میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ


میکرونیدلینگ چیست؟  میکرونیدلینگ چیست و چـه کاربردهایی دارد؟ میکرونیدلینگ یکی از جدید ترین روشهای جوان سازی پوست می‌باشد، دراین روش بـه وسیله سوزن های ریزی در سطح پوست کانال هایی ایجاد می شود و پوست را وادار بـه بازسازی و تولید کلاژن می کند، در نتیجه تعداد زیادی از نقص های صورت مثل: جای جوش، سوختگی، ترک پوستی و… بـه بهترین نحو از بین می روند. در...

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ چیست و چـه کاربردهایی دارد؟ میکرونیدلینگ یکی از جدید ترین روشهای جوان سازی پوست می‌باشد، دراین روش بـه وسیله سوزن های ریزی در سطح پوست کانال هایی ایجاد می شود و پوست را وادار بـه بازسازی و تولید کلاژن می کند، در نتیجه تعداد زیادی از نقص های صورت مثل: جای جوش، سوختگی، ترک پوستی و… بـه بهترین نحو از بین می روند. در ادامه بطور کامل صحبت می‌کنیم.

میکرونیدلینگ چه کاربردهایی دارد؟

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ یکی از جدید ترین روش‌های جوان‌سازی پوست اسـت. دراین روش غیرتهاجمی، بـه کمک سوزن ‌های ریز، سوراخ ‌های ریز و سطحی در پوست ایجاد میشود و بـه این ترتیب ترک های پوستی از بین می روند. با این روش درمان سوختگی، بستن منافذ باز پوست، درمان لک پوستی، رفع چین و‌ چروک و از بین بردن جای زخم، بخیه و نیز از بین بردن جای جوش امکان ‌پذیر اسـت.

روش انجام میکرونیدلینگ

روش کار میکرونیدلینگ بـه این ترتیب اسـت کـه وسیله‌ای بنام «درمارولر» کـه یک رولر غلتکی متشکل از سوزن‌های بسیار ریز از جنس فلز تیتانیوم و بـه قطر نیم یا حداکثر دو و نیم میلیمتر اسـت، روی پوست کشیده می شود و بـه این ترتیب با نفوذ سوزن‌ها بـه لایه‌ی میانی پوست یا «درم» یک زخم کوچک و خون‌ریزی اندکی در پوست ایجاد می شود کـه بدن بـه آن واکنش نشان می ‌دهد و شروع بـه ترمیم و بازسازی آن ناحیه میکند.

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

در حقیقت، عملکرد روش میکرونیدلینگ بـه این صورت اسـت کـه وقتی غلتک دارای سوزن بر سطح پوست حرکت داده میشود، سوزن‌های ریز برحسب عمق و سرعتی کـه دکتر آنرا تعیین کرده، بصورت هم‌زمان بـه لایه‌ی دوم پوست یا درم وارد می شوند «دکتر عمق و سرعت سوزن را بر حسب نوع پوست و چگونگی هدف مشخص می کند».

طی این فرایند کلاژن و الاستین کـه دو عنصر اصلی و مهم برای پوست هستند، تولید میشود. با تولید کلاژن و الاستین، جای زخم و جای جوش و دیگر عارضه‌های پوستی بـه‌مرور زمان درمان می شوند. میکرونیدلینگ روشی کاملا بدون درد اسـت، اما در بیشتر موارد قبل از شروع درمان از کرم بی‌حسی استفاده میکنند. در روش میکرونیدلینگ برخلاف روش‌های دیگر مثل «لیزر» لایه‌ی «اپیدرم» آسیبی نمی بیند.

بد نیست بدانید کـه از روش «میکرونیدلینگ» برای رشد مجدد مو در روش‌های مدرن کاشت مو هم استفاده میشود. اما با‌ این‌ همه ی، همانند سایر روش‌ های درمانی پوست، این روش هم بـه‌طور صد‌ در صد و روی تمام افراد، بـه یک اندازه نتیجه‌ی مثبت ندارد و ممکن اسـت در حل مشکلات برخی افراد بی‌اثر باشد یا این کـه حداقل نتیجه‌ی مطلوب حاصل نشود.

میکرونیدلینگ چطور انجام می‌شود؟

میکرونیدلینگ روشی غیرتهاجمی برای درمان مشکلات پوستی اسـت و برای گرفتن نتیجه‌ی بهتر طبق معمول روند درمان چند جلسه ‌ای طول می کشد. زمان هر جلسه‌ی درمان با توجه بـه شدت مشکلات پوستی بین چند دقیقه تا یک ساعت اسـت. روش کار بـه این صورت اسـت کـه روی پوست فرد با استفاده از ابزار نیدلینگ و طبق الگوی خاصی، سوراخ‌هایی ایجاد میشود.

برای کسب بهترین نتیجه، ابزار نیدلینگ چندین بار روی سطح موردنظر در جهات مختلف حرکت میکند. برخی پزشکان، برای نتیجه‌ی بهتر از میکرونیدلینگ، هم‌زمان با ایجاد این سوراخ‌های ظریف، از محصولاتی کـه سبب تحریک تولید کلاژن میشوند، مانند اسید هیالورونیک یا سرم ویتامین C و نیز روشن‌کننده پوست هم استفاده میکنند.

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

بعد از انجام میکرونیدلینگ روی پوست زخم‌های کوچکی ایجاد میشود کـه همین زخم‌ها سبب تحریک کلاژن‌سازی توسط پوست می شوند. بـه ‌طور معمول، توصیه‌ی پزشکان این اسـت کـه برای گرفتن نتیجه‌ی مطلوب‌تر، بهتر اسـت بین جلسات درمانی بـه روش میکرونیدلینگ، حداقل چهار تا شش هفته فاصله بیفتد تا پوست زمان کافی برای کلاژن‌سازی داشته باشد.

طبق معمول برای التیام جای‌ جوش بـه روش میکرونیدلینگ چهار جلسه و برای زخم‌های ناشی از سوختگی پنج جلسه‌ی درمانی تجویز می شود. در روش میکرونیدلینگ کـه از قضا برای تمام انواع رنگ پوست هم مناسب اسـت، می توان مناطق حساس و شکننده پوست شامل چشم‌ها، گردن و پشت دست‌ها را هم کـه با سایر روش‌ها درمان نمیشود، معالجه کرد.

مراقبت ‌های قبل از میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

قبل از انجام میکرونیدلینگ پوست محل موردنظر را از هر گونه کرم، لوسیون و مواد آرایشی پاک کنید. اگر از داروی خاصی استفاده می کنید یا هر گونه بیماری و ضایعه‌ی پوستی مثل تبخال دارید، قبل از انجام میکرونیدلینگ حتماً دکتر خودرا از این مسئله مطلع کنید. در صورتی ‌کـه پیش از این، از روش‌های درمانی دیگر برای جوان‌سازی پوست‌تان استفاده کرده اید، حتماً با دکتر خود در بین بگذارید.

مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ یک روش جوان‌سازی و درمانی با دوره‌ی نقاهت کوتاه اسـت، اما رعایت برخی نکات بـه التیام سریع‌تر پوست بعد از انجام میکرونیدلینگ کمک میکند. بعد از انجام میکرونیدلینگ پوست دچار التهاب و سرخی و گاهی کبودی میشود. اگر چـه این التهاب در مدت زمان اندکی «۱۲ تا ۴۸ ساعت» التیام پیدا میکند، بهتر اسـت با دست‌زدن بـه پوست، آنرا تحریک نکنید.

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

خوردن میوه‌هایی مثل آناناس بـه تسریع درمان التهاب و درمان کبودی پوست کمک می کند. برای کاهش التهاب و قرمزی پوست بـه‌هیچ‌وجه از داروهای ضدالتهاب مثل ادویل یا ایپوبروفن استفاده نکنید و اجازه بدهید مراحل التیام روند طبیعی‌اش را طی کند. ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از میکرونیدلینگ حمام نکنید، از ورزش و کارهایی کـه سبب تعریق پوست میشود اجتناب کنید.

حداقل سه تا ده روزبعد از میکرونیدلینگ از ماندن زیر آفتاب جز در موارد ضروری اجتناب کنید. اگر وادار بـه حضور در خارج از منزل هستید، حتماً از بهترین کرم ضد آفتاب مناسب پوست خودتان کـه حاوی زینک باشد، استفاده کنید. اگر بعد از میکرونیدلینگ پوست صورت‌تان پوسته‌پوسته شد، بـه‌هیچ‌وجه آن‌ها را دست‌کاری نکنید و برای التیام از کرم‌های مرطوب‌کننده استفاده کنید.

قبل از انجام میکرونیدلینگ به چه مواردی باید توجه کرد؟

مهم ‌ترین نکته‌ای کـه قبل از انجام میکرونیدلینگ باید بـه آن توجه کرد، رعایت موارد بهداشتی اسـت. بهتر اسـت بـه ‌جای آرایشگاه ‌ها و مراکز زیبایی، میکرونیدلینگ در مطب دکتر یا کلینیک‌های تخصصی انجام شود. از بهداشتی‌ بودن و یک‌‌بار مصرف‌بودن سوزن‌ها مطمئن شوید.

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

استفاده از سوزن «کارتریج» مشترک برای افراد مختلف و حتی استفاده از یک کارتریج برای یک فرد در چند جلسه میتواند بعلت کند شدن سوزن‌ها و هم چنین آلودگی سبب تخریب بافت و عفونت شود و صدمات جبران ‌ناپذیری برای سلامت فرد ایجاد کند. هم چنین توجه داشته باشید کـه فقط استفاده از کارتریج یک ‌‌بار مصرف، ایمنی و سلامت شـما را تضمین نخواهد کرد.

لازمه ‌ی انجام یک میکرونیدلینگ ایمن و مطمئن، استفاده از کارتریج استاندارد، استریل و دارای غشای محافظ اسـت تا بـه ‌هیچ ‌‌عنوان خون، لنف و مایعات بدن از داخل کارتریج بـه داخل هندپیس نفوذ نکنند. برای اینکار در کارتریج‌های استاندارد از نوع خاصی واشر ارتجاعی بنام «ممبران» استفاده می شود کـه مانع از ترشح و انتقال مواد درمانی، خون و مایعات لنفی از کارتریج بـه داخل هندپیس می شود.

یادتان باشد کـه درصورت نبودِ غشایِ محافظ در کارتریج و انتقال مایعات بـه داخل هندپیس احتمال انتقال عفونت و ویروس‌های هپاتیت و ایدز بـه افراد دیگر بـه‌شدت بالا خواهد رفت. بهمین دلیل درصورتی‌کـه داخل کارتریج‌ها بـه‌جای «ممبران پلاستیکی»، فنر فلزی مشاهده کردید باید بدانید کـه این کارتریج ایزوله نبوده و بـه‌هیچ‌وجه ایمن نیست.

مزایا و معایب میکرونیدلینگ

از آنجایی‌ کـه روش میکرونیدلینگ یک روش غیرتهاجمی برای رفع ایرادهای پوستی اسـت، بـه ‌جز مواردی چون کهیر، کبودی «هماتوم»، قرمزی، احساس سوزش یا خارش پوست در محل درمان، تیرگی پوست درصورت استفاده نکردن از کرم ضدآفتاب بعد از میکرونیدلینگ، ایجاد حساسیت پوستی در کسانی کـه بـه فلز حساسیت دارند و التهاب و ورم خفیف، عارضه جدی دیگری گزارش نشده اسـت.

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

اما میکرونیدلینگ روشی ایمن برای درمان مشکلات پوستی اسـت. ازجمله مزایای این روش درمانی عبارت‌اند از: تولید کلاژن و تحریک جریان خون کـه سبب جوان‌سازی پوست می شود. بازسازی بافت پوست در مواردی مثل جای سوختگی، زخم، جوش، چین‌وچروک‌های ظریف و ترک‌های پوستی. درمان مشکلات پوستی انواع طیف‌های رنگ پوست حتی پوست‌های تیره کـه بـه روش‌ های درمانی مثل لیزر پاسخ نمیدهند.

استفاده از میکرونیدلینگ برای درمان مشکلات مناطق حساسی مثل گردن، اطراف چشم‌ها، دهان و… کـه با روش‌هایی مثل پیلینگ عمیق و لیزرهای گران‌قیمت نمیتوان آن‌ها را درمان کرد، بسیار مؤثر اسـت. جنس سوزن‌های میکرونیدلینگ «تیتانیوم» اسـت. تیتانیوم ازجمله فلزاتی اسـت کـه هنگام حرکت اصطحکاکی یا رفت‌وبرگشتی ایجاد حرارت نمی کند، داغ نمیشود و پوست را نمی‌سوزاند.

میکرونیدلینگ برای رفع ایرادات پوستی نواحی کوچک و زاویه‌دار پوست مانند بینی، بالا و پایین چشم، لب بالا و لب پایین انجام میشود، ولی لیزر این توانایی را ندارد. هزینه‌ی میکرونیدلینگ بسیار کمتر از روش‌هایی مثل لیزر اسـت و علاوه‌براین آسیب‌های ناشی از حرارت لیزر بر روی پوست را هم ندارد.

چه کسانی نباید میکرونیدلینگ انجام دهند؟

افرادی کـه زخم، بریدگی یا خراشیدگی‌های باز روی پوست‌شان دارند. کسانی کـه طی یکسال گذشته، پوست‌شان تحت پرتودرمانی و اشعه‌درمانی قرار گرفته‌ و کسانی کـه در ناحیه موردنظر، هر گونه عفونت پوستی، عارضه یا تب‌خال دارند. هم چنین خانم‌هایی کـه دوران بارداری و شیردهی را می‌گذرانند هم نباید از این روش استفاده کنند.

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

کسانی کـه سابقه‌ی بروز کلوئید «در محل عارضه گوشت اضافه بالا می‌آورند» دارند یا زخم‌هایشان خیلی دیر التیام پیدا می کند، افراد مبتلابه عفونت پوستی، بیماری‌های پوستی و هرپس سیمپلکس؛ افرادی کـه در طول سه ماه گذشته، تحت درمان با داروی اکوتان «ایزوترتینوین» بوده‌اند و بیماران هموفیلی و کسانی کـه از آسپرین و داروهای ضدانعقاد خون استفاده میکنند هم نباید از این روش استفاده کنند.

قیمت و هزینه میکرونیدلینگ

طول درمان 4 تا 6 جلسه هر 30روز یک بار «تعداد جلسات مورد نیاز در افراد مختلف متفاوت اسـت».

دستگاه درمارولر

در نگاه اول ظاهر دستگاه «درمارولر» شبیه قلم‌مو های غلتکی کوچک رنگ‌آمیزی زوایایی از ساختمان اسـت کـه دسترسی بـه آن ها مشکل اسـت. در سر این ابزارها یک سیلندر گرد وجوددارد کـه حول یک محور افقی می چرخد و روی سطح دوار آن حداقل ۲۰۰ سوزن بسیار ریز قرار داده شده اسـت. در قسمت بالای درمارولر هم یک دستگیره وجوددارد کـه ازآن برای حرکت‌دادن غلتک بر روی سطح پوست صورت استفاده میشود.

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

دکتر این وسیله غلتک‌مانند رابا فشار مختصری روی پوست صورت می‌غلتاند ودر نتیجه، در مسیر حرکت، درمارولر صدها سوراخ ریز روی پوست ایجاد می کند. گرچه برخی افراد از این دستگاه بـه‌عنوان یک دستگاه میکرونیدلینگ خانگی هم استفاده می کنند، توصیه‌ی پزشکان این اسـت کـه بهتر اسـت اینکار در مطب دکتر و مراکز تخصصی انجام شود.

دستگاه درماپن

ظاهر «درماپن» دقیقا شبیه خودکاری با نوک گرد و مدور اسـت کـه سوزن‌های ریزی روی نوک آن تعبیه شده اسـت. نوک این وسیله و سوزن‌های آن بـه‌وسیله یک موتور الکتریکی کوچک حرکت داده می شود. وقتی کـه سوزن‌های درماپن بـه حرکت در می آیند، شبیه بـه حرکت مُهر زدن، بـه داخل پوست فرو میروند و خارج می شوند.

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

بـه این ترتیب تعداد زیادی سوراخ بسیار ریز در پوست ایجاد میکنند. برخی افراد از این دستگاه در منزل هم استفاده می کنند کـه بـه‌نظر می‌رسد، ایده‌ی جالب و ایمنی نباشد. در مجموع، از هردو دستگاه درمارولر و درماپن برای تحریک پوست برای ساخت طبیعی کلاژن استفاده میشود.

دستگاه درما ‌استامپ

«درما‌ استامپ» از نظر ظاهری بسیار شبیه بـه درماپن اسـت؛ با این تفاوت کـه اندازه‌ی نوک آن بزرگتر و تعداد سوزن‌های آن بیشتر اسـت. این وسیله می تواند بـه‌وسیله‌ی دست و یا موتور الکتریکی حرکت کند. عملکرد درمااستاپ هم شبیه بـه درماپن بصورت مهرزدن اسـت.

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

بـه این ترتیب کـه روی پوست نمی‌غلتد، بلکه سوزن‌های ریز در حرکتی شبیه بـه مُهرزدن در پوست فرو می روند. روش کار درما‌استامپ شبیه دستگاه تاتوست، اما تفاوتش این اسـت کـه بـه‌جای یک سوزن، تعداد زیادی سوزن ریز بصورت هم‌زمان در سطح پوست فرو می روند و البته از رنگ یا جوهر تاتو هم خبری نیست.

دستگاه میکرونیدلینگ با سیستم دیود و نور «LED»

دراین دستگاه میکرونیدلینگ از سیستم دیود و نور LED برای جوان‌سازی پوست استفاده میشود. با این همه ی، هنوز نتیجه‌ی تحقیقات قطعی در مورد عملکرد بهتر این دستگاه نسبت بـه مواردی کـه در بالا ذکر شد، گزارش نشده اسـت.

دستگاه میکرونیدلینگ با سیستم امواج رادیویی

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

روش کار جدید ترین دستگاه میکرونیدلینگ بـه این صورت اسـت کـه سوزن‌های ظریفی کـه در بین انها امواج رادیویی رد ‌و ‌بدل می ‌شود وارد پوست می شوند و انتقال امواج رادیویی از این طریق، سبب ایجاد گرما در زیر پوست ودر نتیجه کلاژن ‌سازی می‌ شود. دراین مورد هم هنوز نتایج معتبری مبنی بر تأثیر بیشتر این دستگاه‌ها در جوان‌سازی پوست نسبت بـه دستگاه‌های قدیمی ‌تر گزارش نشده اسـت.

آیا میکرونیدلینگ با درد همراه است؟

درد مختصر و سوزش دراین روش حس میشود کـه غیر قابل‌تحمل نخواهد بود ولی طبق معمولً دکتر با توجه بـه خواست بیمار قبل از میکرونیدلینگ صورت، از کرم‌های بی‌حس‌کننده استفاده میکند تا دردی کـه در طول این عمل حس می شود کاهش یابد.

چقدر طول میکشد تا نتایج میکرونیدلینگ مشخص شود؟

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

در تعداد زیادی از افراد بـه مدت 24 تا 48 ساعت پس از میکرونیدلینگ، حالتی مانند حالت آفتاب‌سوختگی اندک، قرمزی و کمی تورم در پوست رخ میدهد و ممکن اسـت کبودی و خون ریزی خفیفی نیز ایجاد شود. در ظرف یک تا دوهفته پس از درمان پوست نرم‌ تر و شفاف‌تر شده اما ماه بعد اثر کامل این درمان مشهود میگردد.

آیا میکرونیدلینگ نیاز به استراحت و دوره نقاهت دارد؟

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

خیر. واکنش‌های التهابی پوست بسیار اندک اسـت و ظرف چند ساعت از بین میرود و رنگ قرمز پوست نیز بـه رنگ صورتی درمی‌آید و ممکن اسـت 12 تا 48 ساعت باقی بماند. جهت کاهش قرمزی پس از عمل، استفاده از اسید هیالورونیک توصیه میشود و جهت حفاظت از پوست بهتر اسـت از ضد آفتاب حاوی زینک استفاده شود. پس‌ازاین عمل می توان از لوازم‌ آرایشی ملایم استفاده نمود.

آیا می‌توان از میکرونیدلینگ روی هر رنگ پوست استفاده برد؟

بله. برخلاف انواع لیزر کـه طبق معمولً در انتخاب رنگ پوست باید دقت شود میکرونیدلینگ را میتوان روی همه ی انواع رنگ‌ها و انواع پوست‌ها استفاده کرد. هیچ خطر در رابطه با التهاب پس از عمل و هایپرپیگمنتیشن وجود ندارد.

پس از درمان از چه موادی نباید روی پوست استفاده کرد؟

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

جهت خاطرجمعی از بهبودی بهتر اسـت 2 تا 3 روز از محصولات AHA«اسید گلیکولیک»، رتینول و مواد حاوی اسید یا فعال‌کننده خودداری شود؛ و نباید در برابر خورشید قرار گرفت یا می توان از ضد آفتاب حاوی روی استفاده برد. طبق معمولً دکتر بعد از عمل داروهای موردنیاز و هم چنین کرم‌های مناسبی رابه فرد معرفی می کند.

تاریخچه میکرونیدلینگ

دکتر آندره کامیراند و همکارانش در مقاله ایدر سال 1997 با معرفی نیدل ابریشن پیشرفته گام مهم بعدی در باب نیدلینگ پوست را برداشتند. وی بـه روش Tattoing و با رنگ‌دانه همرنگ پوست نسبت بـه ترمیم اسکار هیپوکروم صورت اقدام نمود. پس از یک تا دو سال، آن‌ها متوجه شدند بااینکه رنگ‌دانه مصنوعی کاملاً محوشده بود، جای آن ملانین طبیعی جای گزین شده و هم چنین بافت، ظاهر و رنگ اسکار بسیار بهبودیافته بود.

میکرونیدلینگ چیست؟ | کاربردهای میکرونیدلینگ | عوارض میکرونیدلینگ

این اتفاق این فکر را متبادر می کرد کـه تریپاناسیون «از ریشه یونانی تریپانون: با مته سوراخ کردن» اسکارها بـه روش tattoing مسئول بهتر شدن و رنگ‌دانه سازی مجدد اسکار اسـت. آن‌ها بـه این نتیجه رسیدند کـه نیدلینگ اسکار بـه‌تنهایی موجب شکستن ساختار کلاژن و تجدید و تحریک ملانین سازی میگردد. بـه دنبال کشف دکتر کامیراند، دکتر دس فرناندس یک استامپ نیدلینگ برای تحریک کلاژن معرفی کرد.

بعد ها وی غلتکی «رولر» با 70 سوزن طراحی کرد کـه استفاده ازآن آسان‌تر بود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی دستگاه‌ های پیشرفته و حرفه‌ای میکرونیدلینگ جهت استفاده پزشکان تولید شده اسـت. بـه‌ صورت کلی می‌ توان گفت اسکین نیدلینگ کـه تحت عنوان میکرونیدلینگ شناخته میشود، یک روش غیر جراحی کم تهاجمی اسـت کـه با ابزار میکرونیدل آسیب نظارت‌شده ‌ای بـه پوست فرد وارد میکند.


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟