مدیر انجمن گروه دوستداران طبیعت بندرخمیر روز دوشنبه گفت: این نهال ها با هدف حفظ تنوع زیستی، افزایش کیفیت اکوسیستم و احیای جنگلها و غنی سازی و حفاظت از خاک و توسعه جنگل در عرصههای ناکاشت، کاشته شده است.
مهشید امیر افزود: توسعه گیاه حرا در ساحل بندرخمیر میتواند به توسعه گردشگری و آشنایی بیشتر جوامع محلی با فضای تالاب گونه این ساحل باشد.
وی بیان داشت: شهرداری بندرخمیر نیز همواره حامی این گروه در بخشهای فرهنگی و آموزشی بوده که در این مراسم نیز شهردار شهر تالابی بندرخمیر حضور داشته است.
انجمن دوستداران طبیعت خمیر در سال ۹۳ فعالیت خود را آغاز کرد و هم اکنون دارای ۱۲۳ نفر عضو است.
بندرخمیر بهعنوان بزرگترین بندر تالابی جنوب ایران در کنار یکی از مهمترین تالابهای کشور به نام تالاب خورِخوران با وسعتی حدود یکصد هزارهکتار قراردارد که این تالاب در آستانه ثبت جهانی شدن است.
طبق اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان، با حفظ تالاب از سوی اهالی منطقه خمیر و وجود هممرزی شهری با ۳۵ کیلومتر نوار ساحلی تالابی، تاکنون کوچکترین تعرضی به این پهنه زیست محیطی گزارش نشده است.
هرمزگان با سطح بیش از ۲۰ هزار هکتار بیشترین سطح جنگلهای حرا را در کشور دارد.
جنگلهای منحصر به فرد حرا، زیستگاه پرندگان، حشرات، دو کفه ای ها و محلی امن برای تخم ریزی آبزیان به ویژه میگو است به طوری که ۵۰ درصد از آبزیان خلیج فارس و دریای عمان در جنگل های حرا تخم ریزی میکنند
روز جهانی حفاظت از اکوسیستم Mangrove، مصوب کنفرانس عمومی یونسکو در سال ۲۰۱۵ و هر سال در ۲۶ جولای جشن گرفته میشود که با هدف بالابردن آگاهی از اهمیت اکوسیستم های حرا به عنوان یک اکوسیستم منحصر به فرد ، خاص و آسیب پذیر و ترویج راه حل هایی برای مدیریت پایدار ، حفاظت و استفاده از آن ها انجام میپذیرد.
شهرستان بندرخمیر با ۵۶ هزار نفر جمعیت در ۷۵ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.
50 اصله نهال حرا در مجاورت تالاب خورخوران خمیر کشت شد
بندرعباس- ایرنا- گروه دوستداران طبیعت بندرخمیر به مناسبت روزجهانی حفاظت از اکوسیستم های مانگرو ، اقدام به کاشت 50 اصله نهال حرا در ساحل بندرخمیر و در مجاورت تالاب بین المللی خورخوران کردند.