عوارض خودارضایی از نظر علمی
آموزش خودارضایی,اعتیاد به خودارضایی,درمان اعتیاد به خودارضایی,عوارض خودارضایی,ترک اعتیاد به خودارضایی,خودارضایی دختران,عوارض خودارضایی از نظر علمی
خودارضایی به معنای انجام هرگونه عمل یا افکار جنسی با خود و بدون دخالت همسر یا فرد دیگراست،یکی از آسیب های جدی و مهمی که امروزه برای جوانان به خصوص در وضعیت فعلی جامعه و دشوار بودن امر ازدواج به وجود آمده است، اعتیاد به خودارضایی می باشد.
خودارضایی چیست: خود ارضایی به معنای انجام هرگونه عمل یا افکار جنسی با خود و بدون دخالت همسر یا فرد دیگراست. آنچه در عمل خودارضایی اتفاق می افتد، تحریکات جنسی، هجوم افکار و تخیلات جنسی و افزایش هورمون های جنسی در خون است که همگی پیش نیازهای انجام عمل فیزیکی خود ارضایی هستند.
شاید جالب باشد که بدانید خود ارضایی هیچگاه منجر به ارگاسم نمی شود و فقط به برون ریزی منجر می شود. تفاوت بسیار زیادی میان ارگاسم و برون ریزی وجود دارد.ارگاسم حالتی از ارضای واقعی و طبیعی جنسی است که بین انسان و همسر خود و در شرایط بسیار آرامبخش و بدون احساس گناه یا پشیمانی، اتفاق می افتد.
پس از ارگاسم،به علت ترشح زیاد هورمون دوپامین (هورمون عشق)، احساس بسیار خوبی از صمیمیت و عشق تجربه میکنند و سطح انرژی بالاتری نسبت به قبل خواهند داشت.درحالیکه برون ریزی از طریق خودارضایی،صرفا سبب تخلیه انرژی روحی و فیزیکی، ایجاد حس پشیمانی، افسردگی، احساس گناه، نفرت از خود و احساس حقارت می شود. این نوع برون ریزی نه تنها نیاز جنسی انسان را برآورده نمی کند، بلکه به علت ایجاد حالت های منفی ذکرشده، انسان را بیشتر حریص می کند تا مجددا به انجام این عمل بپردازد.
بیشتر بخوانید: آیا خودارضایی قابل تشخیص است ؟
این رفتار در اوایل دوران کودکی شایع است.همانطور که کودک یاد می گیرد که کارکرد اندام های بدن مثلا انگشتان و دهان را بداند، در مورد اندام های جنسی نیز همین اتفاق می افتد. حدود 15-19 ماهگی هر دو جنس دختر و پسر شروع به خود تحریک اندام جنسی می کنند.حس های لذت بخش از هرگونه تماس به این ناحیه ایجاد می شوند.این حس ها با تمایل روزمره کشف بدن منجر به علاقه به لذت خودارضایی در این مقطع سنی می شود.با آغاز دروره بلوغ،افزایش سریع هورمون های جنسی و تکوین خصوصیات ثانویه جنسی،کنجکاوی جنسی و خودارضایی شدت می یابد .در کل مردان بیشتر از زنان خودارضایی می کنند.
در ادامه قصد داریم به عوارض این عادت بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
عوارض خودارضایی
متاسفانه خودارضایی بر خلاف لذت لحظه ای ،در دراز مدت مسبب به وجود آمدن عوارض ناگوار جسمی(فیزیکی) و ذهنی خواهد بود.اکنون به شرح و تفسیر برخی از مهم ترین عوارض خودارضایی خواهیم پرداخت.
1. ضعف جنسی و انزال زودرس
گاهی وقت ها افراد به دلیل کمبود زمان یا ترس از آمدن دیگران مجبورمی شوند خودارضایی را با سرعت زیاد انجام دهند تا زودتر ارضا شده و کسی متوجه کار آن ها نشود.این امر برای بدن انسان عادت می شود و فرد پس از ازدواج نیز ممکن است دچار زود انزالی و ضعف جنسی شود.
2. افسردگی و مشکلات روحی و ذهنی
متاسفانه، افسردگی ازعوارض خودارضایی در بدن انسان می باشد.افسردگی یک بیماری روانی است که باعث احساس غم و ناراحتی مداوم و از دست دادن علاقه می شود. ارضا نشدن صحیح و آرزوی تخیلی داشتن شریک جنسی ، احساس گناه و عذاب وجدان به تدریج ممکن است فرد را افسرده ،گوشه گیر و بی انرژی کند.
بیشتر بخوانید: تفاوت خودارضایی با رابطه جنسی
خودارضایی مکرر و زیاد باعث تحریک بیش از حد سیستم عصبی پاراسمپاتیک و افزایش تخلیه استیل کولین از انتهای این رشته ها در مغز می شود. در نتیجه عوارض جسمی و ذهنی نظیر، کمی حافظه،تاری دید و سیاه رفتن چشم می شود. عدم تمرکز حواس، حواسپرتی
3. ضعف بدن
به علت برون ریزی و فروکش کردن و عدم انزال صحیح ممکن است فرد دچار ضعف در بدن شود.
4.کمردرد
یکی از عوارض خودارضایی مکرر کمر درد و گاهی قوس در کمر می باشد.
5.ضعف عصبی
ارضای جنسی واقعی در این عمل انجام نمی شود و در نتیجه ضعف عصبی و عوارض روحی دیگر پدید می آید.
6.ریزش مو
به دلیل اضطراب حاصل از خودارضایی و تغییرات هورمونی و شیمیایی که در بدن ایجاد میکند مو ها ممکن است شروع به ریختن کنند، با این وجود هنوز از نظر علمی ثابت نشده است و در حد نظریه می باشد. 7.بلوغ زودرس
تحریک زیاد و افراطی هیپوتالاموس و غدد جنسی سبب پرکاری نامتناسب آن ها و همچنین بلوغ زودرس در افراد می شود.
8.خستگی و کوفتگی بدن
در خودارضایی، بخاطر انقباض های مکرر که در عضلات بدن رخ می دهد ، ذخایر گلیکوژن عضلات به سرعت به اتمام می رسد و بدن بی انرژی می شود.همچنین ظرفیت عظیمی از انرژی بدن در هر بار انزال، تخلیه شده و هدر میرود و به همین دلیل بدن احساس بی انرژی بودن و خستگی دارد.
درمان اعتیاد به خودارضایی
در آخر قصد داریم چند راهکار مهم و روش ترک خودارضایی را برای شما شرح دهیم.پیش از هر چیز برای درمان خودارضایی بهتر است سه نکته را در نظر بگیرید:
1) قطعا در درمان هر بیماری یا ترک هر عادت مخصوصا ترک خودارضایی، مهم ترین قسمت عزم و اراده ی فرد برای درمان و ترک عادت می باشد.
2) عدم یأس و ناامیدی برای ترک و ایمان به علاج آن.
3) در نظر گرفتن زمان برای ترک و درمان.
حال چندین راهکار برای درمان خودارضایی خواهیم گفت.
1) ایجاد امید و انگیزه برای ترک این عادت ناپسند
2) تلاش برای تقویت اراده: اراده همچون نهالی است که باید آن را پرورش داد تا به مرحله خودشکوفایی و ثمردهی برسد. پل ژاگو معتقد است تلقین، قبل از خواب نیز مؤثر است.
3) سعی کنید شکم به هنگام خواب، بیش از حد معمول پر نباشد.
4) از نگاه کردن به مناظر، فیلم ها و تصاویر تحریک کننده، خودداری فرمایید.
5) لباس های تنگ و چسبان نپوشید.
6) قبل از خواب،مثانه تخلیه شود.
7) دوری کردن از خیال پردازی و سرگرم بودن به کارهای مفید مانند مطالعه، ورزش.
8) از نگاه کردن به بدن عریان خود نیز اجتناب کنید.
9)به خدا توکل کنید.
10) سعی کنید دائما وضو داشته باشید.
11) به منظور تخلیه انرژی زاید بدن، به طور منظم و زیاد ورزش کنید.
12) مضرات این عمل را به خود یادآورشوید.
13) در طول شبانه روز برای خود برنامه های زیادی داشته باشید که فرصت این عمل پیش نیاید.
14) از فکر کردن و صحبت های جنسی بپرهیزید.
خودارضایی به معنای انجام هرگونه عمل یا افکار جنسی با خود و بدون دخالت همسر یا فرد دیگر می باشد. متاسفانه عوارض خودارضایی در طولانی مدت زیاد است و عوارض روحی و فیزیکی بسیاری را در پی خواهد داشت. این عمر در میان همه افراد با سنین و فرهنگ های مختلف شیوع دارد
:ایمیل
نظر شما