فراهم شدن مراودات اقتصادی در ثبات دیپلماسی ایران و عمان
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان با بیان اینکه تلاش میکنیم رابطه پایداری بین بخش خصوصی استان فارس و بخش خصوصی عمان برقرار شود، گفت: ثبات در دیپلماسی ایران و عمان زمینه ثبات در مراودات اقتصادی دو کشور را فراهم کرده است.
به گزارش ایکنا از فارس، محسن ضرابی، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان امروز، 20 دیماه در وبینار بررسی مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه بازار عمان که در اتاق بازرگانی فارس برگزار شد، بیان کرد: یکی از موضوعهای مهم در گسترش مراودات اقتصادی با کشورهای دیگر ارتباط بین دو کشور است که روابط سیاسی میان دو کشور ایران و عمان در طول بیش از چهل سال پایدار و با ثبات بوده و در همه دورانها در بالاترین سطح قرار داشته است و دولت عمان در تمان دورانها در کنار دولت و مردم ایران بوده است.
وی با بیان اینکه ثبات در دیپلماسی ایران و عمان زمینه ثبات در مروادات اقتصادی دو کشور را فراهم کرده است، افزود: به دنبال ارتباط دیرینه دو کشور از روابط اقتصادی و حجم مبادلات اقتصادی دو کشور رضایت نداریم که عمدهترین دلیل این مهم عدم وجود زیرساختهای مناسب و در نهایت کم شدن سهم تجار و بازرگانان ما در صادرات به این کشور است.
ضرابی اظهار کرد: کشور عمان با سایر کشورهای دنیا ارتباط خوبی دارند و به لحاظ وضعیت و ثبات اقتصادی عمان نیز قابل قبول است و این در حالی است که زیرساختهای این کشور نیز برای انجام مبادلات اقتصادی مناسب است و میتواند بهعنوان پایگاه صادرات تجار و بازرگانان ما باشد.
وی اضافه کرد: صدور کالاهای ایرانی با قرارداد تجارت آزاد با تعرفه گمرکی صفر به 16 کشور بزرگ جهان، دسترسی به بازار کشورهای مصرفکننده از جمله کشورهای آفریقایی و دستیابی به بازار کشورهایی که در حال حاضر ارتباط خوبی با ما ندارند؛ میتواند به عنوان پایگاه پر اهمیت برای صادرات کالاهای ایرانی در نظر گرفته شود.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان با بیان اینکه عمان سومین پول قدرتمند دنیا را دارد، ادامه داد: کیفیت کالا برای حضور در بازار عمان موضوع بسیار مهمی است که باید مدنظر تجار و بازرگانان برای صادرات به این کشور باشد.
ضرابی بیان کرد: فارس یکی از استانهای مورد اعتماد و خواست مردم عمان برای گسترش همکاریهای تجاری و اقتصادی است لذا بخشهایی از جمله خدمات آموزش، صنعت، معدن و گردشگری از زمینههای خوب برای گسترش مراودات تجاری دو طرف است.
وی تصریح کرد: در حوزه صنعت نیز میتوانیم در پروژههایی که در آنها دارای تکنولوژی و دانش فنی هستیم، نقش توسعهدهنده را داشته باشیم که با توجه به آنکه عمان کشوری بکر در حوزههای فناوریهای نوین، استارتآپها، تکنولوژیهای پیشرفته، آی تی و آی تی سی است و عمیقاً به دانش فنی و توانمندی شرکتهای ایرانی نیازمند است، بنابراین این حوزه نیز فرصت بسیار مناسبی جهت حضور پررنگ شرکتهای استان فارس است.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان با بیان اینکه با برنامهریزی جامع به راحتی میتوانیم به سهم 10 درصدی صادرات در بازار عمان برسیم، افزود: 47 درصد جمعیت عمان غیر بومیها تشکیل میدهند و مردم عمان بسیار قابل اعتماد هستند اما توصیه ما به تجار و بازرگانان همکاری در قالب انعقاد قراردادهای محکم و بر اساس اصول قانونی است.
وی با اشاره به اینکه ما در اتاق مشترک در خدمت تجار و بازرگانان استان فارس هستیم، گفت: اتاق مشترک ایران و عمان تلاش میکند اطلاعات بهروز، مشاورههای تخصصی در حوزه بازار کشور عمان و برگزار نشستهای موضوع در بازار عمان را به فعالان اقتصادی ارائه کند.
ضرابی با بیان اینکه تلاش میکنیم رابطه پایداری بین بخش خصوصی استان فارس و بخش خصوصی عمان برقرار شود، بیان کرد: رابطه ما با اتاق بازرگانی عمان بسیار نزدیک و صمیمانه است و با همکاری با اتاق بازرگانی عمان تلاش میکنیم تا ضمن معرفی تجار نسبت به اتخاذ تمهیدات لازم برای تسهیل روابط تجاری دو ظرف اقدامهای مؤثری را انجام دهیم.
انتهای پیام