به گزارش مهر، به گفته محققان دانشگاه نورث وسترن آمریکا، حدود نیمی از بیماران بستری شده دارای نشانه های عصبی بیماری کووید ۱۹ هستند که شامل سردرد، سرگیجه، کاهش سطح هوشیاری، دشواری در تمرکز، اختلالات بویایی و مزه، سکته، ضعف و درد عضلانی هستند.
این بیماری بر کل سیستم عصبی ازجمله مغز، نخاع و اعصاب و همچنین ماهیچه ها اثر می گذارد. از آنجائیکه بیماری بر چندین عضو بدن نظیر ریه، کلیه ها و قلب تأثیر می گذارد، ممکن است مغز متحمل عدم اکسیژن رسانی یا اختلال های لختگی خون که منجر به سکته های مغزی می شود، شود.
بعلاوه ویروس ممکن است موجب بروز عفونت مستقیم مغز و مننژیت شود. واکنش سیستم ایمنی به عفونت موجب التهاب می شود که می تواند به مغز و اعصاب آسیب برساند.
« ایگور کورالنیک»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید:« لازم است پزشکان و کل عموم مردم از این مسائل آگاه باشند چراکه عفونت کروناویروس قبل از بروز تب، سرفه یا مشکلات تنفسی، ابتدا با علائم نورولوژیکی ایجاد می شود.»
محققان در این تحقیق، برای تعیین دفعات و نوع عوارض نورولوژیکی و همچنین واکنش به درمان، تمامی بیماران کووید ۱۹ یک بیمارستان را مورد بررسی قرار دادند.