تظاهرات گسترده مردم بیرمنگام در اعتراض به بی عدالتی
هزاران نفر در شهر بیرمنگام انگلیس در اعتراض به قتل جورج فلوید سیاه پوست آمریکایی به دست پلیس آمریکا تظاهرات کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بی بی سی، هزاران نفر در شهر بیرمنگام انگلیس در اعتراض به قتل جورج فلوید سیاه پوست آمریکایی به دست پلیس آمریکا تظاهرات کردند.
اعتراض بیرمنگام در خارج از کتابخانه بزرگ شهر آغاز شد، اما بعداً به دیگر نقاط شهر و از جمله مقابل اداره کل پلیس این شهر هم کشیده شد.
فیل مکی (Phil Mackie)، خبرنگار بی بی سی نیوز، که در صحنه حضور داشت، گفت چند هزار نفر در این شهر تجمع کرده اند.
سازمان دهندگان این تظاهرات اعلام کردند انگلیس هم در رابطه با رفتار با سیاه پوستان بی گناه نیست. آنها گفتند دولت انگلیس هم باید با بی رحمی پلیس خود و اقدامات نژاد پرستانه در شهرهای این کشور مقابله کند.
هانا رینگین (Hannah Ringane) یکی از سازمان دهندگان این تظاهرات گفت: "ما از مدتها پیش برای مقابله با نژادپرستی تلاش کرده ایم. ما یاد گرفته ایم که در انگلیس با همگان به طور یکسان رفتار نمیشود. بسیاری به ما همانند تجاوزگر نگاه میکنند".
کارول اسمیت یکی از حاضران در این تجمع گفت: "نوههای من در اینجا متولد شده اند. آنها در جهانی متفاوت از آنچه که من در آن بزرگ شده ام، بزرگ میشوند. آنها این حق را دارند که حقوقشان به رسمیت شناخته شود. آنها باید حق برابری را همانند دیگران داشته باشند. من نمیتوانم پاسخی برای مشکل نژاد پرستی داشته باشم. من آن را به وجود نیاورده ام. افرادی همانند من آن را به وجود نیاورده اند".
دریک باساراگ (Derrick Bassaragh) یکی دیگر از تظاهرکنندگان هم گفت: "جوانان سیاه پوست، سفید پوست و آسیایی تبار خواهان برابری، عدالت، عشق و تساوی حقوق خود هستند. ما نه تنها خواهان تغییر برای خود هستیم بلکه خواهان تغییرات در جهان هستیم. اینها درخواستهای کنونی ما است".
در این حال تایرون مینگز (Tyrone Mings) مدافع تیم فوتبال استون ویلا هم که در جریان بازی تیم ملی انگلیس مقابل بلغارستان هدف شعارهای نژاد پرستانه واقع شد، اعلام کرد به تظاهر کنندگان خواهد پیوست و از طرفداران خود در فضای مجازی خواست از آنچه که درست است، حمایت کنند.
ابتدا قرار بود مردم در میدان ویکتوریا در مقابل شورای شهر بیرمنگام جمع شوند، اما وقتی مشخص شد شمار افراد بسیار زیاد است این تجمع به میدان سنتناری (Centenary) منتقل شد. گرچه این تظاهرات قرار بود به صورت تجمع برگزار شود، اما معترضین از میدان حرکت کردند و به سمت خیابان لوید هاوس (Lloyd House)، مقر پلیس غرب میدلندز (West Midlands) راهپیمایی کردند و فریاد "عدالت اکنون" سر دادند و خواستار پایان دادن به اقدامات بیرحمانه پلیس شدند.
در یک ماه گذشته، اداره پلیس بیرمنگام در ۹ مورد از تحقیقات خود در منطقه میدلندز غربی از خشونت ضد مردان سیاه پوست استفاده کرده که این موضوع سبب تعلیق دو افسر پلیس شده است.
سارا تامبلینگ (Sarah Tambling) سربازرس پلیس منطقه و یکی از حاضران در تظاهرات گفت: "از جو موجود در تظاهرات راضی هستم. اگر چه برخی از افراد در حال ترک تظاهرات هستند، اما بسیاری همچنان در حال پیوستن به آن هستند. جو تظاهرات خوب بوده است. بسیاری از خانوادهها برای اعلام همبستگی با تظاهرکنندگان در آمریکا به اینجا آمده اند".
جوانان حاضر در این تظاهرات پرچمهایی را که شعارهایی پرمعنا بر روی آنها نوشته بود حمل میکردند و در این حال سالمندانی از جامعه منطقه دریای کارائیب و آفریقا در تظاهرات مشاهده میشدند.
در این حال شورای شهر بیرمنگام اعلام کرد از تظاهرات حمایت میکند، اما از تظاهرکنندگان خواست فاصله فیزیکی را به منظور جلوگیری از شیوع کرونا حفظ کنند.
در این حال هزاران نفر هم روز چهارشنبه در شهر لندن همانند دیگر نقاط جهان ضد نژاد پرستی تظاهرات کردند.