مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار گفت: کارفرمایان از چهارشنبه همین هفته میتوانند برای دریافت تسهیلات کرونایی به تدریج در سامانه کارا ثبت نام کنند.
علاالدین ازوجی در گفت و گو با مهر، اظهار داشت: ابتدا پیامکهایی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای بیش از یک میلیون واحد اقتصادی به شدت آسیب دیده از پنج شنبه گذشته آغاز شده و طی امروز یا فردا به پایان میرسد.
وی ادامه داد: بعد از ارسال پیامک مبنی بر اینکه کارفرما میتواند در صورت تمایل ثبت نام کند، کارفرمایان از چهارشنبه این هفته به تدریج میتوانند با مراجعه به سامانه کارا اقدام به ثبت نام کنند.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: روند کار به این صورت است که بر اساس کد ملی که کارفرما وارد سیستم میکند فرایند ثبت نام آغاز میشود. سپس مشخصات اولیه کارفرما بر اساس اطلاعات تأمین اجتماعی ارائه میشود.
وی گفت: هر کارفرمایی که ثبت نام کند و بتواند دادههای لیست تأمین اجتماعی در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار دهد، کار تأمین تسهیلاتش سریعتر انجام خواهد شد.
ازوجی تصریح کرد: ما یک مرکز تماس را آماده کردهایم که اگر اعتراضی از سوی کارفرما یا خویش فرمایی مبنی بر عدم دریافت پیامک صورت گیرد، به صورت شبانه روزی بتواند پاسخ سوالات خود را از این مرکز تماس بگیرند.
وی افزود: بنگاههای مشمول دریافت وام کرونایی، ۱۳ رسته شغلی هستند که اسامی آنها اخیراً از سوی بانک مرکزی بروزرسانی شد؛ این بنگاهها ناشی از شیوع کرونا، به شدت آسیب دیدهاند؛ همچنین ستاد ملی مبارزه با کرونا برخی از کسب و کارها را بالاجبار تعطیل کرده است که بر همین اساس این بنگاهها حمایتهای بیشتری نسبت به بنگاههایی که تعطیل نبودند، خواهند گرفت.
۳ میلیون شاغل بیمه شده در یک میلیون واحد آسیب دیده / به هر بنگاه چقدر وام تعلق میگیرد؟
ازوجی گفت: نزدیک به ۳ میلیون شاغل بیمه شده در این یک میلیون واحد اقتصادی آسیب دیده مشغول به کار بودهاند که در صورت تأیید، اطلاعات به بانکی که خود متقاضی در سامانه ثبت کرده است، ارسال میشود.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: یکی از مبناهای اصلی برای ارائه تسهیلات کرونا، نیروی کار شاغل بیمه شده در این بنگاهها است. به ازای هر یک نفر شاغل بیمه شده که در بنگاه فعال باشد ۱۲ میلیون تومان وام پرداخت خواهد شد. واحدهایی که به اجبار تعطیل شده باشند این رقم ۱۶ میلیون تومان خواهد بود.
این مقام مسئول اظهار داشت: تا دو ماه آینده پرداختها به طور کامل انجام خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دریافت وام کرونا غیر از موارد مذکور، شرط دیگری هم دارد، گفت: بنگاه حتماً باید فعال باشد، نیروی کار را حفظ کند، شاغل بیمه شده داشته باشد؛ بنابراین اگر یک بنگاه نیروی کار خود را تعدیل کرده باشد و نیروی کار جهت دریافت بیمه بیکاری به صندوق بیمه بیکاری مراجعه کرده باشد، مشمول این طرح نخواهد بود.
ازوجی افزود: برای بنگاههای با نیروی شاغل کمتر از ۵۰ نفر، ۷۰ درصد حمایت در قالب پرداخت دستمزد خواهد بود و ۳۰ درصد به عنوان سرمایه در گردش در نظر گرفته شده است. برای بنگاههای بزرگتر نیز ۵۰ درصد به عنوان دستمزد و ۵۰ درصد به عنوان سرمایه در گردش منظور شده است.
احتمال بازگشایی اصناف پرخطر تهران از اول خرداد
رئیس اتاق اصناف تهران گفت: در صورتی که شیب صعودی ویروس کرونا کاهش یابد احتمالا اصناف پرخطر پایتخت از اول خرداد ماه سالجاری بازگشایی می شود.
قاسم نوده فراهانی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: فعالیت اصناف پرخطر پس از بررسی جوانب مختلف از سوی اعضای ستاد مبارزه با کرونا و به دستور دکتر علیرضا زالی از سرگرفته می شود.
وی ادامه داد: براساس دستورالعمل ستاد مقابله با شیوع ویروس کرونا مشاغلی نظیر فروشگاههای بزرگ، مجتمعهای تجاری، بازارهای مرکزی سقفدار، روزبازارها، نمایشگاه ها و آموزشگاههای رانندگی جز مشاغل پرخطر محسوب می شود.
نوده فراهانی، رستوران ها، اغذیهفروشی، طباخی و فستفود، مراکز بازی، تفریحی، گیمنت، باشگاه های ورزشی و بدنسازی، گرمابه، سونا و ماساژها، تالارهای پذیرایی و مراسم را از دیگر مشاغل پرخطر برشمرد.
رئیس اتاق اصناف تهران گفت: کارکنان اصناف باید از ماسک، دستکش، محلول ضدعفونی استفاده و دستورالعمل مقابله با کرونا نظیر فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از تجمع و ضدعفونی کردن سطوح را رعایت کنند.
نوده فراهانی تصریح کرد: اگر پس از بازگشایی اصناف پرخطر، کارکنان آنها دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر رعایت بهداشت و پیشگیری از شیوع کرونا را رعایت نکنند، با متخلفان به شدت برخورد و محل کسب و کار آنها پلمب می شود.
وی ادامه داد: اصناف به شکل مستمر توسط بازرسان بهداشت، سازمان صمت و تعزیزات حکومتی استان تهران نظارت می شود.
نوده فراهانی گفت: ٤٥٠ هزار صنف در استان تهران و ٢٨٠ هزار واحد صنفی نیز در شهر تهران فعال است.
براساس اعلام کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۱۰۷ هزار و ۶۰۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با فوت ۵۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به شش هزار و ۶۴۰ نفر رسیده است.