وزارت مالیه به یک نهاد «سیاست زده» تبدیل شدهاست
دیدبان شفافیت افغانستان انتقاد میکند که عملی نشدن روند اصلاحات در وزارت مالیه درسالهای اخیر، زمینه دست برد بر درآمدهای ملی را در این وزارت فراهم ساختهاند. این نهاد میگوید که وزارت مالیه به یک نهاد سیاستزده مبدل شده است. از...
دیدبان شفافیت افغانستان انتقاد میکند که عملی نشدن روند اصلاحات در وزارت مالیه درسالهای اخیر، زمینه دست برد بر درآمدهای ملی را در این وزارت فراهم ساختهاند.
این نهاد میگوید که وزارت مالیه به یک نهاد سیاستزده مبدل شده است.
از سویی هم شماری از اعضای مجلس نمایندگان میگویند که تغییر و تبدیل افراد در وزارت مالیه و آنهم در زمان کم همواره زمینهساز فساد دراین وزارت بودهاند.
دیدبان شفافیت میگوید علت اینکه اصلاحات در وزارت مالیه عملی نمیشوند این نهاد یک منبع درآمدزا برای نخبههای مطرح سیاسی در کشور شناخته میشود.
مسؤولان این نهاد میگویند که دردو دهه اخیر بیشترین تقرریها دروزارت مالیه شفاف نبودهاند.
محمد اکرام افضلی، رییس دیدبان شفافیت افغانستان در اینباره چنین اظهار داشت: «طی دو دهه گذشته وزارت مالیه بیشتربه حیث یک منبع عایداتی مطرح بوده است این وزارت بیشتر سیاست زده شده است.»
هرچند وزارت مالیه میگوید که این وزارت توانسته است اصلاحاتی را در بخشهای این وزارت بوجود آرد اما اعضای مجلس نمایندگان میگویند که گزینش افراد در این وزارت معمولا بدست معینان و رهبری این وزارت بوده است و این خود زمینه را برای فساد فراهم میسازد.
عظیم محسنی مجلس نمایندگان گفت: «همیشه معینان گمرکها که تقرر حاصل میکنند به میل خود افراد مامورین را میگمارند، در اینجا هیچ یک سیستم شفاف وجود ندارد.»
عبدالقادر جیلانی، سخنگوی پیشین وزارت مالیه گفت: «ممنوع الخروجی شصت و هشت کارمند بلند پایه وزارت مالیه شکهای را مبنی بر فساد گسترده در وزارت مالیه را بوجود آورده است که اینکار برای نظام مالی کشور بسیار خطرناک است.»
پس از درز فهرست شصت و هشت نفری کارمندان بلند پایه وزارت مالیه که به دستور شفاهی رییسجمهور ممنوع الخروج اعلام شده بودند، ریاستجمهوری با نشریک نامه رسمی دیگر سفرهای رسمی کارکنان تا بست پنجم این وزارت راوابسته به اجازه ریاست جمهوری گفته است.
شماری از آگاهان میگویند که فساد در منابع درآمدزای حکومت از جمله وزارت مالیه به اوجش رسیده است.
کد (۹)