اپلیکیشن شاد ؛ معرفی، بررسی و سوالات متداول در مورد اپلیکیشن شاد


مطلب اپلیکیشن شاد ؛ معرفی، بررسی و سوالات متداول در مورد اپلیکیشن شاد برای اولین بار در وب سایت تکراتو - اخبار روز تکنولوژی نوشته شده است. - تکراتو - اخبار روز تکنولوژی - - https://techrato.com/ اپلیکیشن شاد  اپلیکیشن رسمی وزارت آموزش و پرورش برای برقراری کلاسهای درس به صورت آنلاین است. با ما باشید تا به بررسی و معرفی ویژگی های اپلیکیشن شاد...

اپلیکیشن شاد اپلیکیشن رسمی وزارت آموزش و پرورش برای برقراری کلاسهای درس به صورت آنلاین است. با ما باشید تا به بررسی و معرفی ویژگی های اپلیکیشن شاد بپردازیم.

به دنبال تعطیلی مدارسو مشخص نبودن زمان بازگشایی مدارس ، آموزش و پرورش تصمیم گرفت تا با فراهم کردن بستری برای آموزش از راه دور ، عقب افتادن روند آموزش دروس را جبران کند. پیشتر در تکراتو معرفی و آموزش کار با سامانه شاد را مفصلا بررسی کرده بودیم. حالا به سراغ اپلیکیشن این سامانه میرویم.

در این زمینه سامانه ای با عنوان شاد ایجاد شده است که در آن ، معلم کلاس های خود را از جایی که متوقف شده بود ، به صورت آنلاین ادامه می دهد و دانش آموزان موظفند در ساعت های برگزاری این کلاس ها ، در گروه مربوطه حاضر باشند. زیرا اگر بدون هماهنگی در کلاس های آنلاین شرکت نکنند ، برای آن ها غیبت ثبت می شود.

مقامات آموزش و پرورش ادعا می‌کنند که سرعت آپلود و دانلود محتوا در برنامه شاد نسبت به پیام‌رسان‌های خارجی بسیار بیش‌تر است. همچنین آن‌ها وعده داده‌اند که این سرویس به‌زودی با ترافیک داده‌ای کاملا رایگان فعالیت نموده و هیچ‌گونه هزینه اینترنتی را بر کاربران تحمیل نخواهد کرد. در ادامه به معرفی اپلیکیشن شاد و امکانات آن پرداخته و شیوه کار با قسمت‌های مختلف برنامه را آموزش خواهیم داد.

اپلیکیشن شاد ؛ چگونگی نصب و راه اندازی شاد

بررسی اپلیکیشن شاد

بر اساس اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش، کلیه معلمان و دانش‌آموزان از روز 16 فروردین ماه امسال بایستی در شبکه شاد فعالیت نمایند. در ابتدای امر سرویس شاد در بستر پیام‌رسان‌های داخلی نظیر روبیکا، سروش و آی‌گپ اجرا می‌شد؛ اما در روز 21 فروردین از اپلیکیشن مستقل شاد رونمایی شد. کاربران پیش از استفاده از این اپلیکیشن بایستی با تایپ آدرس shaddl.medu.ir در مرورگر اسمارت‌فون خود نسبت به دانلود و نصب برنامه اقدام نموده و سپس در آن ثبت‌نام نمایند. همچنین دسترسی به نسخه تحت وب برنامه شاد نیز از طریق مراجعه به آدرس shadweb.iranlms.ir امکانپذیر است.

اما شیوه کار و استفاده از امکانات این اپلیکیشن چگونه است؟ با ما باشید تا قدم به قدم به بررسی اپلیکیشن شاد بپردازیم. ابتدا و پیش از هر چیز به مراحل نصب و فعالسازی شاد میپردازیم.

پس از نصب برنامه و اجرای آن با صفحه‌ای مطابق شکل زیر مواجه خواهید شد. در این مرحله شماره تلفن‌همراه خود را وارد نموده و منتظر دریافت کد اعتبارسنجی باشید. پس از دریافت کد، آن‌را در فیلد مربوطه وارد نمایید.

اپلیکیشن شاد ؛ معرفی، بررسی و سوالات متداول در مورد اپلیکیشن شاد

پس از وارد نمودن کد تائید به صفحه اصلی برنامه هدایت خواهید شد. اکنون با مراجعه به بخش تنظیمات در منوی تحتانی برنامه قادر به ارسال تصویر پرسنلی خود خواهید بود. در واقع تنظیمات پروفایل برنامه شباهت زیادی با سایر اپلیکیشن‌های پیام‌رسان دارد. در بخش پیام‌ها، 3 نقش کاربری شامل مدیر، معلم و دانش‌آموز تعریف شده است و کاربران بر اساس نقش خود بایستی یکی را انتخاب نمایند.

بیشتر بخوانید:

بهترین پیام رسان های جهان در سال 2020 تلگرام آلفا (Telegram Alpha) بدون فیلتر برای دسکتاپ آموزش کار با اسنپ چت بیشترین فالوور اینستاگرام در سال 2020

اپلیکیشن شاد ؛ معرفی، بررسی و سوالات متداول در مورد اپلیکیشن شاد

اپلیکیشن شاد در صورت اعطای مجوز از سوی کاربر به‌صورت یکپارچه به دفترچه تلفن گوشی متصل شده و کلیه مخاطبانی که در برنامه شاد ثبت‌نام نموده‌اند را نمایش می‌دهد. در صورت عدم اعطای مجوز بایستی شماره‌تلفن کاربران را به‌صورت دستی اضافه کرد. به منظور افزودن دانش‌آموزان به گروه کلاسی 2 روش مختلف تعریف شده است:

لمس گزینه ورود دانش‌آموز (توسط دانش‌آموز یا والدین وی) و تکمیل اطلاعات در صفحه احرازهویت کاربران افزودن دانش‌آموز توسط معلم از طریق مراجعه آموزگار به منوی مدیریت گروه و بخش افزودن اعضاء

دانش‌آموزان برای فراهم شدن امکان کار با اپلیکیشن بایستی فرآیند احرازهویت را تکمیل نمایند. این فرآیند صرفا از طریق نصب برنامه قابل انجام است. بدین منظور پس از مشاهده پیام احرازهویت، دکمه آبی‌رنگ “انجام احرازهویت” را لمس کنید. با این‌کار، مرورگر اینترنتی گوشی شما باز شده و مستقیما به صفحه زیر هدایت خواهید شد.

اپلیکیشن شاد ؛ معرفی، بررسی و سوالات متداول در مورد اپلیکیشن شاد

در این مرحله بایستی اطلاعات هویتی خود شامل کد ملی، سریال شناسنامه، تاریخ تولد و کد امنیتی مربوطه را وارد نموده و سپس بر روی دکمه “ورود به گروه کلاس من” ضربه بزنید. اکنون نام و نام‌خانوادگی دانش‌آموز نمایش داده می‌شود. چنان‌چه این اطلاعات صحیح هستند؛ بر روی دکمه سبزرنگ “تائید و عضویت” ضربه بزنید.

اپلیکیشن شاد ؛ معرفی، بررسی و سوالات متداول در مورد اپلیکیشن شاد

حال مجددا برنامه شاد را اجرا نموده و این‌بار پس از ورود به‌عنوان دانش‌آموز در عوض انتخاب گزینه “افزودن دانش‌آموز” گزینه “لیست دانش‌آموزان” را لمس نمایید. اکنون قادر به مشاهده نام و نام‌خانوادگی خود در لیست خواهید بود. اکنون می‌توانید وارد گروه کلاسی خود شوید.

اپلیکیشن شاد ؛ معرفی، بررسی و سوالات متداول در مورد اپلیکیشن شاد

پس از ورود به گروه کلاسی با رابط کاربری مشابه اپلیکیشن تلگرام مواجه خواهید شد. دانش‌آموزان و آموزگار قادر به ارسال صدا، تصویر، ویدیو و ایموجی در گروه کلاسی خواهند بود. همچنین با نگاه داشتن آیکون میکروفون می‌توان صدای خود را ضبط و در گروه منتشر کرد.

بیشتر بخوانید:‌

بهترین گوشی های هوشمند 2020 بهترین گوشی های هوشمند میان رده 2020 بهترین گوشی های 2020 سامسونگ بهترین گوشی های 2020 اپل

تعیین زمان شروع و پایان کلاس بر عهده آموزگار است؛ با این‌حال دانش‌آموزان همواره می‌توانند پرسش‌ها یا پاسخ تمارین محول شده را در گروه ارسال نمایند. همچنین بایستی به‌خاطر داشت که انجام موفقیت‌آمیز فرآیند احرازهویت مستلزم قطع اتصال VPN است. همچنین سیستم‌عامل گوشی بایستی اندروید 4.1 یا بالاتر باشد.

برخی سوالات متداول درباره اپلکیشن شاد

بررسی اپلیکیشن شاد

با توجه به اینکه مدت زیادی از اپلیکیشن شاد نگذشته است، اما لزوم استفاده از این اپلیکیشن برای پیگیری آموزش دانش آموزان و فرصت کم باقیمانده تا پایان سال تحصیلی، سبب شده است تا هرچه سریعتر دانش آموزان شیوه کار با این اپلیکیشن و استفاده از امکانات آنرا فرا بگیرند.

در همین راستا در ادامه این گفتار برخی سوالات متداول درباره اپلیکیشن شاد و پاسخ آنها را در اختیار شما قرار میدهیم. این سوالات در دسته بندی های مختلف و مربوط به دانش آموزان، مدیران، معلمان و غیره تقسیم شده اند تا در استفاده از آن بخش از مطلب که متناسب با نیازتان است راحت تر باشید.

سؤالات عمومی ؛ سوالاتی درباره اپلیکیشن شاد

بررسی اپلیکیشن شاد

کاربران در طول کار با اپلیکیشن شاد به مشکلاتی برخورده‌اند که در ادامه به صورت پرسش و پاسخ آنها را بررسی می‌کنیم. بخش عمده‌ای از این موارد به قابلیت‌های این اپلیکیشن بر می‌گردد. در ادامه این سوالات را با دسته‌بندی نوع کاربری که از برنامه استفاده می‌کند بررسی خواهی کرد.

آیا بعد از نصب پیام‌رسان توسط مدیر، معلم، دانش‌آموز یا اولیا نیاز به تعریف کلاس یا گروه‌های درسی است؟
جواب: به‌محض ورود و احراز هویت مدیر مدرسه، کلاس‌های مدرسه به‌صورت خودکار تعریف می‌شوند و نیازی به ساخت گروه‌های کلاسی نیست. آیا مخاطبین هم‌گروه‌ها و مخاطبین ما را می‌بینند؟
جواب: خیر. تمام اطلاعات شخصی کاربران محفوظ بوده و برای سایر کاربران غیرقابل دسترسی است. افراد تنها امکان مشاهده مخاطبان خود که به شاد پیوسته‌اند را دارد. آیا پیام‌رسان نسخه دسکتاپ (ویندوز/ مک/ لینوکس) دارد؟
جواب: در حال حاضر نسخه تحت وب در دسترس میباشد. آیا پیام‌رسان نسخه وب دارد؟
جواب: بله. به آدرس Shadweb.iranlms.ir آموزش‌های برخط تا چه زمانی ادامه دارد؟
جواب: آموزش برخط تا رفع موانع موجود و اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا ادامه خواهد داشت. آیا اینترنت رایگان در اختیار ما قرار می‌گیرد؟
جواب: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، به‌زودی امکان استفاده از اینترنت رایگان برای اپلیکیشن شاد shaddl.medu.ir فراهم خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

بهترین کوادکوپترهای 2020 جهان بهترین تبلت های اندروید 2020 بهترین تلویزیون های هوشمند 2020 بهترین هدفون بی سیم سال 2020 برنامه کلاس‌های چندپایه/ پیش‌دبستانی/ نهضت سوادآموزی چگونه خواهد بود؟
جواب: فعلاً امکان حضور این افراد در سامانه شاد shaddl.medu.ir وجود ندارد. در اسرع وقت پس از امکان‌پذیر شدن ارائه خدمت اطلاع رسانی می‌شود. آیا امکان گزارش‌گیری از فعالیت مدرسه و کلاس‌ها در سطح منطقه و استان وجود دارد؟
جواب: بله. پنل گزارش‌گیری در بخش « ورود مدیر ستادی/ استانی/ شهرستانی » در اپلیکیشن شاد وجود دارد. امکان فعالیت کلاس‌های پیش‌دبستانی وجود دارد؟
جواب: فعلاً خیر. اما به‌زودی این امکان فراهم خواهد شد. آیا امکان ایجاد گروه و کانال (به هر نوعی) برای افراد وجود دارد؟
جواب: خیر. این امکان در اپلیکیشن شاد وجود ندارد. امکانات موردنیاز دستگاه هوشمند برای نصب این اپلیکیشن چیست؟
جواب: دستگاه هوشمند با سیستم‌عامل اندروید (نسخه 4.4 یا بالاتر) و دارای حداقل حافظه لازم برای نصب و اجرای اپلیکیشن.

مدیران و سوالاتی درباره اپلیکیشن شاد

بررسی اپلیکیشن شاد

مدیران باید چه‌کاری انجام دهند؟ (شرح یک‌به‌یک مراحل)
جواب: مدیران با مراجعه به کانال پشتیبانی اپلیکیشن شاد می‌توانند تمامی مراحل کار را به تفکیک مشاهده کرد. (در صورت نیاز از راهنما استفاده شود). چگونه اطلاعات معلمان (رسمی، حق‌التدریس، نیروهای آزاد، فاقد ابلاغ سیستمی) و خرید خدمات را در سناد ثبت و اصلاح کنیم؟ مشکل عدم پذیرش اطلاعات معلم توسط اپلیکیشن را چطور حل کنیم؟
جواب: کلیه اطلاعات معلمان توسط مدیران مدارس در سامانه سناد قابل ثبت و ویرایش است. مدیر و معلم باید از صحت اطلاعات وارد شده در سناد اطمینان حاصل کنند و سپس فرآیند نصب و راه‌اندازی اپلیکیشن را اجرا نمایند. چگونه اطلاعات خود (مدیر) را در سناد ثبت کنم؟
جواب: این اطلاعات توسط مدیران مناطق در سامانه سناد قابل ثبت و ویرایش است. چه مقاطعی موظف هستند در سناد فرآیند ثبت اطلاعات را انجام دهند؟
جواب: تمامی مقاطع موظف به ثبت اطلاعات خود در سناد هستند. این کار برعهده مدیران مدارس و مناطق بوده و دسترسی برای سایر افراد وجود ندارد.

سؤالات معلمان درباره اپلیکیشن شاد

بررسی اپلیکیشن شاد

معلمان باید چه‌کاری انجام دهند؟ (شرح یک‌به‌یک مراحل)
جواب: معلمان با مراجعه به کانال پشتیبانی اپلیکیشن شاد می‌توانند تمامی مراحل کار را به تفکیک مشاهده کرد. (در صورت نیاز از راهنما استفاده شود). با ورود کد ملی معلم در قسمت کلاس‌بندی، خطای « معتبر نیست » نمایش داده می‌شود. باید چه‌کار کنم؟
جواب: لازم است دقت کنید شماره تلفن شما با سامانه سناد مطابقت داشته باشد. همچنین شماره ملی را درست و با کیبورد انگلیسی وارد کنید. در صورت نیاز، از مدیر درخواست کنید اطلاعات شما را در سامانه سناد اصلاح کند. برخی از همکاران حق‌التدریس با ابلاغ همکار دیگری در کلاس هستند. چه باید کرد؟
جواب: ابلاغ صوری خلاف است. باید اطلاعات دقیق در سناد درج شود. آیا امکان ادغام چند کلاس با محتوای مشابه توسط یک معلم وجود دارد؟
جواب: متأسفانه فعلاً این امکان وجود ندارد.

اپلیکیشن شاد ؛ معرفی، بررسی و سوالات متداول در مورد اپلیکیشن شاد

سؤالات دانش آموزان درباره اپلیکیشن شاد

آموزش کار با اپلیکیشن شاد

دانش آموزان باید چه‌کاری انجام دهند؟ (شرح یک‌به‌یک مراحل)
جواب: دانش آموزان با مراجعه به کانال پشتیبانی اپلیکیشن شاد می‌توانند تمامی مراحل کار را به تفکیک مشاهده کرد. (در صورت نیاز از راهنما استفاده شود). دانش‌آموز اتباع هستم. چگونه وارد سامانه شوم؟
جواب: در مورد اتباع سایر کشورها، کد هویتی اتباع به‌جای کد ملی درج شود و نیازی به ورود اطلاعات شناسنامه‌ای نیست. امکان ورود این عزیزان به‌زودی فراهم می‌شود. آیا امکان ورود چند دانش‌آموز با یک خط وجود دارد؟ والدینی که معلم یا مدیر مدرسه هستند می‌توانند از همان خط برای ورود فرزندشان استفاده کنند؟
جواب: بله. فعلاً این امکان وجود دارد. اما احتمال بروز هر خطای احتمالی توسط فرزندان در این زمینه بر عهده‌ی والدین خواهد بود. والدین باید در صورت نیاز، خط تلفن جداگانه برای ورود هر دانش‌آموز تهیه کنند. دانش آموزان استثنایی چه‌کار کنند؟
جواب: متأسفانه در این فاز ابتدایی اجرای طرح برنامه ویژه‌ای برای دانش آموزان استثنایی در نظر گرفته نشده است. در صورت امکان، فعلاً دانش آموزان با شرایط مشابه سایرین وارد برنامه بشوند. ورود دانش آموزان با مشکل مواجه شده است.
جواب: توجه کنید که ممکن است دلیل بروز این ایراد، نقص یا اشتباه در مشخصات ثبت‌شده دانش‌آموز در سامانه سناد باشد. از صحت اطلاعات خود اطمینان حاصل کنید.

سؤالات والدین در خصوص اپلیکیشن شاد

آموزش کار با اپلیکیشن شاد

والدین باید چه‌کاری انجام دهند؟
جواب: والدین می‌توانند پس از نصب اپلیکیشن، بر حضور دانش‌آموزان در کلاس‌های درس در ساعت مقرر نظارت داشته باشند. فعلاً امکان حضور فعال والدین در اپلیکیشن شاد وجود ندارد. آیا امکان ارسال گزارش حضوروغیاب به‌صورت هفتگی برای والدین وجود دارد؟
جواب: متأسفانه فعلاً این امکان وجود ندارد. اما محتوای کلاس و فعالیت‌های کلاسی در دستگاه هوشمند مورداستفاده همواره قابل‌دسترسی است.

فعالیت کلاسی در اپلیکیشن شاد

آموزش کار با اپلیکیشن شاد

آیا امکان انصراف از کلاس (ترک گروه کلاسی) وجود دارد؟
جواب: در حال حاضر امکان انصراف از کلاس‌ها وجود ندارد. آیا امکان ذخیره کلاس و محتوای ارائه ‌شده را دارم؟
جواب: بله. اپلیکیشن شاد در این زمینه مشابه پیام‌رسان‌ها عمل می‌کند و شما مشابه یک پیام‌رسان می‌توانید محتوای ارائه شده در آن را ذخیره کنید. آیا امکان حذف/ ویرایش پیام‌های ارسالی را دارم؟
جواب: بله. اپلیکیشن شاد در این زمینه مشابه پیام‌رسان‌ها عمل می‌کند و شما مشابه یک پیام‌رسان می‌توانید پیام‌های خود را حذف یا ویرایش کنید. آیا ارسال فایل متنی و صوتی و یا عکس یا فیلم محدودیت دارد؟
جواب: حداکثر حجم فایل قابل ‌ارسال 100 مگابایت است. آیا امکان انتقال اطلاعات از یک گوشی به گوشی دیگر را دارم؟
جواب: بله. اطلاعات پیام‌رسان درون خود پیام‌رسان ذخیره ‌شده‌اند و وابسته به ابزار مورد استفاده شما نیست. کافی است با دستگاه دیگر در حساب کاربری خودتان وارد شوید.

بیشتر بخوانید:

جدیدترین و بهترین گوشی های 2020 شیائومی بهترین گوشی های 2020 آنر بهترین گوشی های 2020 هواوی قیمت و مشخصات فنی آیفون اس ای 2020 اپل (Apple iPhone SE 2020) معرفی و بررسی مشخصات گلکسی اس 20 پلاس قیمت و مشخصات فنی و قیمت آیفون 12 : بررسی شایعات آیفون 2020 پیش از رونمایی معرفی و بررسی مشخصات گلکسی اس 20 آیا امکان ارتباط دوسویه و تعاملی بین دانش آموزان و معلم وجود دارد؟
جواب . بله. محیط شاد قابلیت ارتباط‌گیری دوسویه معلم و دانش آموزان در گروه‌های کلاسی را فراهم آورده است. البته امکان ارتباط‌گیری شخصی وجود ندارد. آیا آزمون‌ها/ امتحانات/ صدور کارنامه هم به همین روش انجام می‌شوند؟
جواب: در این مورد متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهد شد. آیا امکان اشتراک‌گذاری (share) قسمتی از صفحه گوشی و یا دسکتاپ برای همه کلاس وجود دارد؟
جواب: متأسفانه فعلاً این امکان وجود ندارد. آیا امکان حضور و غیاب آنلاین وجود دارد؟ چگونه بفهمیم دانش‌آموز از کلاس خارج نشده است؟
جواب: با مراجعه به لیست کلاس می‌توانید از وضعیت حضور هر یک از دانش آموزان اطلاع حاصل نمایید. آیا امکان ارسال تصویر یا صوت معلم به‌صورت هم‌زمان ( stream ) وجود دارد؟
جواب: خیر. متأسفانه فعلاً این امکان وجود ندارد.

یکی از مسائل مهمی که پیش گرفتن این شیوه آموزشی توسط وزارت آموزش و پرورش را تحت الشعاع قرار داده است مربوط به مسائل عدالت آموزشی و مناطق محروم است. به گفته مدیرکل اداره آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، از کل جمعیت ۱۳ میلیونی در سن ۱۸ – ۱۰ ساله کشور تعداد ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار کودک خارج از چرخه تحصیل و تعداد یک میلیون و ۷۰۰ هزار کودک به صورت مستقیم درگیر کار بوده‌اند.

این مسئله هم‌اکنون به همراه محرومیت از برخورداری در امکانات آموزشی(نظیر تلفن همراه هوشمند و رایانه) و تعطیلی مدارس، به سان «آب سردی» بود که به یکباره بر پیکره کم رمق دست‌اندرکاران آموزش و پرورش در مناطق محروم برای حل این معضل ریخته شد.

اپلیکیشن شاد ؛ معرفی، بررسی و سوالات متداول در مورد اپلیکیشن شاد

بنابر گزارش‌های غیر رسمی، تا به امروز بسیاری از مدارس، والدین و دانش‌آموزان بلاتکلیف مانده‌اند و بعضی مدارس به شکل مستقل و به سبک و سیاق خود دانش‌آموزانشان را از راه دور مدیریت می‌کنند. یکی با وجود اعلام شدن ممنوعیت استفاده از پیام‌رسان‌های خارجی این کار را در بستر تلگرام و واتساپ که سرعت و کیفیت بسیار بالایی دارند انجام می‌دهد و دیگران هر یک به یک شبکه اجتماعی بومی روی آورده‌اند. البته در این بین هستند برخی از مدارس که به طور کلی فعالیت‌های خود را معلق کرده‌ و هنوز برنامه مشخصی برای خود ندارند.

جمع‌بندی این موارد نشان می‌دهد که اگر چه تلاش برای راه‌اندازی اپلیکیشن «شاد» در زمینه تداوم آموزش دانش‌آموزان در دوران کرونایی انجام شده، اما این مسئله به دلیل در نظر نداشتن بسیاری از مشکلات و موانع، بخش زیادی از مخاطبان را در نظر نگرفته و به نوعی عدالت آموزشی و بازماندگی از تحصیل را به چالش کشیده و موجب شده تا آن‌چنان که باید، «شادی» حاصل از آموزش عادلانه بین مخاطبان تقسیم نشود.

بیشتر بخوانید:

بهترین شهرهای دانشجویی ایران در سال 99 چه شهرهایی هستند؟ نابودی ویروس کرونا با نور خورشید ؛ آیا اشعه UV توان کشتن ویروس را دارد؟ بهترین هارد اکسترنال 2020 ؛ دنیا را ذخیره کن! محققان MIT فیلم تلقین کریستوفر نولان را به واقعیت تبدیل می کنند

.

گردآوری: tehcrato



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

تغییر جدید گوگل مپس برای کاربران اندروید