زنان افغانستان صاحب یک کرسی در کمیسیون مقام زن سازمان ملل شدند
افغانستان برای اولین بار در تاریخ خود، روز سهشنبه، بیستوهفتم شهریور، موفق به کسب یک کرسی در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد شد. «عادله راز»، نماینده افغانستان در سازمان ملل میگوید که کسب این کرسی از اهمیتی بسیار برخوردار است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد بدنهای بینالمللی برای ارتقای حقوق زنان، ثبت واقعیت زندگی زنان در سراسر جهان و تعیین استانداردهای جهانی بر سر مسائلی، چون برابری و توانمندسازی زنان است و حالا افغانستان توانسته است که با کسب ۳۹ رأی، از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵، به مدت ۴ سال، به عضویت این کمیسیون معتبر درآید.
«عادله راز»، نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد، اعلام کرده است که کسب این کرسی از اهمیتی بسیار برخوردار است. او پس از اعلام این خبر در توییتر خود نوشت: اکتساب بالاترین آرای ممکن در انتخابات کمیسیون مقام زن سازمان ملل، پیروزی مسیری را نشان میدهد که از ۱۹ سال پیش، با همکاری همراهان بینالمللی، برای توانمندسازی زنان آغاز شده بود. این دستاوردی مهم و حیاتی برای ظهور افغانستانی جدید در طول مذاکرات صلح است.
عادله راز، معاونت وزارت خارجه افغانستان را در کارنامه خود دارد و نخستین زنی بود که در سال ۲۰۱۸، از سوی دولت افغانستان به عنوان نماینده دائمی افغانستان در سازمان ملل انتخاب شد.
صحرا کریمی، فیلمساز و نخستین زنی که به ریاست «افغانفیلم»، اصلیترین نهاد دولتی سینمایی افغانستان درآمده، از تلاشهای عادله راز برای کسب این جایگاه قدردانی کرده و گفته است: زنان افغان به موقعیتی دستپیدا کردهاند که دیگر نیازی ندارند چیزی به آنها اعطا شود. آنها دیگر میتوانند با ارزشهایشان، به همه چیزهایی که میخواهند دست پیدا کنند.
به باور کریمی، عادله راز میتواند با استفاده از این فرصت، مسائل زنان افغانستان را بیش از پیش در جهان برجسته کند بهویژه در برههای که افغانستان درگیر مذاکرات صلح است و زنان افغانستان نیاز دارند برای دفاع از حقوق خود بیشتر دیده شوند.
صدیق صدیقی، سخنگوی اشرف غنی، رئیسجمهور افغانستان، نیز اعلام کرده است که کسب این کرسی برای دولت افغانستان اهمیت بسیاری دارد. به عقیده او، زنان افغانستان نهتنها نقش معنادار خود و آینده افغانستان را شکلی دوباره بخشیدهاند، بلکه تواناییهایشان را در سطح جهان به اثبات رساندهاند.
صدیقی بر این باور است که زنان افغانستان میتوانند از حقوق زنان در مقیاس جهانی دفاع کنند، اما یقینا در وهله اول، قهرمان کشور خود خواهند بود. این دستاورد به جهان یادآوری میکند که جامعه افغانستان به دست زنان اداره میشود. شکلا زدران، نماینده جوانان افغانستان در سازمان ملل، میگوید: در برههای که زنان افغانستان دستکم گرفته میشوند، حقوقشان در لبه پرتگاه قرار دارد و این نگرانی وجود دارد که این حقوق در طول مذاکرات به خطر بیفتند، از این دستاورد عادله راز بسیار قدردانی میکنم.
این رویداد میتواند راه را برای حمایت مؤثرتر او از زنان افغان و حقوقشان هموار کند. با اینحال بسیاری از زنان افغانستان نگران این مسئلهاند که ظهور دوباره طالبان در سیاستهای افغانستان، میتواند تمامی زحمات آنان برای تضمین حقوق زنان را از بین ببرد. در بازه سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، طالبان اقدامات بسیاری را در جهت محدودکردن زنان، از جمله ممنوعیت تحصیل و اشتغال دختران، انجام داده بود. با وجود این، سال گذشته مقامات طالبان وعده دادند که در آینده رویکرد متعادلی در قبال زنان پیش خواهند گرفت، ادعایی که برای زنان افغانستان محل تردید است.
منبع: الجزیره
مترجم: هدی جاودانی
مترجم: هدی جاودانی