ورود ناوگروه آمریکایی به دریای چین جنوبی 5 روز پس از آغاز بکار بایدن


ورود ناوگروه آمریکایی به دریای چین جنوبی 5 روز پس از آغاز بکار بایدن

تهران- ایرنا- پنج روز پس از آغاز ریاست جمهوری جو بایدن، یک ناوگروه آمریکایی که در راس آن ناو هواپیمابر «یواس اس تئودور روزولت» قرار دارد، و در ادامه اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا در باره تایوان که چین آن را بخشی از کشور خود به شمار می‌آورد، امروز یکشنبه وارد دریای چین جنوبی شد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: فرماندهی هند و اقیانوس آرام آمریکا در بیانیه ای اعلام کرده است که این گروه ضربت پس از آن وارد این دریا شد که تایوان مدعی ورود چندین بمب افکن و جت جنگی ارتش چین در منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان در نزدیکی جزایر «پراتاس» شده است.

ارتش آمریکا مدعی است این ناو گروه با هدف انجام عملیات‌های معمول برای کسب اطمینان از آزادی دریاها و همکاری برای تامین امنیت دریایی وارد دریای چین جنوبی شده است.

به گفته «داگ وریسیمو» فرمانده این ناوگروه، دست کم دو سوم تجارت جهانی از طریق این منطقه بسیار مهم صورت می‌گیرد و این مساله که ما حضور خود را در این منطقه حفظ کنیم و به ترویج نظم بر اساس قوانین بپردازیم از اهمیت بسیار فراوانی برخوردار است.

«آنتونی بلینکن» نامزد پیشنهادی بایدن برای سمت وزیر خارجه آمریکا بر این باور است که بدون شک چین بزرگترین چالش را در مقایسه با سایر کشورهای دیگر متوجه آمریکا کرده است.

دریای جنوبی چین دریایی حاشیه‌ای است که بخشی از اقیانوس آرام به شمار می‌آید و ناحیه‌ای در حدود ۳.۵ میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را در بر می‌گیرد این دریا پس از پنج اقیانوس جهان بزرگترین ناحیه دریایی جهان است.

جمهوری خلق چین تقریبا بر کل دریا و کشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریک بر بخش‌هایی از آن ادعای مالکیت دارند، همچنین این کشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل اختلاف دارند.

ایالات متحده این دریا را [جز آب‌های بین‌المللی می‌داند و بر حق قانونی تردد کشتی‌ها و زیر دریایی‌ هایش در این دریا تاکید دارد و مخالف ساخت تاسیسات دریایی توسط چین در این آب راهه است موضوعی که همواره با واکنش منفی چین مواجه شده است.



ترامپ باید پاسخگوی پرونده‌های سوءرفتار جنسی خود باشد