قلمسیاه: برنامه بلندمدت شرایط پیشرفت قایقرانی را فراهم میکند
بانک ورزش - پیشکسوت و اولین رئیس فدراسیون قایقرانی ایران گفت: مدیریت علمی و تخصصی این روزهای فدراسیون نوید موفقیتهای بزرگ را در قایقرانی ایران در آیندهای...
بانک ورزش - پیشکسوت و اولین رئیس فدراسیون قایقرانی ایران گفت: مدیریت علمی و تخصصی این روزهای فدراسیون نوید موفقیتهای بزرگ را در قایقرانی ایران در آیندهای نه چندان دور می دهد.
به گزارش بانک ورزش وبه نقل از سایت فدراسیون قایقرانی، علی قلمسیاه در آستانه هفتاد و پنج سالگی همچنان استوار با عشق و علاقه مثالزدنی از قایقرانی صحبت میکند و تجربیاتش را در اختیار جوانان قرار می دهد. او که بیش از 55 سال است در بخشهای مختلف قایقرانی از جمله ورزشکار، مربی، رئیس فدراسیون و مناصب گوناگون بینالمللی فعالیت کرده، عشق به قایقرانی را دلیل سالیان متمادی حضورش در این رشته می داند.
اولین رئیس فدراسیون قایقرانی در خصوص آشناییاش با قایقرانی اظهار کرد: سال آخر دبیرستان به دعوت یکی از همکلاسیها که اهل لنگرود بود به چمخاله رفتیم. چمخاله آن روزها با شرایط فعلی بسیار متفاوت بود و رفتن به دریا کار دشواری بود. من متولد یزد و کویر که تا آن روز دریا را ندیده بودم، حس بسیار عجیبی داشتم و با تلاش فراوان علیرغم مخالفت همراهان، با قایق لوتکا به آب رفتم و ساعتها تلاش کردم تا توانستم پارو بزنم و به دریا بروم و بازگردم.
علی قلمسیاه ادامه داد: پس از بازگشت از دریا با تنی خسته، پوستی سوخته و دستهایی تاولزده عشقم به آب و قایقرانی آغاز شد. همراهان من از این تلاش و عشق من بسیار تعجب کرده بودند. گرچه از 12 سالگی شنا را آغاز کرده و عضو تیم تهران نیز بودم اما تجربه حضور در دریا بسیار متفاوت بود.
وی درباره فعالیتش در رشته ورزشی قایقرانی گفت: سال 1344 بود که متوجه شدم در سد امیرکبیر کرج قایقرانی فعالیت می کند. با تلاش بسیار زیاد پدرم را راضی کردم که من را به آنجا ببرد. رفتن به سد امیرکبیر آن روزها بسیار دشوار بود اما من رفتم و آنجا قایقرانی را با قایق تورینگ آغاز کردم.
قلمسیاه افزود: در فاصله کوتاهی در مسابقات قهرمان ایران شدم و این قهرمانی تا سالها طول کشید و همچنان قهرمان میشدم البته بسیار برای این نتیجه زحمت میکشیدم.
وی درباره فعالیت مربیگریاش در قایقرانی بیان کرد: در حدود سال 55 56 که در حالی که خودم هم چندان سنی نداشتم مربیگری را آغاز کردم. کمکم فعالیت ما در دریاچه آزادی نیز آغاز شده بود و آنجا با شاگردانم تمرین میکردم. بسیاری از قهرمانان سالهای بعد قایقرانی و برخی از مربیان فعلی آن موقع قایقرانی را تازه شروع کرده بودند و من افتخار مربیگری آنها را داشتم.
قلمسیاه با اشاره به ریاستش بر فدراسیون قایقرانی گفت: بعد از انقلاب قایقرانی و چند رشته ورزشی دیگر در قالب فدراسیونی با عنوان ورزشهای آبی فعالیتش را دنبال کرد ولی قایقرانی اولویت آن فدراسیون نبود تا سال 1363 که رئیس وقت سازمان تربیتبدنی از من دعوت کرد و پس از مذاکراتی که داشتیم فدراسیون قایقرانی تشکیل شد و من به عنوان رئیس آن منصوب شدم.
وی ادامه داد: سعی کردم عشق به قایقرانی همیشه در زمان مدیریت در فدراسیون همراهم باشد. ما کار را با یک فروند قایق آغاز کردیم و موفقیتهای بسیاری بدست آمد که البته حمایت بسیاری از عزیزان و مردم را همراه خود داشتم.
قلمسیاه درباره موفقیتهایی که قایقرانی در دوران ریاست او در فدراسیون داشت بیان کرد: ساخت برج قایقرانی، برگزاری و میزبانی مسابقات قهرمانی آسیا و شروع فعالیت بانوان در قایقرانی بخشی از موفقیتهایی بود که با تلاش فراوان در قایقرانی بدست آوردیم.
وی با اشاره به فعالیت بانوان در قایقرانی ایران گفت: خاطرم هست که آغاز فعالیت قایقرانی مورد توجه بسیاری از مسئولین چه در داخل و چه در ابعاد بینالمللی قرار گرفت و مجله فدراسیون جهانی قایقرانی گزارش فعالیت آنها در را روی جلد کار کرد.
قلمسیاه درباره مسئولیتهای بینالمللیاش نیز اظهار کرد: از طرف ایران کرسیهای مختلفی را بدست آوردم که سعی کردم برای کشور مفید باشد. نائب رئیس فدراسیون کانوئینگ جهانی، نائب رئیس و 16 سال دبیرکل کنفدراسیون آسیا و قاضی مسابقات قایقرانی المپیک بخشی از فعالیتهای بینالمللیام بود.
وی از شرایط دشوار ورزش در سالهای جنگ گفت و بیان کرد: کار سختی داشتیم اما سعی کردیم برای کشور و خصوصا رزمندهها روحیهبخش باشیم. حتی کلاسهایی برای کسانی که در جنگ حضور داشتند گذاشتیم.
قلمسیاه ادامه داد: سختی کار بسیار زیاد بود اما چون عاشق بودم با تمام توان و انرژی کار می کردم. اعضای هیات رئیسه دوستانی بودند که حمایت می کردند و از همه ظرفیت حمایتها استفاده می کردیم.
رئیس اسبق فدراسیون قایقرانی درباره تیم مدیریتی فعلی فدراسیون گفت: خوشبختانه تیم قابل تحسینی هدایت فدراسیون را برعهده دارند. هم افراد تحصیلکرده و با تجربه در کنار نیروی جوانی خود کار را پیش میبرند.
قلمسیاه همچنین بیان کرد: آقای سهرابیان با توجه به اینکه هم دانشگاهی است و هم خود به عنوان ورزشکار و دیگر سمتهایی که در قایقرانی داشته، کاملا با وضعیت آشنا است و به گمان من یک تحول اساسی در قایقرانی آغاز شده است.
وی افزود: به اعتقاد من برای رشد در قایقرانی باید برنامه بلندمدت داشت که خوشبختانه اکنون قایقرانی روی برنامه پیش میرود. باید از ظرفیت منابع نیروی انسانی استفاده کرد. برای اینکه تیم قدرتمندی داشته باشیم باید از پایه کار کنیم. هر چه جمعیتی که وارد قایقرانی میشوند بیشتر باشند میتوانیم نفرات بهتری داشته باشیم و نتایج بهتری کسب کنیم.
قلمسیاه در پایان گفت: امیدوارم با تلاشهایی که انجام میشود روز به روز شاهد پیشرفت قایقرانی باشیم و قایقرانان در نهایت موفقیتهای بیشتری برای کشور کسب کنند.