بنیامین افتخار،یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیش از ۲۰۰ هکتار از این میزان در سال زراعی گذشته در مناطق جویم، بنارویه و شرفویه این شهرستان و با صرف افزون بر ۱۱ میلیارد ریال ، تسطیح لیزری شد.
وی با بیان اینکه استقبال و رضایتمندی کشاورزان از اجرای تسطیح لیزری در زمین های کشاورزی بالاست، گفت: ۸۵ درصد اعتبارات این طرح به صورت بلاعوض و تنها ۱۵ درصد به عنوان خودیاری کشاورزان است.
افتخار اضافه کرد : اجرای عملیات تسطیح لیزری باعث کاهش هزینه های تولید ، جلوگیری از فشردگی خاک و حفظ ساختمان خاک ، شیب دهی بسیار دقیق در دو جهت طولی و عرضی ، افزایش بهره وری آب ، ایجاد زمینه لازم به منظور برنامه ریزی و به کارگیری الگوی کشت مناسب و تناوب زراعی صحیح و همچنین افزایش سطح درآمد کشاورزان می شود.
مسئول واحد آب و خاک اداره جهاد کشاورزی شهرستان لارستان بیان کرد: پیگیری های لازم به منظور تامین اعتبار در سال ۹۹ انجام شده که در صورت تخصیص اعتبار شاهد توسعه طرح تسطیح لیزری در سطح بیشتری از زمین های کشاورزی این شهرستان خواهیم بود.
عملیات تسطیح لیزری از سال ۱۳۸۳ به منظور افزایش بهره وری منابع آب و خاک، حفاظت از خاک، ایجاد تعادل در منابع آب زیرزمینی و حفظ استاندارد سلامت محصولات کشاورزی در کشور آغاز شده است.
تسطیح لیزری صحیح و اصولی زمین، تبدیل آن به سطحی کاملاً یکنواخت و هموار با شیب مناسب و هماهنگ بر اساس شناخت دقیق بافت خاک زراعی مزرعه است.
دستگاه مولد اشعه، گیرنده تنظیم کننده اتوماتیک ارتفاع تیغه دستگاه از سطح مزرعه،به کارگیری یک سری سنسور یا حسگر حساس به نور لیزر از این موارد است.
شهرستان لارستان دارای ۵۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان ۳۲ هزار هکتار دیم و ۲۳ هزار هکتار نیز آبی است.
این شهرستان به مرکزیت لار در فاصله حدود ۳۸۰ کیلومتری جنوب شیراز واقع شده است.