درمان بیماران مبتلا به کووید 19 رایگان نیست/ چقدر پلاسما از بهبودیافتگان کرونا جمع‌آوری شده است؟


درمان بیماران مبتلا به کووید 19 رایگان نیست/ چقدر پلاسما از بهبودیافتگان کرونا جمع‌آوری شده است؟
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد:درمان بیماران مبتلا به کرونا رایگان نبوده و بیماران بدون بیمه باید هزینه درمان خود را پرداخت کنند و یا در طول درمان، خود را تحت پوشش بیمه سلامت قرار دهند.

دکتر غلامعلی جاودان صبح امروز(هفتم تیرماه) در جمع خبرنگاران در پاسخ به خبری مبنی بر دریافت هزینه درمان از یک بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس، گفت: بر اساس آخرین بخشنامه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ رایگان نبوده و بیماران فاقد بیمه باید هزینه درمان خود را پرداخت کنند و یا در حین درمان، خود را تحت پوشش بیمه سلامت قرار دهند.

وی افزود: البته برخی از بیماران بی‌بضاعت که بعضاً تحت پوشش هیچ بیمه‌ای هم نبودند، با همکاری بخش مددکاری بیمارستان که در این راستا با کمک خیرین نیز همراه بوده، در خصوص هزینه درمان آنان بر اساس میزان تمکن مالی بیماران مساعدت لازم صورت می‌گیرد و با توجه به اینکه برخی از داروهای درمان کووید ۱۹ بسیار گران است و پاره‌ای از خدمات نیز خصوصاً داروها تحت پوشش بیمه‌ها نیست، با همکاری و کمک خیرین توانستیم کمک‌حال افراد بی‌بضاعت باشیم.

معاون درمان‌ دانشگاه در ادامه بیان کرد: در حال حاضر ۵۱۸ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند و دانشگاه علوم پزشکی تلاش دارد با استفاده از ظرفیت خیرین در تأمین داروها و خدمات فاقد پوشش بیمه‌ای هزینه درمان بیماران را کاهش دهد.

این مقام مسئول اظهار کرد: تمام افراد تابعیت جمهوری اسلامی، قاعدتاً باید تحت پوشش بیمه درمانی باشند و افرادی که به هر علتی تاکنون فاقد بیمه هستند و تحت پوشش هیچ سازمان بیمه‌ای نیستند، می‌توانند از خدمات درمانی بیمه سلامت ایرانیان استفاده کنند.

وی بیان کرد: بیمه سلامت در جهت بهبود اوضاع سلامت و درمان افراد جامعه ارائه‌شده تا برای افرادی که توانایی پرداخت حق بیمه خود را ندارند، قدمی بزرگ بردارد.

معاون درمان دانشگاه تصریح کرد: بر اساس مصوبات قانونی و ابلاغ وزارت بهداشت، همه افراد ایرانی تحت پوشش بیمه بر اساس تعرفه بیمه‌ای تحت درمان قرار می‌گیرند و مابقی هزینه (فرانشیز درمانی) بر عهده بیمار است، پس اگر بیماری بضاعت مالی برای پرداخت حق فرانشیز نداشته باشد، مساعدت مالی برای بیمار بر اساس فرآیند مددکاری بیمارستان صورت می‌گیرد.

جاودان در خصوص هزینه درمان بیماران کرونایی اتباع خارجه مجاز که دفترچه بیمه دارند، عنوان کرد: سهم پرداختی هزینه درمان بیمار توسط سازمان بیمه‌گر ۹۰ درصد و شخص بیمار ۱۰ درصد است، درصورتی‌که بیمار توانایی پرداخت این ۱۰ درصد را نداشته باشد، مساعدت بر اساس بضاعت بیمار و طی فرآیندهای مددکاری صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: برای اتباع غیرمجاز فاقد بیمه نیز از طریق مددکاری مساعدت لازم صورت می‌پذیرد و هزینه درمان بیماران کرونایی چه ایرانی و چه اتباع خارجی رایگان نیست.

معاون درمان دانشگاه اظهار کرد: درصورتی‌که بیماری فاقد هرگونه بیمه درمانی باشد، می‌تواند در زمان بستری، خود را تحت پوشش بیمه سلامت قرار دهد که بر اساس تعرفه بیمه‌ای میزان پرداختی آن به بیمارستان متفاوت خواهد بود.

چقدر پلاسما از بهبودیافتگان کرونا جمع‌آوری شده است؟

سخنگوی سازمان انتقال خون ضمن تشریح وضعیت اهدای خون در کشور طی سه ماهه نخست امسال، گفت: در حال حاضر ۲۳۵۰ نفر از بهبودیافتگان بیماری کووید-۱۹ جهت اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کرده‌اند که از این تعداد ۱۸۸۰ واحد پلاسما تهیه شده است.

درمان بیماران مبتلا به کووید 19 رایگان نیست/ چقدر پلاسما از بهبودیافتگان کرونا جمع‌آوری شده است؟

دکتر بشیر حاجی بیگی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت اهدای خون در سه ماهه اول سال ۱۳۹۹، گفت: در سه ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۹ میزان ۷۵۵ هزار و ۳۷۸ واحد خون و فرآورده‌های آن شامل گلبول قرمز فشرده شده، پلاکت و پلاسما در مراکز درمانی و بیمارستان‌های کشور توزیع شده است که نزدیک به ۲۱ درصد آن در بیمارستان‌های استان تهران مصرف شده‌اند.

اهدای ۴۴۴ هزار واحد خون کامل در ۳ ماهه اول ۱۳۹۹

وی افزود: همچنین در این مدت ۵۶۲ هزار و ۱۰۰ نفر جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون در سراسر کشور مراجعه کرده‌اند که از این تعداد ۴۴۴ هزار واحد خون کامل اهدا شده است. البته ۱۱۸ هزار و ۱۰۰ نفر از مراجعه‌کنندگان نیز از اهدای خون معاف شده‌اند.

۳ استانی که بیشترین اهدای خون بانوان را داشته‌اند

حاجی‌بیگی با بیان اینکه طی این مدت ۶۷ هزار و ۳۹۹ نفر برای بار اول جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه کرده‌اند، ادامه داد: همچنین در این سه ماهه ۲۲ هزار و ۸۰۷ نفر از بانوان یعنی ۵.۲ درصد اهدای خون انجام داده‌اند. در این مدت بانوان استان‌های خراسان جنوبی با ۸.۹ درصد، سیستان و بلوچستان با ۸.۶ درصد و بانوان خراسان شمالی با هشت درصد اقبال بیشتری نسبت به اهدای خون در کشور نشان داده‌اند.

سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه شاخص اهدای خون مستمر در کشور به طور میانگین ۵۶.۶ درصد بوده است، اظهار کرد: باید توجه کرد که استان‌های سمنان با ۷۵ درصد، همدان با ۷۰ درصد و یزد با ۶۶ درصد بیشترین میزان اهدای خون مستمر را در کشور داشته است. همچنین در سه ماهه نخست امسال استان‌های قم، البرز، تهران و مرکزی بیشترین مشارکت را در شبکه ملی خونرسانی کشور داشته‌اند. به این معنی که در حوزه ارسال خون به سایر استان‌های نیازمند در کشور کمک کرده‌اند.

درمان بیماران مبتلا به کووید 19 رایگان نیست/ چقدر پلاسما از بهبودیافتگان کرونا جمع‌آوری شده است؟

رشد یک درصدی شاخص اهدای خون بانوان در کشور

حاجی‌بیگی با بیان اینکه ۳۴ درصد خون‌های اهدایی در کشور دارای گروه خونی O+ بوده است و تنها یک درصد خون‌های اهدایی AB- بوده است، گفت: همچنین شاخص اهدای خون بانوان در این سه ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد افزایش داشته است؛ به طوری که از ۴.۱ درصد در سال ۱۳۹۸ به ۵.۲ درصد در سه ماهه اول سال ۱۳۹۹ رسیده است.

وی ادامه داد: در سه ماهه نخست امسال در استان‌های خراسان شمالی و بوشهر شاهد رشد اهدای خون نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده‌ایم. همچنین اهدای خون مستمر در استان گیلان، با ۱۰ درصد رشد و در آذربایجان شرقی با چهار درصد رشد مواجه شده است.

وضعیت سنی اهداکنندگان خون در کشور

حاجی‌بیگی همچنین اظهار کرد: سه درصد از اهدا کنندگان خون در کشور در سنین ۱۸ تا ۲۰ سال و ۲۳ درصد در سن ۲۱ تا ۳۰ سال قرار دارند. همچنین ۵۰ درصد از اهداکنندگان خون در کشور بین سنین ۳۱ تا ۴۵ سال بوده و ۲۴ درصد از اهداکنندگان خون در کشور در سن ۴۶ تا ۶۰ سال، قرار دارند.

مردم در کدام استان‌ها بیشتر پلاسما اهدا می‌کنند؟

حاجی‌بیگی تاکید کرد: در حوزه اهدای پلاسما نیز مردم استان‌های تهران، خوزستان، اصفهان، خراسان رضوی، گیلان، فارس و کرمانشاه اقبال بیشتری جهت اهدای پلاسما نشان داده‌اند. به طوری که بیشترین میزان اهدای پلاسما در استان‌های تهران، خوزستان و خراسان رضوی بوده است.

چقدر پلاسما از بهبودیافتگان کرونا جمع‌آوری شده است؟

سخنگوی سازمان انتقال خون در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به آخرین وضعیت اهدای پلاسمای بهبودیافتگان کووید-۱۹ در کشور، گفت: در حال حاضر ۲۳۵۰ نفر از بهبودیافتگان بیماری کووید-۱۹ جهت اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کرده‌اند که از این تعداد ۱۸۸۰ واحد پلاسما تهیه شده است.

حاجی‌بیگی گفت: باید توجه کرد که در حال حاضر در ۲۲ استان شامل استان‌های مرکزی، اردبیل، کرمان، آذربایجان غربی، اصفهان، خوزستان، مازنداران، ‌ آذربایجان شرقی، گیلان، زنجان، قزوین، البرز، سیستان و بلوچستان، همدان، قم، یزد، خراسان رضوی، گلستان، سمنان، تهران، کرمانشاه و فارس طرح جمع‌آوری پلاسمای بهبودیافتگان بیماری کووید-۱۹ در حال انجام است.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر