سپتیک تانک پلی اتیلن، کاربردها و مزایا
در مناطقی که دسترسی به شبکه فاضلاب وجود ندارد، یکی از کاربردی ترین روشها برای تصفیه و کاهش بار آلایندگی فاضلاب استفاده از سپتیک تانک است.
مخازن سپتیک اجازه نمی دهند فاضلاب به صورت مستقیم وارد طبیعت شود و با یک تصفیه مقدماتی آلایندگی ها را کاهش میدهند. سپتیک تانکها با فراهم کردن محیطی مناسب برای باکتری های بی هوازی ، بدون ایجاد آلودگی در خاک و آب های زیر زمینی و سطحی، امکان تصفیه اولیه و تبدیل آلاینده های موجود در فاضلاب خام به مواد تجزیه پذیرتر (مانند گاز متان و …) را ایجاد میکنند.
سپتیک تانک ساده ترین و پر کاربردترین واحد مورد استفاده در تصفیه فاضلاب به ویژه فاضلاب های بهداشتی - انسانی است. سپتیک تانک مخزنی است که در آن فاضلاب به کمک فرایندهایی از قبیل ته نشینی، شناور سازی و بیولوژیکی تصفیه می گردد. از مخازن سپتیک در بسیاری از اماکن شامل مسکونی و ویلایی، مجتمع های مسکونی و اداری، کارگاه های عمرانی و ساختمانی، کارخانجات تولیدی و صنعتی، هتل ها، رستوران ها، و مجتمع های تفریحی و ورزشی میتوان بهره گرفت.
معرفی سپتیک تانک پلی اتیلن
سپتیک تانک پلی اتیلن ساده ترین نوع تصفیه خانه تک واحدی هستند که تصفیه بیولوژیکی با کمک باکتری های بی هوازی در آن انجام می گیرد. در مخازن سپتیک پلی اتیلن تصفیه مکانیکی (تهنشینی) و تصفیه بیولوژیکی با کمک باکتریهای بیهوازی در آن انجاممیشود.
این مخزن به کمک فرآیند های جداسازی، اجرام شناور و معلق فاضلاب را جدا کرده و اجازه می دهد باکتری های بی هوازی این مواد را به عناصر ساده تر تجزیه کنند. البته این سپتیک تانک ها را می توان با ایجاد تغییراتی در ساختار آنها، تبدیل به سپتیک تانک های پیشرفته با راندمان بالاتر نمود که خروجی آنها دارای کیفیت بسیار بالاتری باشد.
مواد پلی اتیلن در برابر مواد شیمیایی یا گازهایی که ممکن است در خاک یا فاضلاب وجود داشته باشد مقاومت بسیار زیادی دارند. همین مزیت باعث استفاده روزافزون از مواد پلی اتیلن در تولید محصولات انتقال و نگهداری سیالات شده است. سپتیک تانک پلی اتیلن از رزین پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) ساخته می شود که دوام بسیار بالایی داشته و در برابر خوردگی، زنگ زدگی، ضربه و ... مقاوم است. همچنین در ساخت این مخازن سپتیک مواد آنتی UV به کار برده می شود تا در صورت نیاز به نصب در فضای باز، تابش نور خورشید باعث فرسودگی آن نشود.
سپتیک تانک پلی اتیلن نسبت به انواع دیگر مخازن سپتیک دارای سبک تری هستند و نسبت به سپتیک بتنی و فایبرگلاس نصب آنها راحت تر است. همچنین یکی از مهم ترین مزیت های آنها امکان سفارشی سازی آن براساس نیاز خریدار است.
سپتیک تانک های پلی اتیلن کاملا آب بند هستند و بدون هر گونه نشتی و نفوذ پذیری هستند. استفاده از دریچه های ورودی و خروجی، بافل میانی، ونت هوا، دریچه بازدید جهت بازرسی و دسترسی به داخل سپتیک، نگهداری و مدیریت فاضلاب و پساب را آسانتر میکند.
نحوه کارکرد سپتیک تانک پلی اتیلن
سپتیک تانک پلی اتیلن به نحوی طراحی شده است که فاضلاب ورودی به آن تقریباً یک تا سه روز باقی بماند. در این مدت ، لجن تهنشین شده در کف سپتیک تانک در اثر فعالیت باکتریهای بیهوازی تجزیه میشود.
این عمل باعث میشود که در انتها از میزان لجنی که باید تخلیه گردد کاسته شود. البته باید توجه داشت که در پساب خروجی از سپتیکهای پلی اتیلن مواد تیره و معلقی وجود خواهد داشت و کاملا صاف نیست و بوی مخصوص فاضلاب میدهد.
فرآیند تصفیه فاضلاب در این مخازن بدین شکل است که پساب پس از ورود به مخزن سپتیک و با کاهش سرعت جریان آن، قسمتی از مواد معلق خود را به علت ته نشینی از دست می دهد و از سمت دیگر مخزن خارج میشود.
پس از ورود فاضلاب به بخش اول سپتیک ، مواد معلق سنگین تر از آب به دلیل چگالی بیشتر به سمت پایین حرکت کرده و در کف ته نشین می شوند. چربی و سایر اجرام سبک نیز بر روی سطح شناور می شوند. ارتباط بین ناحیه اول و دوم به شکلی است که اجرام شناور و مواد ته نشین شده نمیتوانند عبور کنند. در نتیجه فقط آب صاف و مواد محلول وارد قسمت دوم می شوند.
فعالیت بیولوژیکی باکتری های بی هوازی ضمن تجزیه، بیش از ۹۵ درصد مواد گیر افتاده در قسمت اول به عناصر ساده تر، از مواد آلی محلول در قسمت دوم نیر تغذیه میکنند و عامل تجزیه آنها نیز به عناصر ساده تری مانند گاز متان و … می شوند. پس از کاهش مواد آلی آلاینده موجود در فاضلاب بخشی از باکتری ها به دلیل کم شدن تغذیه از بین میروند. نکته جالب اینکه بقایای آنها داخل مخزن منبع تغذیه باکتری های باقی مانده خواهد شد.
در خروجی قسمت دوم نیز برای اطمینان، فرایند جداسازی مجددا صورت می پذیرد. کلیه گازهای تولید شده در مخزن سپتیک باید از طریق هواکش یا ونت و از طریق لوله کشی در بلندترین ارتفاع ممکن آزاد شود.
محل نصب سپتیک تانک پلی اتیلن باید به نحوی باشد که بر حسب نیاز در دوره های زمانی معین امکان تخلیه لجن از کف مخزن سپتیک وجود داشته باشد. هنگام تخلیه با لجن کش همیشه مقداری از لجن در کف مخزن باقی بماند. این کار باعث میشود تا جمعیت باکتری های بی هوازی به اندازه ای باشد که اختلالی در فرآیند تجزیه بیولوژیکی فاضلاب پیش نیاید.
بخشهای مختلف سپتیک تانک پلی اتیلن
هر دستگاه سپتیک تانک پلی اتیلن از اجزای مختلفی تشکیل شده است. در زیر به معرفی آنها پرداخته شده است.
سیستم ورودی فاضلاب: شامل لوله و بافل (میانگیر) ورودی است.
مخزن اولیه : بیشترین حجم ، حدود 3/2 حجم کل را به خود اختصاص میدهد.
دیواره جدا کننده: باعث جلوگیری از ورود لجن و چربی به مخزن دوم( زلال ساز) میشود.
مخزن زلال ساز: این بخش 3/1 حجم مخزن را شامل میشود. در این قسمت فاضلاب بدون مواد جامد و سنگین (پساب صاف شده) قرار میگیرد.
دریچه تهویه: از طریق این دریچه گازهای تولیدشده که در طی فرآیندهای بیولوژیکی به هوازی تولیدشده است خارج میشود.
سیستم خروجی فاضلاب: شامل بافل و لوله خروجی سپتیک تانک پلی اتیلن است.
مزایای سپتیک تانک پلی اتیلن دو جداره
مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی، پوسیدگی و شرایط محیطی فاضلاب آب بندی کامل و جلوگیری کامل از نشت فاضلاب به بیرون دیواره بسیار مقاوم در برابر فشارها و بارهای جانبی وارده به سبب ضخامت بالا و نوع پروفیل مقطع سرعت بسیار بالا در ساخت و نصب و راه اندازی امکان مدفون کردن بدون نیاز به هیچ گونه سازه دیگر وزن سبک و سهولت در حمل و نصب امکان جابجایی پس از نصب حتی چند سال پس از استفاده اولیه عدم نیاز به انجام عملیات ساختمانی در محل جهت ساخت و نصب امکان جابه جایی مخزن سپتیک حتی پس از چند سال پس از نصب و استفاده امکان دفن در زیر زمین. این کار باعث انتقال ثقلی فاضلاب به مخزن و جلوگیری از اشغال فضا های مفید را میدهد سهولت در بهره برداری و تخلیه لجن با دارا بودن دریچه های بازدید و تخلیه لجننصب سپتیک تانک پلی اتیلن به شکل دفنی
قبل از نصب مخزن سپتیک بصورت دفنی باید اطمینان حاصل کرد که سپتیک مورد استفاده به اندازه کافی توانایی تحمل بار خاک اطراف و سربارهای احتمالی را دارا میباشد. اگر مخزن سپتیک مقاومت کافی نداشته باشد، با اعمال بارهای وارده دچار تغییر شکلهای نامناسب شده و باعث شکستگی اتصالات و نشت فاضلاب خواهد شد.
با توجه به همین مسئله سپتیک تانکهای پلی اتیلنی شرکت صنایع هلدینگ برتر به گونه ای طراحی و ساخته شده اند که توان تحمل خاک اطراف و سربارهای احتمالی (غیر از ترافیک) را دارا باشند. مخازن سپتیک پلی اتیلن تولیدی هلدینگ برتر را با اطمینان کامل می توان در زیر زمین دفن و نصب کرد. مراحل نصب سپتیک تانک به صورت خلاصه به شکل زیر است.
ابتدا زمین را به طول یک متر بیشتر از طول سپتیک تانک و عرض نیم متر بیشتر از عرض سپتیک تانک حفر نمایید. عمق گود باید حداقل برابر ارتفاع مخزن سپتیک به اضافه عمق لوله ورودی باشد. در صورتیکه خاک محل مقاومت کافی را دارد یک لایه بتن مگر با عیار حداقل ۱۵۰ کیلوگرم بر مترمکعب در کف گود اجرا نمایید. دقت کنید که بتن مگر بصورت کاملا تراز اجرا شود. سپتیک تانک را بر با کمک قلابهای مخصوص با استفاده از جرثقیل در گود قرار دهید. لوله های وروردی و خروجی و خروجی بیوگاز را متصل نمایید. خاک مازاد گودبرداری را الک کرده بطوریکه خاک عاری از ذرات سنگدانه بزرگتر از ۱ اینچ باشد. خاک الک شده را بصورت دستی یا با استفاده از وسایل مکانیکی در اطراف سپتیک تانک بریزید. دقت کنید که خاک نباید مستقیما بر روی مخزن ریخته شود بلکه باید در فضای بین سپتیک تانک و دیواره گود ریخته شود.برای مشاوره رایگان و آگاهی از قیمت سپتیک تانک میتوانید به وبسایت https://holding-bartar.com مراجعه و یا با شماره 02186127232 تماس حاصل نمایید.