با « خونه مونی» علی مشهدی خونه‌بمونیم؟!


با « خونه مونی» علی مشهدی خونه‌بمونیم؟!

در «خونه مونی» پیام‌های آموزش شهروندی را هم در قالب بازی‌های داوران خواهیم دید.در «خونه مونی» پیام‌های آموزش شهروندی را هم در قالب بازی‌های داوران خواهیم دید.

به گزارش مشرق، «خونه ‌مونی» یک اتفاق تازه‌ در شبکه نسیم است و در ماه رمضان هر شب راهی آنتن می‌شود. محسن برمهانی، تهیه‌کننده این برنامه است و علیرضا مسعودی که به علی مشهدی شهرت دارد هم کارگردانی کار را بر عهده دارد. این ویژه‌برنامه 20 قسمتی کاری است از معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران که در قالب برنامه‌های «نوروزخانه» تولید می‌شود.
به گفته عوامل «خونه ‌مونی» این برنامه با شعار «خونه بمونید، بازی کنید و جایزه بگیرید» در روزهایی که به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از مردم در خانه هستند، قصد دارد ضمن استعدادیابی، فضایی شاد میان اعضای خانواده‌ها ایجاد کند و از فرصت حضور اعضای خانواده در کنار یکدیگر بهره ببرد.
به این ترتیب علاقه‌مندان می‌توانند در حوزه‌های اعلام شده از سوی این برنامه که غالبا سینمایی و تلویزیونی هستند، ویدیوهایی را تهیه و ارسال کنند تا شاید با وعده سازندگان این مسابقه یکی از برندگان 20 جایزه دو میلیون تومانی یا 20 جایزه سه میلیون تومانی یا 20 جایزه پنج میلیون تومانی باشند. ما در این گزارش برایتان از قوانین و شاخه‌های شرکت در این مسابقه، هیات داوران و... گفته‌ایم و جزئیات بیشتر را از کارگردان و سیدحسام رضوی، ایده‌پرداز آن جویا شدیم.
چرا «خونه مونی»؟

با « خونه مونی» علی مشهدی خونه‌بمونیم؟!


سیدحسام رضوی، یکی از ایده‌پردازان «خونه مونی» درباره روند شکل‌گیری این برنامه به جام‌جم می‌گوید: برنامه‌های جمعی شهرداری تهران از یک اسفند به خاطر کرونا لغو شد.
بیشتر بخوانید:

به همین خاطر معاونت فرهنگی و اجتماعی آن برنامه‌هایی در فضای مجازی و تلویزیون ترتیب داد. برنامه‌هایی در این قالب روی آنتن رفت و «خونه‌مونی» هم یکی از آنهاست که ایده‌اش را مطرح کردم. هدف ما این است مردم در خانه بمانند و در عین حال بتوانند هنر و استعداد خود را به نمایش بگذارند. در واقع با پایشی که در فضای مجازی انجام دادیم متوجه شدیم مردم به بازیگری علاقه بسیاری دارند و به همین سبب از آنها خواستیم ویدیوی بازیگری خود را برایمان بفرستند.

با « خونه مونی» علی مشهدی خونه‌بمونیم؟!

از طرف دیگر یکی از کارهایی که معاونت فرهنگی - اجتماعی باید انجام دهد، آموزش شهروندی است؛در «خونه مونی» پیام‌های آموزش شهروندی را هم در قالب بازی‌های داوران خواهیم دید. علی مسعودی هم بیان می‌کند از ابتدا طراحی این کار بر عهده داشته و با رضوی و تهیه‌کننده برنامه وارد همکاری شده است تا با همت شهرداری این روزهایی که مردم در خانه هستند، سرگرم شوند.


داوری استعدادها

هیات داوران این برنامه متشکل از چهار داور اصلی و یک داور پیشنهادی است. هیات داوران: داوران این مسابقه عباس جمشیدی‌فر، کمند امیرسلیمانی، الیکا عبدالرزاقی و علیرضا مسعودی (مشهدی) هستند که برخی از آنها اساسا به عنوان بازیگران ژانر کمدی شناخته می‌شوند و بقیه تجربه بازی در ژانرهای مختلف دارند. این انتخاب‌ها نشان می‌دهد سعی شده برنامه فضای شادی داشته باشد. البته همان ‌گونه که گفتیم، هیات داوران به این پنج نفر ختم نمی‌شود.

داور پنجم: داور پنجم، با هویتی نامعلوم هم وجود دارد که انتخاب او به عهده مخاطبان است. در واقع مردم می‌توانند نام داور پیشنهادی‌شان را در سایت این برنامه ثبت کنند و منتظر باشند تا ببینند بالاخره چه کسانی روی صندلی پنجم می‌نشینند. ایده‌پرداز برنامه می‌گوید: تا کنون چندهزار نظر داشتیم که داور پنجم را پیشنهاد دادند. این داور، چهره است و در هر قسمت برنامه عوض می‌شود؛ یعنی ما 20 داور پنجم داریم.

با « خونه مونی» علی مشهدی خونه‌بمونیم؟!


رقابت‌ در هنر هفتم

شرکت‌کنندگان این مسابقه می‌توانند توانایی خود را در رشته‌های مختلف هنری به نمایش بگذارند و با دیگر رقیبان خود در بردن جایزه‌های اعلام شده به رقابت بپردازند. حالا تفاوت اینجاست که محل مسابقه برای شرکت‌کنندگان فضای استودیو و... نیست. هم‌گروهی‌هایشان نیز اعضای خانواده و کسانی هستند که آنها این روزها را کنارشان در منزل سپری می‌کنند. ارتباط رودر رو با داوران هم وجود ندارد. آنها می‌توانند از خانه و با دوربین تلفن همراهشان ویدئویی را در رشته‌های اعلام شده ضبط و آن را برای «خونه مونی»ها ارسال کنند. این رشته‌ها از این قرارند:

موسیقی خانگی: در این بخش مخاطبان می‌توانند با استفاده از ابزار و وسایل منزل مثل ظروف آشپزخانه یک موسیقی را خلق یا موسیقی شناخته شده‌ای را اجرا کنند. اعضای خانواده همچنین مجازند در این بخش از آوا هم در کنار این ساز زدن‌های خلاقانه استفاده کنند.

خلاقیت کرونایی: در این بخش شرکت‌کنندگان می‌توانند ویدئوهای خلاقانه با محوریت ویروس کرونا، امیدبخشی و ایام خانه‌نشینی بسازند. ساختار ویدئوبه انتخاب شرکت‌کنندگان است، ولی رکن اساسی امتیازگیری در این بخش را خلاقیت شکل می‌دهد.

نمایشنامه کرونایی: در این بخش شرکت‌کنندگان باید یک نمایشنامه با همان موضوع‌های بخش قبلی یعنی کرونا، امید و روزهای در خانه ماندن تولید کنند. فاکتورهای مهم برای داوری این بخش ایده، طراحی صحنه و کارگردانی است.

فیلم بازی: در این بخش شرکت‌کنندگان یک صحنه از فیلم یا سریالی را انتخاب و آن را بازی می‌کنند. اعضای خانواده باید با کمک وسایل منزل آن صحنه را به نوعی بازسازی و در ‌آن بازی کنند. در ضمن نباید از تصویر و صدایی از فیلم موردنظر در کارشان دیده یا شنیده شود. سکانس‌هایی از سریال‌های نون خ، پایتخت، دوپینگ، کامیون، خانه به دوش، خانه سبز، فیلم مادر و... به عنوان پیشنهاد در سایت این برنامه موجود است.در تمام بخش‌ها به جز بخش ویدئوهای خلاقانه موارد پیشنهادی در سایت برنامه وجود دارد.


پیش تولید در جوار کرونا

به گفته رضوی کار در مرحله پیش‌تولید قرار دارد؛ گروه در حال دریافت ویدئوهای مردمی هستند و از دو سه روز آینده تصویربرداری آغاز می‌شود. او می‌گوید: به دلیل شرایطی که کرونا به‌وجود آورده است ما بدون حضور مردم و در محلی ضدعفونی شده به کار می‌پردازیم. عوامل هم بعد از تب‌سنجی، با ماسک و دستکش در صحنه حضور پیدا می‌کنند.

مسعودی هم بیان می‌کند: در این شرایط واقعا کارمان به سختی انجام می‌شود. سعی کردیم تعداد افراد حاضر بر سر پروژه کم باشد. همه همکاران ضدعفونی می‌شوند و حتی آشپزی را خودم انجام می‌دهم تا از سلامت غذا مطمئن باشیم. او ادامه می‌دهد: در حال حاضر با حضور تهیه‌کننده و چند تن از دوستان، ویدئوهای رسیده را بررسی و بهترین‌ها را برای داوری هیات داوران انتخاب می‌کنیم.


قوانین «خونه مونی»

شرکت‌کنندگان این مسابقه باید قوانینی را رعایت کنند تا به مرحله داوری برسند. یکی از این موارد این است که ویدئوها باید در خانه و باحضور افراد خانواده باشد. یعنی شرکت‌کنندگان نباید برای تصویربرداری ویدئوهای خود در خانه ماندن که این روزها زیاد به آن توصیه می‌شود را نادیده بگیرند. همچنین هر گروه باید استعداد خود را در 5 دقیقه به نمایش بگذارد؛ درواقع نباید زمان ویدئوبیش از این باشد. دیگر این‌که داوران ویدئوهایی که به منظور دیگری، غیر از این برنامه ضبط شده باشند، را داوری نمی‌کنند و حتما باید در ابتدای ویدئوبیان شود که برای شرکت در «خونه مونی» ضبط شده است. دیگر موارد هم این است که حتما موازین شرعی و اخلاقی رعایت شود و همچنین دوربین شرکت‌کننده ویدئورا به صورت افقی تصویربرداری کند.

برای ارسال ویدئوبه این برنامه هم چند راه معرفی شده است. یکی این‌که از شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام، بله استفاده یا ویدئورا در وب‌سایت آن به نشانی www.khoonemooni.com بارگذاری شود و نام ویدئوی ارسالی هم باید شماره تلفن همراه شرکت‌کننده باشد.


داوری، بازی و نمایش

رضوی درباره بخش‌های مختلف آن می‌گوید: ویدئوهایی را پخش و با خانواده‌های برتر به صورت اسکایپی ارتباط برقرار می‌کنیم. بخش داوری ویدئوها حدود یک ربع است، اما علاوه‌بر اینها «خونه‌مونی» آیتم‌های متنوعی دارد. یکی از آیتم‌ها ورود داور پنجم است. به دلیل کرونا ما گیت ضدعفونی طراحی کردیم که عبور از آن خودش حالت سرگرمی دارد. آیتم‌های نمایشی، گفت‌وگوی داوران با داور پنجم، بازی‌های گروهی مثل اسم فامیل میان داوران و... هم از دیگر بخش‌های برنامه است.

با « خونه مونی» علی مشهدی خونه‌بمونیم؟!



علی مشهدی، میزبان «خونه مونی»

این برنامه یک مسابقه سرگرم‌کننده است که در عین حال، نگاهی هم به آینده استعدادهای شرکت‌کننده در آن دارد. به گفته مسعودی اگر نمایشی که برایشان می‌فرستند خیلی باحال باشد، در سریال بعدی حتما از آنها استفاده می‌کند. او به‌جام‌جم می‌گوید: این مسابقه فقط استعدادیابی نیست، بلکه مهم‌تر از آن خلاقیت و سرگرم شدن و کم شدن آلام مردم در روزهایی است که مجبورند در خانه بمانند.
ولی به هر حال اگر ببینم شخصی در زمینه بازیگری استعداد خوبی دارد، حتما از او در کارهای بعدی‌ام استفاده می‌کنم. کارگردان برنامه درباره جذابیت برنامه برای مخاطبان بیان می‌کند: اصولا کارهایی که مردم در آن مشارکت دارند؛ به‌ویژه آثار سرگرمی برای مخاطبان جذاب است. الان بالای چند هزار ویدئوبرای ما ارسال شده است و این نشان از دوست‌داشتنی بودن کار برای مردم دارد.


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سلیمانی: 1681 نخبه فن‌آور ایثارگر داریم