هدف از ساخت روز بلوا ارائه بیانیههای سیاسی یا پرداختن به مسائل قضایی نیست، بلکه میخواستیم روابط آدمها را در پس یک قصه به نمایش بگذاریم.
قدرت بیشتر باید موجب نقدپذیری بیشتر شود
داریوش ارجمند، بازیگر فیلم ضمن تسلیت شهادت سردار سلیمانی اظهار کرد: در این نشست میخواهم یک مرگ بر آمریکای بلند هم بگویم، چون رئیس جمهور این کشور با شهادت یک سردار بزرگ، تنها خود را رسوا کرد. همچنین بابت کشته شدن هواپیما مسافربری به مردم تسلیت میگویم. این فیلم سینمایی به بلوکهایی میپردازد که ما هر روزه آنها را در پیرامون خود میبینیم، اما فراموش میکنیم. «روز بلوا» همین نکته را مدنظر دارد و به نوعی به غفلتهای ما تأکید میکند و میگوید هر یک از ما ممکن است یک بلوایی در اطرافش ببیند.
کاشانی، نویسنده فیلم هم درباره نگاه به روحانیت در فیلم گفت: تصور عموم جامعه از روحانیت این است که آنها قدرت فراوانی دارند، اما یک اصل در این میان وجود دارد و آن هم اینکه هرکس قدرت بیشتری دارد، باید تحمل نقد بیشتری نیز داشته باشد. این اتفاق درباره روحانیت در سینمای ما رخ داده و ما آثار متعددی در این حوزه دیدهایم، ولی باید تعداد این تولیدات بیشتر شود. این فیلم داستان یک روحانی است که لحظهای دچار غفلت میشود، اما در ادامه سعی میکند آن را جبران کند.
انتهای پیام